Acasă Rețete Aluaturi și Pâine de casă Biscuiti cu smochine si scortisoara

Biscuiti cu smochine si scortisoara

0
Biscuiti cu smochine si scortisoara

Biscuiti Nuty cu smochine si scortisoaraO cana de ceai fierbinte si cativa biscuiti cu smochine si scortisoara: iata o gustare perfecta in serile friguroase de iarna, cand afara ninge cu fulgi mari, iar tu ii ai alaturi pe cei dragi. Cand copiii au chef de o gustare, ofera-le cativa biscuiti facuti de mana ta. Stii sigur ce contin, pentru ca tu ai ales ingredientele, asa incat sanatatea lor este protejata, iar gustul bun asigurat. In plus, putine lucruri sunt mai placute decat parfumul de dulce aromat de biscuiti, care se imprastie din cuptor in toate incaperile casei tale.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Biscuiti cu smochine si scortisoara

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina-integrala-de-grau-1-kg

Migdale crude

migdale-500g

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Lapte de migdale

bautura-migdale-1l

  Mod de preparare reteta Biscuiti cu smochine si scortisoara

  • Se amesteca toate ingredientele uscate: zaharul brut, faina alba si cea integrala, zaharul vanilat, praful de copt, scortisoara si putina sare.
  • Dupa ce ai amestecat bine (cu o lingura sau un tel), vei adauga uleiul si laptele de migdale.
  • Compozitia se framanta pentru a se obtine o coca frageda, iar la sfarsit se adauga nucile si smochinele taiate marunt.
  • Aluatul se va lasa la frigider o jumatate de ora inainte de modelare.
  • Dupa 30 de minute, intinde aluatul pe masa ca o foaie cu o grosime de aproximativ 5 mm si se taie in forme speciale.
  • Biscuitii taiati in forme se coc in jur de 15 minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit (150° C), pana se rumenesc putin.
  • Biscuitii cu smochine si scortisoara se pot orna cu glazura de karob.

  Observatii reteta Biscuiti cu smochine si scortisoara

  • Trebuie sa fii atenta atunci cand vei coace biscuitii, se pot arde foarte repede.
  • Daca nu ai forme speciale pentru a decupa coca, poti sa folosesti si marginea unui pahar pentru forme rotunde sau chiar cutitul, cu care sa decupezi romburi, patrate, triunghiuri sau chiar braduti. Lasa-ti imaginatia sa zboare si iti vei face copiii fericiti!
  • Biscuitii facuti in casa sunt o alternativa foarte buna la dulciurile din comert, de a caror compozitie nu poti fi niciodata sigur. Atunci cand ii pregatesti chiar tu, ai posibilitatea de a controla ingredientele si sa le folosesti pe cele mai sanatoase, evitand adaosul de conservanti si arome artificiale.

  Stiai ca?

  • Smochinele sunt o sursa importanta de calciu si de potasiu? O cana de smochine asigura 20% din necesarul zilnic recomandat de potasiu, intrecand de doua ori bananele?
  • Scortisoara nu este numai un excelent aromatizant, dar si o substanta cu proprietati energizante si revitalizate pentru organismul tau? Acest lucru se intampla datorita continutului de antioxidanti.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Biscuiti cu smochine si scortisoara
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 63 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.