Cozonac de post cu fructe exotice

Cozonac cu fructe exoticeO felie de cozonac de post cu fructe exotice este foarte potrivita in perioada Sarbatorilor si oricand altcandva. Daca nu credeai ca si un cozonac fara lapte de origine animala sau unt poate sa creasca inalt si pufos, aceasta reteta iti va dovedi contrariul. Nu trebuie sa astepti Sarbatorile ca sa oferi familiei tale ceva bun!

TIMP PREPARARE   200 minute

PORTII   2 cozonaci mici/1 mare

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Cozonac de post cu fructe exotice

Umplutura

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Fulgi de cocos

nuca-de-cocos-250g

Papaia confiat

papaia-confiat

Stafide brune

stafide-150g

Merisoare confiate

merisor-confiat-500g

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Ananas confiat

ananas-confiat

  Mod de preparare reteta Cozonac de post cu fructe exotice

  • Faina cernuta de 2 ori , se pune intr-un castron mare.
  • Drojdia cu 2 linguri de zahar, 1 lingura de faina si ½ cana apa calda se amesteca intr-un castron si se lasa 5-10 minute pentru a dospi. Aceasta constitutie maiaua.
  • Se pune maiaua in centrul fainii, alaturi de laptele de cocos, uleiul, zaharul, esenta, sarea si curcuma.
  • Amestecam cu grija astfel incat sa se omogenizeze, si se pune 30 min la cald pentru a dospi.
  • Dupa 30 de minute, se framanta bine pana aluatul devine elastic.
  • Punem la crescut aproximativ 1 ora, dupa care  intindem aluatul, presaram umplutura si rulam, modeland cozonacii dupa preferinta (impletit, rulat, colac).
  • Asezam cozonacii in tava de chec si lasam sa mai dospeasca in 15-20 de minute.
  • Ungem cozonacii cu 1-2 linguri de ulei si presaram 1-2 lingurite de zahar pe deasupra, apoi ii bagam la cuptor pentru copt 30-40 de minute, la 170 grade Celsius.
  • Dupa ce se rumenesc, se scot din cuptor, se lasa la racit putin.
  • Se servesc calzi sau reci.

  Observatii reteta Cozonac de post cu fructe exotice

  • Pentru a te asigura ca iti creste cozonacul, ai grija sa tii, inainte de preparare, toate ingredientele la temperatura camerei, cu exceptia laptelui vegetal pentru maia. Acela va trebui sa fie caldut, dar nu fierbinte.
  • Cozonacii pot fi pusi fie in tavi mai mici, situatie in care iti vor iesi 2 cozonaci, fie intr-o tava mare, si atunci vei avea unul singur.

  Stiai ca?

  • Un cozonac iese cu atat mai pufos cu cat ai rabdare sa framanti mai mult la el? Ai nevoie si de forta, e adevarat, insa rezultatul merita cu prisosinta.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Cozonac de post cu fructe exotice
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 58 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.