Acasă Rețete Fel principal Ciorba de burta falsa din felii de soia

Ciorba de burta falsa din felii de soia

2
Ciorba de burta falsa din felii de soia

Ciorba de burta falsa din felii de soia este o reinterpretare a retetei clasice de ciorba de burta. Daca reteta de ciorba de burta traditionala foloseste burta de vita, variantele reinventate inlocuiesc carnea cu soia sau cu ciuperci pleurotus. Avantajele acestor variante sunt incontestabile in ceea ce priveste sanatatea. Ciorba de burta falsa se prepara in timp mai scurt, este mai usoara, se digera mai repede si poate fi consumata atat de catre vegani, cat si de catre persoanele care tin post, indiferent de perioada anului.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Supa/Ciorba

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Ciorba de burta falsa din felii de soia

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

  Mod de preparare reteta Ciorba de burta falsa din felii de soia

  • Feliile de soia se pun la inmuiat de seara.
  • A doua zi, se arunca apa in care au stat feliile de soia si acestea se pun la fiert intr-o oala suficient de inalta, scufundate complet in apa curata, timp de o jumatate de ora, impreuna cu 2 morcovi, 2 cartofi, 2 radacini de patrunjel, 5 catei de usturoi, ceapa și condimentele.
  • Dupa ce au fiert, scoti feliile de soia, le scurgi bine, le lasi putin deoparte sa se racoreasca si apoi le tai fideluta.
  • Separat, se fierb celelalte legume in 2 l de apa, timp de 15 minute.
  • Se paseaza toate legumele (inclusiv cele fierte cu soia), apoi se adauga hreanul, zeama de lamaie, usturoiul pisat, gogosarii taiati fideluta, smantana vegetala, sarea si feliile de soia taiate anterior.
  • Se da un clocot, apoi se serveste calda.

  Observatii reteta Ciorba de burta falsa din felii de soia

  • Legumele care se fierb impreuna cu feliile de soia au rolul de a da gust acestora, de aceea timpul de preparare este mai lung.
  • Ciorba de burta falsa din felii de soia este, alaturi de ciorba de burta din ciuperci pleurotus, o cunocuta alternativa pentru reteta traditionala si iti va dovedi ca prepararea ciorbei de burta nu este deloc atat de dificila pe cat ai fi putut crede.
  • Daca nu ai vazut niciodata cum se face ciorba de burta, ai sa te bucuri sa afli ca aceasta reteta este potrivita si poate fi executata impecabil si de catre incepatori.

  Stiai ca?

  • Ciorba de burta are o reputatie de ciorba dificila in mod nemeritat? Ingredientul principal  era candva mai complicat de curatat, dar in momentul de fata se gaseste pe piata burta prefiarta (si curatata in prealabil) congelata, ceea ce accelereaza mult procesul de gatire. In cazul in care inlocuiesti produsele animale cu felii de soia sau ciuperci, esti si mai avantajat: vei usura si digestia preparatului tau si ii vei asigura calitati nutritive mult superioare.
  • Smantana vegetala poate fi preparata chiar si acasa. Gasesti aici reteta de smanatana vegetala din soia pe care ti-o propunem noi.
  • Numai soia care provine din culturi nemodificate genetic este complet sanatoasa si iti ofera pe deplin beneficiile dorite. Un astfel de sortiment gasesti, de altfel, si pe site-ul Sano Vita.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ciorba de burta falsa din felii de soia
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 67 Review(s)

2 COMENTARII

  1. Buna seara! Mai intai tin sa va multumesc pentru promptitudine, am primit coletele si va multumesc si pentru castron! Acum, intrebare: pot sa inlocuiesc smantana de soia cu crema de cocos?! Va pretuiesc! Spor in toate!

    • Buna dimineata! Ne bucuram ca va plac produsele. Da, se poate inlocui smantana de soia cu crema de cocos. O zi splendida sa aveti, stimata doamna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.