Acasă Rețete Deserturi sănătoase Biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob)

Biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob)

0
Biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob)

biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob)Pregateste si tu aceasta reteta de biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob), pentru a-i oferi copilului tau un desert mai sanatos decat cele cumparate din comert, pline de zahar adaugat, arome artificiale si chimicale. In plus, il poti lasa pe cel mai mic membru al familiei voastre sa taie chiar el aluatul, la final, alegandu-si formele preferate pentru acesti biscuiti haiosi – si uite-asa, interdictia „Nu te juca cu mancarea!” poate fi transformata usor intr-o permisiune distractiva, in bucatarie!

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de orez expandat

faina-de-orez-expandat-250g

Unt de migdale si cocos

bioh-eco-biona-unt-de-migdale-si-cocos-170g

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob)

  • Pentru a pregati acesti biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob), trebuie mai intai sa preincalzesti cuptorul la 180o C si sa tapetezi o tava termorezistenta cu hartie de copt.
  • Intr-o tigaie antiaderenta, prajeste usor pudra de roscove.
  • Adauga toate ingredientele intr-un blender vertical, pana cand acestea se transforma intr-un aluat (daca amestecul astfel rezultat este prea lipicios, mai adauga putina faina de orez expandat; daca amestecul astfel rezultat este prea uscat, mai completeaza cu putin sirop de artar).
  • Varsa aluatul rezultat pe o hartie de copt intinsa pe blatul de lucru si framanta-l usor, dandu-i forma de minge; adauga deasupra aluatului o alta hartie de copt si aplatizeaza-l cu un sucitor, pana ajunge un disc cu grosimea de 3 mm.
  • Foloseste formele de metal preferate pentru a taia din aluat biscuiti haiosi (in forma de pisici, flori, fluturasi, masinute, etc.), apoi transfera-i in tava pregatita initial; aduna resturile de aluat, da-le forma de minge si intinde-o din nou pana ajunge un disc cu grosimea de 3 mm, din care tai biscuiti, repetand procesul pana se termina tot aluatul.
  • Da biscutii la cuptorul preincalzit timp de 9 minute, scoate tava din cuptor si las-o la racit (timp in care acesti biscuiti haiosi se vor intari usor).

  Observatii reteta Biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob)

  • Din cantitatea de ingrediente de mai sus iti vor iesi 12 bucati.
  • Inainte de a le da la cuptor, poti decora fiecare biscuit haios cu un drops mic de ciocolata: in centru, daca folosesti o forma de floricele; in loc de ochi, daca folosesti o forma de animale; in loc de roti, daca folosesti o forma de masinute.

  Stiai ca?

  • Spre deosebite de faina de orez, care este obtinuta din boabe crude macinate fin, faina de orez expandat se obtine din macinarea fina a orezului expandat la caldura?
  • Faina de orez expandat pastreaza toate calitatile nutritionale ale orezului (fiind bogata in fibre si proteine) si poate fi folosita si in deserturi sau sosuri raw, care nu necesita gatire sau coacere? Produsele care contin in lista de ingrediente faina de orez expandat sunt usor de digerat.
  • Karobul (Ceratonia siliqua) este un copac din familia leguminoasa Fabaceae, care este cultivat pentru pastaile sale (ale caror seminte sunt macinate si folosite ca alternativa la pudra de cacao) sau in scop ornamental?
  • Karobului i se mai spune, in engleza, „painea Sf. Ioan” sau „copacul lacusta”?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Biscuiti haiosi (cu faina de orez si karob)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.