Acasă Rețete Deserturi Reteta Chec de post cu migdale, faina dietetica si karob

Reteta Chec de post cu migdale, faina dietetica si karob

0
Reteta Chec de post cu migdale, faina dietetica si karob

Reteta de chec de post cu migdale si karob este dovada perfecta ca nu trebuie sa renunti la lucrurile bune in perioada de post sau pentru ca ai decis sa adopti un meniu exclusiv vegetarian sau vegan. Incearca checul de post cu migdale pentru momentele in care vrei sa oferi celor dragi ceva dulce, dar si sanatos.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Chec de post cu migdale si karob

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Faina de grau dietetica

faina-din-grau-dietetica-1kg

  Mod de preparare reteta Chec de post cu migdale si karob

  • Se incalzeste apa si se topeste zaharul amestecand continuu, apoi se adauga treptat toate ingredientele, cu exceptia prafului de roșcove, adica uleiul de cocos, migdalele maruntite, zaharul brut, faina de grau dietetica, zeama si coaja de lamaie, scortisoara si praful de copt.
  • Se amesteca pana cand toata compozitia devine o coca moale.
  • Se iau 2 linguri de compozitie si se amesteca intr-o cana cu pudra de roscove.
  • Se pregateste intr-o forma de chec hartia de copt si se pune coca formata anterior.
  • Se marmoreaza cu compozitia din cana si se presara 5-6 migdale sfaramate deasupra.
  • Se pune in cuptorul preincalzit la 180˚C.
  • Se lasa să se coaca aproximativ 40 de minute, verificand daca e copt checul cu o scobitoare.

  Observatii reteta Chec de post cu migdale si karob

  • Testul cu scobitoarea este simplu si se foloseste la toate retetele de briose, pandispan sau chec: infigi o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, inseamna ca preparatul tau este gata. O exceptie de la acesta regula o fac blaturile umede, la care aceasta metoda nu este edificatoare, dimpotriva, te pot determina sa il lasi la cuptor mai mult decat este cazul- si sa il suprausuci.
  • Apa nu trebuie sa fie fierbinte, ci numai calduta, suficient cat sa te ajute sa topesti zaharul si sa faci ingredientele sa se mixeze mai bine.
  • Doua variante ale acestei retete in care se foloseste o compozitie similara sunt checul de post cu nuca sau checul de post cu dulceata. In primul caz se inlocuiesc migdalele cu miezul de nuca, iar in cel de-al doilea caz se pastreaza migdalele, dar, dupa ce ai amestecat coca, o intinzi putin, o ungi cu dulceata sau gem si apoi o rulezi usor.

  Stiai ca?

  • In antichitate, roscovele, de fapt semintele de roscove (carobe) serveau ca unitate de masura (carate) pentru a cantari aurul, intrucat, in mod absolut curios, toate semintele de roscove au exact aceeasi greutate, adica 0.18g. In Roma antică, moneda romana de aur, soldul, putea fi verificata daca are sau nu greutatea corecta cantarind-o cu 24 de carate (roscove).
  • Pudra de roscove poate tine cu succes loc de cacao? De fapt, nu doar ca poate, dar chiar este recomandat sa ii ia locul, mai ales in alimentatia copiilor mici, intrucat nu contine cofeina, asadar poate fi consumata si inainte de 3 ani (varsta minima la care ar trebui sa introduci pudra de cacao). In plus, o cana de lapte cu pudra de roscove are un gust delicios si nu trebuie sa fie indulcita suplimentar, pentru ca roscovele contin zaharuri naturale.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Chec de post cu migdale si karob
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 65 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.