Acasă Rețete Mic dejun de post/ Gustare Fulgi de ovaz, la rece – 7 variante pentru terciul de ovaz

Fulgi de ovaz, la rece – 7 variante pentru terciul de ovaz

0
Fulgi de ovaz, la rece – 7 variante pentru terciul de ovaz

fulgi de ovaz, la rece

Terciul de ovaz (fulgi de ovaz lasati la rece, peste noapte) poate constitui oricand un mic dejun sau o gustare sanatoasa, este o reteta extrem de usor de preaparat si, fiind versatila, iti permite sa o variezi, dupa bunul plac. Reteta de baza pentru terciul de ovaz lasat la frigider peste noapte este compusa din doar 2 ingrediente (cereale si lapte, in proportie de 1:1), dar o poti completa si cu indulcitori naturali, seminte de chia si vanilie, ca in reteta de mai jos. Porneste de la varianta de terci de ovaz de baza si incearca si celelalte 6 retete de fulgi de ovaz (la rece) de mai jos!

TIMP PREPARARE   2 minute

PORTII   1

TIP RETETA   Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Fulgi de ovaz, la rece

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Seminte de chia

seminte-de-chia-150g

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

  Mod de preparare reteta Fulgi de ovaz, la rece

  • Pentru a pregati aceasta reteta clasica de fulgi de ovaz, la rece, combina toate ingredientele (intr-un borcan incapator), pune-i capacul si da-l la frigider, peste noapte.
  • Fulgii de ovaz si semintele de chia vor absorbi tot lichidul din vasul de sticla, iar terciul de ovaz va avea dimineata o textura creamoasa de budinca, pentru care nu a trebuit sa aprinzi aragazul sau sa murdaresti alte vase.
  • Fulgii de ovaz (la rece) pot fi mancati direct dupa scoaterea din frigider sau pot fi incalziti la cuptorul cu microunde.

  Observatii reteta Fulgi de ovaz, la rece

  • Terciul de ovaz poate fi facut in cantitati mai mari si pastrat la frigider timp de pana la 4 zile; astfel poti pregati mai multe tipuri de fulgi de ovaz (la rece), incercand toate variantele de mai jos, si le poti consuma pe rand, de-a lungul spatamanii.

  Stiai ca?

  • Fulgii de ovaz lasati la rece, peste noapte, sunt o sursa excelenta de nutrienti? 1 cana de terci de ovaz preparat (240 g) contine fibre, proteine, vitaminele B1, B2, B9, mangan, seleniu, fosfor, fier, magneziu, cupru, zinc si potasiu.

Alte 6 variante pentru terciul de ovaz

Pornind de la reteta de baza pentru fulgi de ovaz (la rece), pastreaza cele 3 ingrediente de baza (fulgii de ovaz si laptele vegetal – obligatoriu, semintele de chia – optional), apoi adauga in acelasi borcan ingredientele diferite din fiecare reteta, pune-i capacul si da-l la frigider. A doua zi dumineata poti completa si topping-urile necesare (fructe proaspete, nuci, seminte, fructe confiate, fulgi de nuca de cocos).

7 variante pentru terciul de ovazFulgi de ovaz cu arahide, la rece

Fulgi de ovaz tropicali, la rece

  • ½ cana fulgi de ovaz
  • ½ cana lapte de cocos
  • 30 g seminte de chia (optional)
  • cateva bucatele de kiwi, mango si ananas
  • 1 lingura fulgi de nuca de cocos

Fulgi de ovaz de toamna, la rece

  • ½ cana fulgi de ovaz
  • ½ cana lapte de migdale
  • 30 g seminte de chia (optional)
  • 120 ml piure de dovleac
  • un praf de scortisoara si/sau nucsoara

Fulgi de ovaz cu morcovi, la rece

  • ½ cana fulgi de ovaz
  • ½ cana lapte de migdale
  • 30 g seminte de chia (optional)
  • 60 g stafide
  • 120 g morcovi dati pe razatoarea fina
  • un praf de scortisoara si/sau nucsoara

Fulgi de ovaz cu menta, la rece

  • ½ cana fulgi de ovaz
  • ½ cana lapte de migdale
  • 30 g seminte de chia (optional)
  • 1 lingurita spirulina pulbere
  • ½ lingurita esenta de menta sau cateva frunze proaspete de menta

Fulgi de ovaz cu Orzo, la rece

  • ½ cana fulgi de ovaz
  • ½ cana lapte de migdale
  • 30 g seminte de chia (optional)
  • 1 lingurita Orzo
  • ½ banana sau 1 lingurita sirop de artar (optional)
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Fulgi de ovaz, la rece
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 43 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.