Budinca de lime

budinca de limeAceasta reteta de budinca de lime are un gust cremos, decadent si delicios, desi nu contine decat ingrediente vegetale. Adu si tu gustul racoritor al verii in bucataria proprie, cu aceasta budinca de lime cu textura de mousse, care nu trebuie gatita la cuptor si care poate fi un desert acrut perfect de servit in portii mici, la orice masa festiva!

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca de lime

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Sirop de agave

bioh-eco-obio-sirop-de-agave-dark-raw-500ml

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Budinca de lime

  • Pentru a pregati reteta de budinca de lime, vei avea nevoie in prima faza de un blender vertical: adauga in vasul acestuia pulpa de avocado (ramasa dupa indepartarea samburelui si cojii), sucul de lime, siropul de agave, esenta de vanilie, uleiul de cocos si un praf de sare.
  • Mixeaza toate ingredientele din blender bine, pana la omogenizarea completa – vei obtine o spuma cremoasa.
  • Toarna budinca de lime in boluri individuale, borcanele, pahare micute sau cu picior.
  • Mixeaza crema de cocos bine, pana obtii o frisca vegetala tare.
  • Adauga deasupra fiecarui vas cu budinca de lime 1-2 linguri de frisca de cocos.
  • Da vasele cu budinca la frigider cel putin 1 ora, inainte de a le servi.

  Observatii reteta Budinca de lime

  • Pentru aceasta reteta de budinca de lime vei avea nevoie de sucul stors din aproximativ 6-8 lamai verzi.
  • Poti servi budinca de lime ca atare sau o poti decora cu migdale taiate marunt (sau fulgi de migdale), chips-uri de cocos sau coaja de lime (data pe razatoarea fina).
  • Poti pastra vasele cu budinca de lime la frigider timp de maximum 3 zile.
  • Poti adapta reteta, transformand-o intr-una de budinca de lamaie, prin inlocuirea lamailor verzi cu unele galbene.

  Stiai ca?

  • Lamaile verzi sunt fructele copacului tropical Citrus aurantifolia, care este inrudit indeaproape cu lamaiul clasic (Citrus limon), care face fructe galbene? Citrus aurantifolia nu depaseste 5 metri inaltime si, daca nu este tuns periodic, se transforma intr-un arbust cu tepi ascutiti si flori albe.
  • Originare din Asia de SE (Indonezia si Malaezia), lamaile verzi a ajuns in zona Marii Mediterane odata cu arabii si cruciatii?
  • 1 lime contine 88% apa, 10% carbohidrati si sub 1% grasimi si proteine?
  • 100 g de suc de lime contine 50% din doza zilnica recomandata de Vitamina C?
  • Lamaile verzi sunt un ingredient comun in bucatariile mexicane, vietnameze si thailandeze, zeama lor fiind pretuita gratie aciditatii si aromei sale florale? Mexicanii fac supa de lime, indienii le mureaza, iar australienii le transforma in marmelada?
  • Odata cumparate, poti pastra lamaile verzi pe blatul din bucatarie timp de pana la 7 zile? Le poti dubla valabilitatea punandu-le intr-o punga de plastic inchisa, la frigider. Descopera cum depozitezi correct si alte fructe, in articolul si infograficul de pe blogul Sano Vita!
  • Siropul de agave este tip de indulcitor natural, de 1,5 ori mai dulce decat zaharul, dar cu un indice glicemic mai scazut decat acesta (zaharul alb rafinat are un indice glicemic de 68, iar siropul de agave are un indice glicemic de doar 15)? Gustul siropului de agave este mai neutru decat cel al mierii de albine, deci indulceste fara a schimba aroma de baza a preparatului ori bauturii in care este adaugat.
  • Siropul de agave este extras din rizomul subteran al plantei suculente Agave tequiliana?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de lime
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.