Acasă Rețete Deserturi Budinca de tapioca si pepene galben

Budinca de tapioca si pepene galben

0
Budinca de tapioca si pepene galben

Budinca de tapioca si pepene galbenIncearca si tu aceasta reteta de budinca de tapioca si pepene galben in plin sezon al pepenilor! Procedeul de preparare este usor si poti da gata desertul de weekend chiar in timp ce faci curat in casa, de exemplu: cel mai mult dureaza inmuierea prealabila a perlelor de tapioca, dar poti face curatenie in acest timp. Rezultatul este o budinca racoritoare, care va fi pe placul tuturor membrilor familiei tale.

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca de tapioca si pepene galben

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Tapioca perle

tapioca-perle-500g

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

  Mod de preparare reteta Budinca de tapioca si pepene galben

  • Pentru a prepara aceasta budinca de tapioca si pepene galben, trebuie sa pui la inmuiat – in prealabil – perlele de tapioca, in 2 cani de lapte vegetal, timp de 1-2 ore.
  • Toarna perlele de tapioca infuzate de lapte intr-o cratita incapatoare, adauga restul de lapte de orez si zaharul, apoi pune cratita pe foc mediu, amestecand in continuu, pana cand se leaga compozitia si bobitele  tapioca devin translucide.
  • La final, adauga pepenele taiat cubulete, esenta de vanilie si menta tocata marunt, amesteca bine, apoi toarna budinca in cupe si las-o la racit, inainte de servire.

  Observatii reteta Budinca de tapioca si pepene galben

  • Poti incerca aceeasi reteta de budinca de tapioca cu alte fructe (capsuni, visine, kiwi) sau chiar cu fulgi de cereale.
  • Poti servi budinca de tapioca si pepene galben ca atare sau decorata cu frunze intregi de menta sau boabe de rodie.

  Stiai ca?

  • Pepenele galben (Cucumis melo) contine, la suta de grame, 34 kcal si 68% din doza zilnica recomandata de Vitamina A, 61% din doza zilnica recomandata de Vitamina C si 8% din doza zilnica recomandata de potasiu?
  • Pepenii galbeni nu contine deloc colesterol, dar contine apa in proportie de 90%, fiind racoritori si hidratanti?
  • Pe langa consumul in stare naturala, pepenii galbeni sunt uscati, gatiti sau crescuti pentru semintele din care se face ulei?
  • Consumul de pepene galben poate tine hipertensiunea la distanta (gratie potasiului), poate intari acuitatea vizuala si reduce riscul aparitiei cataractelor (datorita Vitaminei A si betacarotenului), te poate ajuta sa slabesti si sa-ti controlezi diabetul (regleaza glicemia si contine multa apa, foarte putine grasimi si carbohidrati usor de procesat de organism), iti impulsioneaza imunitatea si previne aparitia ulcerelor (datorita Vitaminei C), te ajuta sa eviti constipatia (gratie fibrelor), previne pietrele la rinichi (gratie continutului de apa si a unui extract numit oxikina) si ajuta fumatorii sa renunte la tigari (reintinerind plamanii si ajutand organismul sa treaca mai usor peste dependenta)?
  • Menta te poate ajuta sa scapi de durerile de cap si starile de greata? Amesteca 1-2 picaturi de ulei esential de menta cu putina crema de fata si da-te pe frunte si pe nas, pentru a-i vedea efectul! Frunzele de menta proaspata pot tine la distanta greturile matinale, consumate sau mirosite in fiecare dimineata.
  • In aromaterapie, menta reintinereste mintea si lupta cu stresul, datorita proprietatilor sale adaptogenice, care regleaza nivelul de cortizol, reechilibrand organismul? Aroma de menta clameaza imediat mintea si studiile indica faptul ca menta ajuta la eliberarea unei mici cantitati de serotonina in creier, luptand cu depresia.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de tapioca si pepene galben
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 48 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.