Curry cu spanac si naut

curry cu spanac si nautAceasta reteta de curry cu spanac si naut te va introduce imediat in atmosfera culinara a Indiei, plina de arome imbietoare si culori intense. Numit, in tara lui, „Chana palak masala”, acest curry cu spanac si naut are la baza un sos de rosii si ceapa, imbogatit cu ajutorul laptelui de cocos si aromat cu ajutorul a numeroase condimente. Serveste acest curry cu spanac si naut fierbinte, alaturi de orez fiert, pentru a consuma un fel principal cat se poate de satios si sanatos.

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Curry cu spanac si naut

  • 400 g naut uscat
  • 400 g rosii la conserva
  • 1 cana spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2,5 cm ghimbir
  • 50-100 ml lapte de cocos
  • 200 ml supa de legume
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1,5 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 lingura coriandru uscat
  • ½ lingura turmeric
  • ½ lingura chimen pudra
  • 2-3 fire de patrunjel
  • ¼ lingurita piper
  • ½ lingurita sare

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Curry cu spanac si naut

  • Primul pas in pregatirea acestui curry cu spanac si naut este fierberea nautului uscat, intr-o oala cu apa sarata.
  • Curata de coaja ceapa, usturoiul si ghimbirul; taie ceapa si ghimbirul marunt; zdrobeste usturoiul, cu o presa speciala.
  • Incinge la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta si incapatoare, uleiul vegetal, apoi prajeste ceapa, pana devine aurie.
  • Adauga usturoiul si ghimbirul in tigaie, las-o pe foc alte 1-2 minute, amestecand frecvent, apoi incorporeaza in amestec cele 4 condimente (coriandrul, turmericul, chimenul si piperul).
  • Dupa alte 2 minute (in care ai amestecat des continutul tigaii), adauga rosiile din conserva, nautul fiert (si scurs bine de apa) si supa vegetala.
  • Da focul la maxim si, dupa ce ingredientele incep sa fiarba, redu de tot focul si lasa-le la fiert 10 minute, amestecand din cand in cand.
  • Adauga sarea, zaharul si spanacul congelat, mareste focul pana cand curry-ul fierbe din nou (temperatura ii va scadea cand adaugi cuburile de spanac inghetate).
  • Dupa alte 5 minute, adauga si garam masala, zeama de lamaie si laptele de cocos, incorporeaza-le in curry, stinge focul si presara deasupra patrunjelul proaspat, tocat marunt.

  Observatii reteta Curry cu spanac si naut

  • Serveste acest curry cu spanac si naut alaturi de orez fiert.
  • Pentru aceasta reteta de curry cu spanac si naut, poti folosi si 100 g de spanac proaspat sau 400 g de naut la conserva (caz in care trebuie sa sari peste fierberea acestuia).

  Stiai ca?

  • Garam masala este un amestec indian de condimente care contine, in mod tipic, fenicul, piper alb si negru, cuisoare, scortisoara, cardamom negru si verde, chimion, coriandru, mace (partea exterioara a nucsoarei) si frunze de copac de curry (Murraya koenigii)?
  • Spanacul (Spinacia oleracea) este originar din Persia si apartine familiei amarantului, fiind inrudit cu sfecla rosie si quinoa?
  • Fiind plin de nutrienti (vitaminele A, C si K, fier, calciu, acid folic), fibre si antioxidanti, spanacul contribuie la sanatatea oculara, reduce stresul oxidativ, poate preveni anumtie forme de cancer si scade tensiunea sangvina?
  • Cea mai cunoscuta reteta care foloseste boabele de naut este humusul, iar pe blogul Sano Vita gasesti peste 10 variante de humus diferite ca gust, culoare si compozitie?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Curry cu spanac si naut
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.