Acasă Rețete Deserturi Crusta de cocos pentru tarte

Crusta de cocos pentru tarte

0
Crusta de cocos pentru tarte

Crusta de cocos pentru tarte

Crusta de cocos pentru tarte este o varianta inedita pentru a pregati un desert gustos, fara a pierde prea mult timp in bucatarie. Beneficiile cocosului si a semintelor de in din compozitie se vor imbina cu un gust fin, iar textura usor crocanta a crustei formeaza un contrast interesant cu cea matasoasa a cremei din umplutura pe care o alegi exact pe gustul tau.

TIMP PREPARARE 30 minute

PORTII crusta pentru o tava de tarta

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Crusta de cocos pentru tarte

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos

Ulei_de_cocos_200ml

Fulgi de cocos

nuca-de-cocos-250g

Seminte de in

seminte-de-in-125g

Mod de preparare reteta Crusta de cocos pentru tarte

  • Se amesteca ingredientele si se preseaza cu mainile pe fundul unei tavi rotunde.
  • Se coace la foc potrivit pana se rumenește, apoi se scoate să se raceasca.
  • Dupa ce s-a racorit putin, se da la frigider, unde se lasa 1-2 ore.
  • Dupa ce s-a racit bine, se umple tarta cu crema dorita.
  • Daca nu o consumi pe loc, se pastreaza tot la frigider pana in momentul servirii.

Observatii reteta Crusta de cocos pentru tarte

  • Ai mare grija la flacara cuptorului atunci cand incepi sa coci crusta de cocos: focul trebuie sa nu fie prea puternic, altfel risti sa arzi in foarte scurt timp crusta si nu numai ca ii modifici in mod iremediabil gustul, dar sub influenta caldurii excesive, componentele acesteia isi pierd si cea mai mare parte dintre beneficiile pentru sanatate.
  • Aceasta reteta este una extrem de simpla, desi timpul de preparare pare mare din cauza faptului ca trebuie coapta, dar nu uita ca in acet interval esti liber sa faci alte treburi si astfel economisesti, de fapt, timp.

Stiai ca?

  • In sanscrita, palmierul de cocos este cunoscut sub numele de „kalpa vriksha” ? Aceasta formula s-ar traduce „copac care dă tot ce este necesar pentru a trăi„, intrucat aproape toate partile pot fi folosite: apa, laptele, pulpa, zaharul si uleiul de cocos, pana si frunzele le foloseau la impletit cosuri sau nade.
  • Laptele de nuca de cocos este adesea considerat un „lichid miraculos”, deoarece compozitia nutritionala a acestuia ofera o mare capacitate de reconstructie a sistemului imunitar si ajuta la prevenirea bolilor?
  • Laptele de nuca de cocos, impreuna cu rudele sale, uleiul de cocos si apa de cocos sunt alimente bogate in nutrienti cum ar fi grasimile, glucidele, vitaminenele C, E, B1, B3, B5 si B6 si mineralele precum fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu si fosfor?
  • Cand este deschisa o nuca de cocos proaspata, lichidul transparent din interior este o apa naturala de cocos, dar cand se marunteste pulpa de nuca de cocos si apoi se preseaza, rezultatul este un „lapte”?
  • Multi sportivi de performanta beau apa de cocos atunci cand vor sa fie in forma maxima pentru concursuri? Apa de cocos are mai putine calorii, mai mult potasiu decat o bautura energizanta, dar efectele sale sunt similare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crusta de cocos pentru tarte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 58 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.