Acasă Sport și fitness Miscarea, izvorul tineretii

Miscarea, izvorul tineretii

0
Miscarea, izvorul tineretii

joggingDe ce sa faci miscare?

Te simti mai bine, viata devine mai amuzanta si aceasta datorita hormonilor responsabili cu starea de bine, activati in urma miscarii. Intareste oasele, ajuta la fixarea calciului, osul raspunde la fel ca muschiul, prin antrenare continua, se dezvolta. Arde excesul de energie acumulat, contribuie astfel la mentinerea greutatii ideale, favorizeaza oxigenarea tuturor celulelor organismului, ajuta la controlul hipertensiunii, usureaza odihna, normalizeaza transpiratia si favorizeaza eliminarea toxinelor. Prin imbunatatirea irigatiei creierului, se mareste capacitatea si agilitatea mintala, creste respectul de sine, mareste starea de confort sufletesc, scade pofta de mancare prin cresterea temporara a nivelului de zahar in sange, accelereaza metabolismul, te ajuta sa treci peste perioada dificila cand te lasi de fumat, previne si atenueaza durerile de spate.

femeie face miscareEvita “mancatorii” de calciu: tigari, cafea, alcool, carne rosie, dulciuri rafinate, inlocuieste-le  cu o bautura din apa, miere, lamaie sau scortisoara, sucuri preparate in casa din fructe proaspete si introdu in meniul tau zilnic o salata din vegetale proaspete: varza, ardei, sfecla, ridichi. Foloseste cafeaua de orz, care iti va asigura un nivel de energie ridicat fara a fura din rezervele organismului.

Ce trebuie sa faci sa nu acumulezi kilograme, cand te lasi de fumat ?

Miscare, pentru a creste consumul energetic. Pentru ca alimentele sa fie digerate, absorbite, transportate si stocate sub forma de nutrienti, organismul consuma energie, aceasta poate fi mai mare sau stimulata de stari de stres, cafea, nicotina, in acest fel se explica de ce oprirea fumatului este insotita de cresterea ponderala, pentru ca organismul nu mai consuma atata energie. Solutia eficienta este sa cresti consumul energetic prin efectuarea de miscare zilnic.

Iesi la plimbare in parc, mai ales intr-o zi insorita de primavara, deoarece soarele ajuta la fixarea calciului in oase.

patine cu rotile

Miscarea este vitala, apuca-te de treaba, fie ca mergi zilnic 10.000 de pasi sau 30 de minute, alergi sau faci cateva miscari la birou, urci si cobori pe scari, patinezi, schiezi, sari coarda sau folosesti bicicleta ca mijloc de transport, te joci cu copilul sau iesi la plimbare cu catelul, iti pui la treaba cei aproximativ 800 de muschi de pe intreg corpul, activezi toate functiile organismului, iar in consecinta acesta arata si se simte mai tanar.

Sper ca ai suficiente motive ca, incepand de astazi, sa consideri miscarea izvorul tineretii si sa intelegi ca fiecare pas conteaza.

Autor: Florentina Opris
Florentina iti da mai multe sfaturi pe florentina.ro
Realizatoarea emisiunilor Sport, sieta & o vedeta si Sport cu Florentina (Prima TV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.