Acasă Rețete Deserturi sănătoase Înghețată de caju și cocos

Înghețată de caju și cocos

0
Înghețată de caju și cocos

Cui nu-i place, când e cald, să se răcorească cu ceva gustos…? Iar dacă acel ceva este și sănătos și îl poți prepara direct la tine acasă, atunci nu mai încape îndoială că trebuie să te răsfeți puțin! Noi îți propunem o înghețată pregătită cu doar șase ingrediente pe care le ai mai mereu la îndemână, însă pe departe nucile caju și băutura de cocos sunt cele ce dau savoarea și gustul inedit acestei înghețate.

TIMP DE PREPARARE   30 minute 

TIMP DE AȘTEPTARE: 8 ore

TIMP TOTAL: 8 ore și 30 minute

TIP REȚETĂ  Desert

PORȚII  10

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Asigură-te că baza aparatului de făcut înghețată a stat în congelator cel puțin 7 ore (ideal, 24 de ore chiar). Dacă îl ții în congelator, atunci este întotdeauna gata mai repede!
  • Pune nucile caju la înmuiat de seara până a doua zi.
  • Pune toate ingredientele într-un blender puternic și mixează-le până se omogenizează – aproximativ 2-4 minute cu viteză mare, în funcție de blender. Dacă vrei să obții o compoziție 100% netedă, nu ezita să amesteci mai mult, până când ești sigur/ă că nucile caju au fost bine mixate, iar crema rezultată este complet netedă.
  • Toarnă amestecul într-un castron, recipient sau lasă-l în blender, apoi acoperă-l și pune-l la frigider pentru 2-4 ore.
  • Scoate amestecul din frigider și instalează mașina de înghețată, așază baza congelatorului pentru înghețată în mașină și toarnă amestecul de înghețată. Pregătește totul conform setărilor producătorului, pentru aproximativ 20-25 de minute de agitare. Amestecul trebuie să fie gros și neted.
  • Scoate înghețata (care este moale) din mașina de înghețată într-un recipient (de exemplu, o tavă înaltă și lată) și neteziți-o. Așază o folie de plastic sau hârtie de copt și înfășoară exteriorul recipientului. Acoperă vasul ca să protejezi înghețata de cristalele de gheață. Așază-l în congelator timp de cel puțin 4 ore, chiar și peste noapte. De asemenea, te poți bucura imediat de ea, însă va fi destul de moale.
  • După cel puțin 4 ore, scoate recipientul din congelator și lasă-l să stea cel puțin 10 minute pe tejghea (așa cum ați depozita înghețata cumpărată). Servește și bucură-te de o înghețată bună de casă!
  • Dacă nu utilizezi un aparat pentru înghețată, pune toată crema de înghețată într-un recipient sigur pentru congelator, pune-o în congelator și las-o să înghețe timp de o oră. Bate ușor crema la fiecare 20 de minute timp de 3-4 ore, pentru a evita să înghețe prea tare. Compoziția ar trebui să devină mai groasă după fiecare batere, până când este suficient de fermă pentru a fi scoasă.

 

Știai că?

  • Băutura de cocos este o sursă potrivită de minerale precum potasiu, magneziu, mangan, cupru și fier.
  • Puteți combina băutura de cocos și cu terciul de ovăz și îmbunătăți profilul lipidic. Un mic studiu realizat pe 60 de adulți sănătoși care au mâncat timp de opt săptămâni acest preparat, 5 zile din 7, a concluzionat faptul că grăsimea din laptele de cocos are efecte benefice asupra colesterolului, reducându-l pe cel „rău” (LDL-C) și crescându-l pe cel „bun” (HDL).
  • Nucile de caju sunt o specie tropicală de nuci, nativă Braziliei, dar cultivată acum în diferite climate călduroase. 28 de grame de caju asigură 69% din necesarul zilnic de cupru (esențial în sănătatea creierului și pentru un sistem imunitar puternic), 26% din necesarul zilnic de magneziu și mangan (nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor) sau 20% din necesarul zilnic de zinc.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Inghetata de caju si cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Salată cușcuș – foarte rapid de preparat
Articolul următor Shinrin yoku sau cum să te relaxezi în pădure
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.