Acasă Gătesc gustos Modalitati simple de a adauga proteine la smoothie-urile tale

Modalitati simple de a adauga proteine la smoothie-urile tale

0
Modalitati simple de a adauga proteine la smoothie-urile tale

smoothieMajoritatea dintre noi cauta sa se hraneasca cat mai sanatos pentru a-si mentine in forma atat fizicul, cat si psihicul. Dintre atatea diete si rutine de sport existente in lumea larga, fiecare vrea sa gaseasca acel ceva care sa i se potriveasca cel mai bine. Conform stilului de viata, timpului pe care il avem la dispozitie, dar si bugetului pe care il detinem, alegem sa traim echilibrat in fiecare zi.

Pentru a avea o alimentatie buna, multe persoane, in special sportivii, se folosesc de proteinele din zer si proteinele animale, in general,  pentru a adauga asa ceva la mesele zilnice. Insa nu aceste proteine de la magazinul cu produse pentru sportivi sunt cele mai sanatoase pentru noi. Culturistii pot beneficia de pe urma acestor tipuri de suplimente pentru forta, insa nu si oamenii obisnuiti.

Stiai ca in loc de a te folosi de proteinele din zer, poti obtine  aceleasi rezultate folosind alimente integrale, nuci si seminte in alimentatia ta?

Smoothie-urile sunt bauturi nutritive, pline de vitamine, minerale si proteine care pot fi preparate si baute la orice ora a zilei. Poti crea un smoothie delicios pentru micul dejun. Poti consuma un smoothie pe post de gustare intre mese, dar il poti bea si cand te afli pe drumul spre casa, dupa o zi plina. Te va hrani corespunzator (in functie de ce anume pui in el) si te va opri din mancatul in exces.

Dar, cum am mai spus, este important sa stim care sunt ingredientele unui smoothie sanatos. Sa uram atunci bun venit proteinelor vegetale!

Iata cateva modalitati sanatoase de a adauga proteine la un smoothie nutritiv !

Migdale

Migdalele, confundate adesori la forma cu samburii de caisa, reprezinta o sursa grozava de proteine si grasimi bune. Pentru a-ti ‘transforma’ smoothie-urile poti folosi fie migdale intregi, fie unt de migdale. Stiai ca aceste seminte ajuta foarte mult la inhibarea poftei de dulce? Ca si in cazul semintelor de canepa, foloseste doua linguri de unt de migdale sau un pumn de migdale intregi pentru bauturile tale nutritive.

migdale

Seminte de canepa

Datorita faptului ca aceste seminte sunt o sursa excelenta de fier, magneziu, proteine si acizi grasi omega-3, bautura ta energizanta va contine exact ce-ti trebuie pentru a-ti da un refresh. Si pentru ca semintele de canepa au un gust de nuca, ele se potrivesc intr-un mix de zile mari cu aproape orice fruct si leguma dorita. Ca sa beneficiezi de pe urma unei asemenea bauturi, alaturi de alte ingrediente ce iti plac, adauga doua linguri de seminte de canepa decorticata pentru un pahar de smoothie.

Naut

Si nautul ofera multiple beneficii pentru sanatatea generala, intrucat este bogat in proteine si foarte putine grasimi. De asemenea, ajuta foarte mult la procesul de digestie si la reglarea nivelului de zahar in sange. In plus, daca vei adauga naut fiert in smoothie-ul tau, acesta iti va tine de foame mult mai mult timp pe parcursul zilei, in plus are un gust dulceag si ofera cremozitate smoothie-ului tau.

Seminte de dovleac

Daca ai crescut la tara, probabil obisnuiai sa scobesti dovlecii pe dinauntru, pentru a le scoate semintele si a le pune mai apoi la uscat. Inca se mai face asta si nici nu este de mirare. Pe langa faptul ca aceste seminte coapte sunt o gustare crocanta si usoara, mai au si proteine. De asemenea, iti bucura organismul si un continut de magneziu esential pentru intarirea oaselor si pentru dezvoltarea musculara. In plus este benefic in special pentru barbati, in prevenirea disfunctiei prostatei.

mic dejun chia

Seminte de chia

Tot in randul alimentelor cu proprietati in nutritie se numara si semintele de chia. Ele sunt o sursa excelenta de proteine. Doua linguri de astfel de ingrediente sunt perfecte pentru o portie buna de smoothie, alaturi de alte verdeturi, fructe si legume sanatoase.

Dupa cum se stie, masa de dimineata ar trebui sa fie pe masura unui rege, masa de pranz pe masura unui om obisnuit iar masa de seara pe masura unui cersetor. Insa, cel mai important la toata partea asta cu alimentatia este ceea ce punem in farfurie de fiecare data. Asadar, aceste modalitati simple de a adauga proteine la smoothie-urile de zi cu zi sunt mai mult decat binevenite pentru un corp si o minte sanatoasa.

Guest post realizat de Oana M. pe care o gasiti pe Blogtomedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.