Acasă Sport și fitness Efectul Yo-yo si memoria corpului tau

Efectul Yo-yo si memoria corpului tau

0
Efectul Yo-yo si memoria corpului tau

talie subtireCe este efectul Yo-yo si de unde ii vine numele? Pentru ambele intrebari raspunsul poate fi dedus cu usurinta daca examinam insusi cuvantul YO-YO. Litera Y reprezinta un corp suplu, in timp ce litera O – unul mai plin. Practic, vedem alaturate succesiv, o silueta zvelta, apoi una rotunda, una zvelta din nou si iar una rotunda. Ei bine, aceasta silueta este a ta, cel care te straduiesti sa slabesti fara sa alegi metodele corecte. De fapt, pentru a fi cat mai aprope de adevar, acest cuvant ar trebui scris Yo-YO, adica mai intai un o mic, un corp rotunjor, urmat de un O mare, adica un corp de-a dreptul obez. Pentru ca la asta te aduc dietele reptate si nesanatoase: la o silueta svelta temporara, urmata de ingrasare, din nou la silueta, apoi acumulare si mai mare de kilograme in plus.

Corpul tau are o memorie fenomenala. Prin dieta il supui la anumite restrictii, iar el sesizeaza imediat si intra intr-o stare de functionare pe modulul de avarie: invata sa foloseasca cat mai putine resurse pentru a-si derula procesele, pentru ca nu are idee cand anume ii va veni urmatoarea portie de hrana. Daca, atunci cand vei termina dieta, daca iti reiei stilul de viata de dinainte, vei sfarsi prin a te ingrasa si mai mult, pentru ca, asa cum spuneam, corpul tau a invatat sa functioneze cu mai putin: cand i-ai suprimat in mod chinuitor si repetat ratia de alimente el a invatat un lucru simplu: trebuie sa isi faca rezerve de hrana imediat ce primeste, ca sa aiba ce folosi si transforma in energie atunci cand il vei priva de ea din nou.

slabire

Asta inseamna ca nu poti, de fapt, slabi? te vei intreba. Nicidecum. Inseamna numai ca, pentru a o face, trebuie sa gasesti calea de a suprima acest mecanism biologic de aparare.

Cateva cuvinte despre remodelarea corporala

Cei care pornesc lupta impotriva obezitatii se intreaba daca nu cumva, la final, atunci cand isi vor redobandi silueta visata, dupa ce inesteticele si nesanatoasele kilograme in plus vor fi eliminate, corpul, desi zvelt, nu se va confrunta cu alte probleme? Oare pielea nu se va lasa, burta nu va atarna ca o punga goala si inutila din care ai scos cotinutul? Cand vorbim de un numar mare de kilograme slabite, intrebarea este justificata. De multe ori, cei care au trecut printr-o operatie de bypass gastric (micsorarea stomacului) ajung, dupa finalizarea procesului de slabire, sa apeleze la solutii estetice, pentru ca…pielea le ramane prea mare.

In mod normal ar exista motive de ingrijorare si pentru tine, asta cel putin daca nu iti vei lua, din timp, masuri de precautie. Iti prezentam cateva solutii simple care te vor face sa arati foarte bine chiar si daca ai slabit mai multe kilograme.

  • Nu te grabi sa slabesti brusc. O reducere treptata a numarului de kilograme, realizata dupa metode sanatoase (care exclud infometarea!) va face ca pielea ta, ingrijita corespunzator pe perioada dietei, sa se adapteze, la randul sau, slabirii.
  • Ingrijirea corespunzatoare de care vorbeam mai devreme are, ca prim scop, mentinerea unei pieli sanatoase si elastice, iar acest lucru se realizeaza printr-o hidratare corespunzatoare a corpului. E in regula sa reduci alimentele care provoaca retentie de apa in organism, nu este in regula sa iti lasi corpul sa se dehidrateze, intrucat acest lucru se va vedea si in starea ta de sanatate (toate procesele organismului au nevoie de apa pentru a se desfasura in bune conditii) si, in egala masura, in aspectul pielii tale.
  • Fa miscare.  Exercițiile fizice stimuleaza metabolismul si regenerarea celulara.
  • Fa masaje. Dure, daca suporti, genul de masaj care ajuta la spargerea depozitelor de grasime de sub piele. Daca nu ai bani de cabinete specializate, este eficient si sa te masezi acasa singura, sau sa rogi partenerul de viata sa te ajute in acest sens. Foloseste creme anticelulitice sau chiar crema simpla. Iti vei hidrata pielea si remodela corpul extrem de eficient.
  • Inlatura celulele moarte si lasa-ti astfel pielea sa respire mai bine facand peeling. Nici macar nu este necesar sa faci investitii financiare importante cumparand produse cosmetice speciale, poti pregati singura acasa un scrub natural din fulgi de ovaz, zat de cafea, tarate sau malai. Efectul se va vedea de la prima aplicare.

 

Articolul precedent Orez brun natur aromat
Articolul următor Chiftelute din tofu – reteta video
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.