Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Reteta de crema de zahar ars te trimite automat in copilarie si astazi te invitam sa o prepari fara ingrediente de origine animala. Da, se poate! Aceasta crema de zahar ars vegana are doar 5 ingrediente, nu contine produse lactate si este la fel de delicioasa rece, calda sau la temperatura camerei. Crema de zahar ars vegana este un desert usor de facut, perfect in post, care te poate racori intr-un weekend de vara (la amiaza) sau dupa un pranz ca la mama acasa, in miezul iernii.

Turmericul ii confera o culoare galbena frumoasa, iar gustul este la fel de bun ca in cazul unei creme de zahar ars obisnuite, fara a contine produse de origine animala. O poti pregati rapid, fara a fi nevoie de cuptor si fierberea la bain-marie (ca in cazul cremei de zahar ars clasice). In plus, ii poti da un aspect si mai elegant adaugand deasupra zahar sau fulgi de cocos si folosind o torta pentru flambat, pentru a-i conferi look-ul clasic de topping de caramel topit.

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Crema de zahar ars

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

  Mod de preparare reteta Crema de zahar ars

  • Toarna laptele de cocos din conserva intr-o cratita si adauga deasupra restul ingredientelor, la foc mare.
  • Amesteca in mod constant, cu o lingura de lemn sau un tel de silicon, pentru a omogeniza ingredientele si a te asigura ca pudra de agar agar se incorporeaza uniform.
  • Ia amestecul de pe foc fix inainte sa inceapa sa fiarba.
  • Toarna crema astfel obtinuta in vasele preferate (poti folosi borcanele de sticla, boluri micute sau vase ramekin) si las-o la racit, la frigider, cateva ore.
  • Bucura-te de rezultatul rece, cald sau la temperatura camerei.

  Observatii reteta Crema de zahar ars

  • Pentru un aspect si mai tentant, presara 1 lingurita de fulgi de nuca de cocos sau de zahar brut deasupra fiecarui vas in care ai turnat crema, apoi foloseste o torta pentru flambat, pentru a carameliza partea superioara.
  • Poti obtine efectul de topping caramelizat si la cuptor: pune vasele in care ai turnat crema la cuptorul preincalzit la 150o C, cateva minute, pana cand zaharul brut sau fulgii de nuca de cocos de deasupra cremei se inchid la culoare.

  Stiai ca?

  • Uleiul de cocos a fost cel mai folosit ulei vegetal pe plan mondial, pana in anii ’60, cand pozitia fruntasa a fost preluata de uleiul de soia?
  • In secolul XVI, nucii de cocos i se spunea, in engleza, „coco” (cuvant spaniol care denumea o masca folosita la speriatul copiilor – cei trei „ochi” si invelisul paros al nucilor de cocos amintind de o fata de om)?
  • Anual, pe mapamond se produc peste 20 de miliarde de nuci de cocos?
  • Se spune ca, in 1944, japonezii au introdus grenade in coaja nucilor de cocos, dand nastere unor mini-bombe?
  • Turmericul era numit „sofran indian” in Evul Mediu, pentru ca era adesea folosit ca o alternativa mai ieftina a sofranului?
  • Pasta de turmeric este un remediu bun impotriva arsurilor solare, iar turmericul este un ingredient adaugat in unele creme de protectie solara coemrcializate pe piata?
  • Turmericul este un antivenin natural pentru muscaturile cobrei regale?
  • Agar agar este un coagulant vegetal, obtinut din alge, folosit de peste 400 de ani in Asia, care ar fi fost descoperit din intamplare de catre un hangiu din Japonia, Mino Tarozaemon?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crema de zahar ars
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 62 Review(s)


4 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.