Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Clatite din cartofi dulci si linte

Clatite din cartofi dulci si linte

0
Clatite din cartofi dulci si linte

clatite din cartofi dulci si linte

Aceasta reteta de clatite din cartofi dulci si linte este usor de facut, are un gust savuros si este potrivita in post sau pentru persoanele care au renuntat la ingredientele de origine animala sau care au intoleranta la gluten (nu contin faina de grau, lactate si oua). Crocante la exterior si pufoase la interior, aceste clatite din cartofi dulci si linte contin doar 6 ingrediente, plus condimente. Si pot constitui fara probleme un pranz, o cina, un aperitiv sau o garnitura rapid de facut si plina de proteine!

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Clatite din cartofi dulci si linte

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de hrisca

faina-de-hrisca-500

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Seminte de in

seminte-de-in-1-kg

  Mod de preparare reteta Clatite din cartofi dulci si linte

  • Pentru a pregati aceasta reteta de clatite din cartofi dulci si linte, incepe prin a gati cartofii dulci; poti face asta in 3 moduri: prin fierbere in apa cu sare, gatire la microunde sau coacere la cuptor; primele doua metode sunt mai rapide, dar ultima le da mai multa savoare.
  • Daca alegi sa fierbi cartofii dulci, curata-i de coaja, taie-i in cuburi, fierbe-i pana se inmoaie, apoi scurge-i bine, pune-i loc in oala goala, pe foc, pana se evapora tot lichidul in exces din ea.
  • Daca alegi sa gatesti cartofii dulci la cuptorul cu microunde, inteapa-i din loc in loc cu o furculita, pune-i pe o farfurie si seteaza timer-ul la 4-5 minute; invarte-i pe partea cealalta si lasa-i alte 4-5 minute (sau pana cand un cutit de unt intra usor in ei).
  • Daca alegi sa coci cartofii dulci la cuptor, inteapa-i din loc in loc cu o furculita, acopera-i pe fiecare cu folie de aluminiu, pune-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptorul preincalzit la 200o C, timp de 50 de minute (sau pana se inmoaie).
  • Dupa ce ai gatit cartofii dulci, transforma-i intr-un piure, intr-un bol, si lasa-l la racit.
  • Pune la fiert lintea, intr-o oala cu 2/3 cana de apa, timp de 10-15 minute sau pana se inmoaie; scurge-o de apa, transform-o intr-un piure si lasa-l la racit.
  • Piseaza marunt semintele de in si amesteca-le cu 2,5 linguri de apa fierbinte, intr-o cana; lasa amestecul 5 minute la ingrosat.
  • Incinge 2 linguri de ulei vegetal intr-o tigaie antiaderenta, adauga ceapa curatata si taiata marunt si prajeste-o pana devine aurie.
  • Adauga in tigaie usturoiul curatat si pisat marunt, chimionul pudra si paprika afumata si mai lasa-le 1 minut pe foc.
  • Transfera amestecul din tigaie in bolul cu piureul de cartofi, adauga deasupra lintea pasata, faina de hrisca, gelul de seminte in din cana si amesteca-le omogen, cu o furculita (trebuie sa obtii un aluat lipicios, dar nu lichid; daca este nevoie, mai completeaza cu faina sau da bolul la frigider 30 de minute).
  • Incinge restul de ulei intr-o tigaie si prajeste in ea, pe rand, clatite de cartofi dulci si linte egale ca marime (umezeste-ti mainile inainte de a lua aluatul din bol si a forma cercurile din compozitie), timp de 5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

  Observatii reteta Clatite din cartofi dulci si linte

  • Serveste clatitele de cartofi dulci si linte calde, cu sosul preferat sau cu rosii uscate (tocate marunt) si branza tofu sau cascaval vegan ras.
  • Poti incorpora in reteta de clatite din cartofi dulci si linte resturi de piure de cartofi, piure de dovleac (fiert sau copt), naut, fasole rosie, quinoa, mei sau bulgur, dar si ciuperci tocate, spanac sau dovlecei.

  Stiai ca?

  • Semintele de in (Linum usitatissimum) pot fi consumate ca atare sau pot fi transformate in ulei, aceasta planta fiind cultivata de 30.000 de ani incoace?
  • Semintele de in sunt tari la exterior, de aceea pot trece nedigerate prin intestin? Pentru a asimilia toti nutrientii din ele (fibre, proteine, grasimi sanatoase, antioxidanti, vitamine si minerale), trebuie inmuiate in prealabil in apa sau macinate inainte de consum. Descopera care sunt modalitatile de a le macina cel mai usor aici!
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Clatite din cartofi dulci si linte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 34 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.