Friptura vegetala, pe pat de orez brun

Friptura vegetala pe pat de orez brunIncearca aceasta reteta de friptura vegetala, pe pat de orez brun, atunci cand vrei sa iei o pauza de la alimentele de origine animala, cand esti in post sau astepti la masa invitati vegetarieni/vegani. Snitelele de soia si orezul brun (fierte bine in supa de legume, alaturi de morcovi si mazare) sunt aromate, rezultatul fiind o friptura vegetala satioasa, care arata bine in farfurie si pentru care nu trebuie sa murdaresti o multime de oale.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Friptura vegetala, pe pat de orez brun

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Soia texturata felii

soia-texturata-felii-500g

Orez brun prefiert

orez-brun-prefiert-1-kg

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Friptura vegetala, pe pat de orez brun

  • Pentru a pregati aceasta reteta de friptura vegetala, pe pat de orez brun, incepe prin a fierbe cele 8 felii de soia texturata in apa, in care ai adaugat usturoiul zdrobit sau taiat felii, sare si busuioc.
  • Spala bine orezul si a-l scurge de apa, folosind o sita.
  • Preincalzeste cuptorul la 200o C.
  • Pune orezul intr-o tava de iena, niveleaza-l si pune deasupra lui cele 8 snitele vegetale fierte si scurse bine de apa.
  • Curata morcovii de coaja si taie-i rondele, adaugandu-i apoi peste snitele.
  • Adauga in vasul de iena uleiul, sare si piper (dupa gust) si toarna deasupra supa de legume.
  • Acopera vasul de iena cu propriul capac (sau cu folie de aluminiu) si introdu vasul cu friptura vegetala, pe pat de orez brun, in cuptorul preincalzit.
  • Dupa 40-50 de minute, da capacul/folia la o parte, adauga in vas mazarea si pune la loc capacul/folia de aluminiu.
  • Stinge cuptorul si lasa la racit in el friptura vegetala, pe pat de orez brun.

  Observatii reteta Friptura vegetala, pe pat de orez brun

  • Poti include si rondele de ardei gras sau capia in reteta de friptura vegetala, pe pat de orez brun.

  Stiai ca?

  • Consumul de soia este o modalitate excelenta de a-ti creste aportul de proteine vegetale in alimentatie? Cercetarile de specialitate arata ca o dieta mai bogata in proteine vegetale, in defavoarea carbohidratilor, are beneficii cardiovasculare clare. In plus, produsele din soia nu contin colesterol, sunt sarace in grasimi saturate, dar contin acizi grasi esentiali Omega-3, deci protejeaza din nou inima.
  • Soia contine fibre (promovand sanatatea sistemului gastrointestinal), vitamine (B-uri), minerale (fier, zinc), antioxidanti si fitochimicale (izoflavone, studiate pentru rolul lor in prevenirea anumitor tipuri de cancer si a pierderii densitatii osoase dupa instalarea menopauzei, la femei)?
  • Orezul brun este un tip de cereala integrala, continand toate partile bogate in nutrienti ale bobului? Relativ sarac in calorii, orezul brun este bogat in fibre, nu contine gluten (nici grasimi trans) si poate fi incorporat intr-o varietate de feluri de mancare.
  • Orezul brun poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol, promoveaza senzatia de satietate si digestia optima, impiedica formarea cheagurilor de sange, are un indice glicemic mic – deci reduce riscul bolilor de inima, accidentului vascular cerebral si diabetului de tip 2?
  • O portie de mazare (pe numele ei latinesc, Pisum sativum) contine la fel de multa Vitamina C ca 2 mere mari si mai multe fibre decat 1 felie de paine integrala?
  • Romanii cresteau peste 37 de varietati de mazare?
  • Mazarea a fost congelata pentru prima data in anii ’20, de catre Clarence Birdseye?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Friptura vegetala pe pat de orez brun
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 39 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.