Acasă Rețete Deserturi sănătoase Budinca cu unt de arahide – reteta video

Budinca cu unt de arahide – reteta video

0
Budinca cu unt de arahide – reteta video

Budinca cu unt de arahideBudinca cu unt de arahide este desertul cremos si usor pe care il oferi copiilor tai pentru a-i invata ca dulciurile facute in casa sunt mult mai gustoase si sanatoase decat cele din comert.

Vrei sa stii de ce este aceasta budinca mai sanatoasa? Simplu:

  • pentru ca stii exact ce ingrediente combini in produsul final.
  • pentru ca nu folosesti absolut deloc zahar adaugat, ci numai indulcitori naturali.
  • pentru ca te folosesti de blender pentru a crea impresia de volum si in acest fel vei avea senzatia ca ai mancat mai mult decat ai facut-o de fapt.

Ai lasat vreodata o caserola de inghetata sa se topeasca complet, pana cand devine lichida? Daca in momentul in care era la congelator, inghetata ta ocupa intregul recipient, in clipa in care s-a topit in totalitate, aceasta va ajunge abia la jumatatea cutiei sau chiar mai putin. Un specialist in gastronomie afirma zilele trecute, la o emisiune de profil televizata, ca, dintre toate, cel mai ieftin si practic ingredient pe care il poti adauga in preparatul tau este aerul. Si avea perfecta dreptate!

Budinca aceasta cu unt de arahide nu este o budinca dietetica, dar, in acelasi timp, nu contine atat de multe calorii pe cat te-ai astepta. Stii de ce? Pentru ca modul sau de preparare, prin mixarea in blender la viteza mare, o face sa inglobeze aerul de care discutam mai devreme, devenind pufoasa, dar in acelasi timp marindu-si volumul. Vei avea, asadar, senzatia ca mananci mai mult decat se intampla in realitate si, conform unei legi probate de specialistii nutritionisti, vei experimenta senzatia placuta ca te-ai saturat pe deplin, consumand mai putine calorii decat te-ai fi asteptat.

Budinca cu unt de arahide are consistenta de frisca, culoare de vacanta la mare, gust de dupa-amiaza tihnita a copilariei si parfum de dragoste la prima preparare. Ea reprezinta, in acelasi timp, una dintre cele mai placute dependente pe care o poti dobandi: dependenta de deserturi sanatoase. Se pregateste in mai putin de 5 minute, dar ai nevoie de un mare efort de vointa ca sa o lasi o jumatate de ora la frigider inainte de a o savura. 🙂

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII  2

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca cu unt de arahide

  Mod de preparare reteta Budinca cu unt de arahide

  • Se pune in blender orezul brun fiert.
  • Se adauga laptele de cocos, untul de arahide si siropul de curmale.
  • Mixezi cateva minute la viteza mare pana cand amestecul devine o crema pufoasa.
  • Budinca cu unt de arahide va lasa in frigider cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante cu retete simple pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca cu unt de arahide
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 58 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.