Cidru cald, de citrice si merisoare

Cidru cald, de citrice si merisoareNimic nu se compara cu o cana plina de ceva cald si aromat (ca acest cidru cald, de citrice si merisoare), bauta in anotimpul rece, in timp ce stai intinsa pe o canapea comoda, cu animalul de companie langa tine si o carte buna in fata, nu-i asa? Prepara si tu acest cidru cald (de citrice si merisoare) de fiecare data cand ti-e pofta de o bautura tomnatica/de iarna sau cand vrei sa intampini Sarbatorile care vin cum se cuvine. Sigur o sa iti placa ce iese, mai ales ca nu contine zahar adaugat si se face atat de usor!

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Bauturi

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Cidru cald, de citrice si merisoare

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Suc natural de mere si portocale

suc-natural-de-mereportocale-3l

  Mod de preparare reteta Cidru cald, de citrice si merisoare

  • Pentru a prepara acest cidru cald (de citrice si merisoare), amesteca sucul de mere si portocale cu sucul de merisoare, intr-o oala incapatoare.
  • Adauga scortisoara, cuisoarele si mandarina (decojita si separata in felii, in prealabil).
  • Pune oala pe aragaz (la foc mediu) si da cidrul de citrice si merisoare in clocot, apoi fierbe-l timp de 30 de minute, la foc mic.
  • Inlatura cuisoarele si feliile de mandarina inainte de a servi cidrul cald (de citrice si merisoare), portionat in cani sau pahare, ca atare sau decorat cu miez de nuca si felii de portocale.

  Observatii reteta Cidru cald, de citrice si merisoare

  • Alege suc natural de fructe pentru aceasta reteta, in varianta fara zahar adaugat.
  • Poti folosi un suc de mere si portocale gata preparat sau, daca nu gasesti, poti opta pentru 1 litru de suc de mere si 1 litru de suc de portocale.
  • Poti inlocui scortisoara pudra cu 2 batoane de scortisoara, pe care le pui la fiert odata cu restul ingredientelor din reteta si le scoti din oala cu cidru cald, la final, odata cu mandarinele si cuisoarele.
  • Acest cidru cald (de citrice si merisoare) este excelent de preparat de Sarbatori, pentru a-ti servi oaspetii mici si mari, la aniversarile care au loc in anotimpul rece sau de fiecare data cand vrei sa te incalzesti band ceva aromat.

  Stiai ca?

  • Scortisoara este produsa, la nivel mondial, cu precadere in China, Sri Lanka, Indonezia, Madagascar, Seychelles si Vietnam?
  • Scortisoara este recoltata prin taierea lastarilor arborilor de Cinnamomum verum (scortisoara de Ski Lanka/Ceylon) sau Cinnamomum cassia (scortisoara chinezeasca), indepartarea cojii, fermentarea acesteia si uscarea ei?
  • Cuisoarele sunt mugurii florilor unui arbore exotic (Syzygium aromaticum), care face parte din aceeasi familie ca mirtul si eucaliptul? Mugurii sunt culesi inainte ca floarea sa se deschida si sunt lasati apoi la uscat.
  • Originare din Insulele Moluce (Indonezia), cuisoarele sunt un condiment aromat si versatil, care poate fi folosit in mancaruri, bauturi sau deserturi? In aceste insule, cunoscute si drept „Insulele Mirodeniilor”, parintii plantau un arbore de cuisoare de fiecare data cand li se nastea un copil.
  • Cuisoarele au devenit un condiment important in Europa din secolul VIII incolo?
  • Cuisoarele pot ajuta ficatul, pot stabiliza glicemia, contin antioxidanti care lupta cu radicalii liberi (eugenol si Vitamina C), au proprietati antimicrobiale, pot trata ulcerul stomacal si promova sanatatea osoasa?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Cidru cald, de citrice si merisoare
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.