Naut copt cu condimente

0
Naut copt cu condimente

Naut copt

Incearca reteta de naut copt cu condimente daca vrei o masa sanatoasa in perioada de post sau oricand decizi sa renunti la produsele de orgine animala. Un fel de mancare vegan, plin de proteine si alti nutrienti importanti pentru sanatatea ta, cu gust usor exotic si picant. Condimentele adaugate nautului copt vor intensifica arderile, asa incat acest fel principal, desi va fi unul satios, se va digera repede si nu ai sa te simti ingreunata. Daca il asociezi cu o salata verde, baby spanac sau ruccola, va fi cu atat mai gustos si sanatos.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Naut copt cu condimente

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Naut copt cu condimente

  • Nautul se lasa la inmuiat in apa peste noapte, apoi se fierbe la o oala de presiune.
  • Cand nautul este fiert, se scurge de lichid si se lasa sa se raceasca, apoi boabele se ung cu putin ulei, in asa fel incat condimentele sa adere mai bine.
  • Se pune intr-o punga alaturi de sare, boia, chimion, ulei, curry sau alte condimente preferate, se inchide punga si se amesteca bine, in asa fel incat fiecare boaba de naut sa se acopere cu condimente.
  • Se rastoarna boabele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptorul preincalzit la temperatura medie, pana se rumeneste nautul.
  • Boabele de naut copt se servesc dupa ce se racesc, alaturi de legume crude sau fierte.

  Observatii reteta Naut copt cu condimente

  • Este extrem de important sa lasi nautul peste noapte la hidratat. In acest fel, boabele isi vor activa proprietatile nutritive si vor fierbe mult mai repede.
  • Daca nu agreezi gustul condimentelor alese de noi, le poti inlocui cu altele dupa preferintele tale.
  • In principiu reteta de naut copt este gandita ca o reteta de fel principal, avand in vedere cantitatile alese, dar poti sa il consumi si ca o gustare atunci cand iti este foame, numai ca vei micsora cantitatea. Un pumn de boabe de naut o sa iti potoleasca foamea pana la urmatoarea masa.

  Stiai ca?

  • O cana de naut fiert de aproximativ 160 de grame contine 269 de calorii? Iata un bun motiv sa consumi naut mai des, mai ales ca exceleaza si din punct de vedere al continutului nutritiv: 15g proteine, 45g carbohidrati, 12g fibre si 8g zaharuri.
  • Dupa fasole si soia, nautul este a treia cea mai raspandita leguma de pe mapamond? Ea se cultiva in peste 45 de tari, pe o suprafata care depaseste 9 milioane de hectare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Naut copt cu condimente
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 58 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.