Chec pufos, cu fistic

chec pufos cu fisticAcest chec pufos, cu fistic contine ingrediente sanatoase (faina integrala, fistic crud si nesarat, spanac), se face rapid si poate fi servit simplu sau cu glazura cu aroma de migdale. Rezultatul este un desert cu o culoare verde subtila (care te trimite cu gandul la primavara, iarba verde si aer curat) si un gust aromat. Cu un continut minimal de zahar – daca alegi sa renunti la glazura – acest chec pufos (cu fistic) este un desert de nota 10, pe gustul oricarui membru al familiei tale.

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert/Aluaturi

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Chec pufos, cu fistic

CHEC

GLAZURA (optional)

  • 1 cana fistic
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de migdale

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Zahar din cocos

bioh-eco-zahar-din-nectar-de-cocos-pure-150g

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Otet din cidru de mere

bioh-biona-otet-din-cidru-de-mere-nefiltrat-500ml

  Mod de preparare reteta Chec pufos, cu fistic

  • Pentru a pregati acest chec pufos, cu fistic, preincalzeste cuptorul la 180° C si tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt.
  • Cerne si combina ingredientele uscate intr-un bol (faina, praful de copt, sarea).
  • Toarna 125 ml de lapte de migdale intr-un vas, adauga otetul dincidru de mere si amesteca bine cu un tel, pana la „branzirea” laptelui.
  • Intr-un blender vertical, adauga fisticul crud si curatat si transforma-l intr-o pulbere fina; toarna deasupra lui uleiul de cocos topit si esentele, apoi mixeaza totul; adauga spanacul taiat marunt, zaharul de cocos si restul de lapte de migdale, incorporandu-le si pe acestea.
  • Toarna in bolul cu ingrediente uscate laptele branzit si amestecul din blenderul vertical, amestecand usor cu o spatula de silicon, pana la incorporare.
  • Toarna blatul de chec in tava tapetata si da-o la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute (sau pana trece testul scobitorii).
  • Scoate tava din cuptor, ridica checul din tava si lasa-l la racit complet, pe un gratar metalic, in hartia de copt.
  • Poti servi acest chec pufos (cu fistic) ca atare si taiat felii sau il poti decora cu o glazura si cu fistic taiat marunt: aceasta se prepara intr-un castron, amestecand zaharul pudra cu esenta de migdale, pana obtii o glazura groasa; dupa ce ai un chec pufos complet rece, toarna galzura peste el si adauga fisticul taiat marunt; asteapta 10-15 minute, pana la intarirea glazurii, la temperatura camerei.

  Observatii reteta Chec pufos, cu fistic

  • Trucul pentru a tapeta orice tava cu hartie de copt si a te asigura ca aceasta se muleaza perfect pe forma este urmatorul: strange hartia de copt in maini si fa-o ghem; ud-o cu putina apa rece, apoi stoarce-o bine; intinde-o in forma aleasa – se va mula perfect si va sta in loc pana cand torni umplutura.

  Stiai ca?

  • Oamenii mananca fistic de cel putin 9.000 de ani?
  • 100 g de fistic crud contin 85% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6, 65% din doza zilnica recomandata de cupru, 60% din doza zilnica recomandata de  mangan, 58% din doza zilnica recomandata de Vitamina B1, 49% din doza zilnica recomandata de fosfor, 41% din doza zilnica recomandata de fibre si de proteine, 30% din doza zilnica recomandata de magneziu, 29% din doza zilnica recomandata de potasiu, 23% din doza zilnica recomandata de fier si 15% din doza zilnica recomandata de zinc?
  • Culoarea verde-movarie a fisticului este datorata antioxidantilor?
  • Cel mai mare producator de fistic din lume este Iranul?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Chec pufos, cu fistic
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.