Ardei umpluti (in stil mexican)

ardei umpluti (in stil mexican)

Acesti ardei umpluti (in stil mexican) au in compozitie porumb, fasole si orez fierte in prealabil si un sos cremos (pe baza de caju, de post/vegan) care le confera un gust inegalabil! Fa si tu aceasta reteta folosind ardei grasi rosii, galbeni si/sau verzi (primele doua optiuni sunt, de obicei, mai dulci) si vei descoperi un fel principal care tine de foame, este delicios si de post, ajunge pentru 3 mese de 2 persoane si se pastreaza extrem de bine la frigider.

TIMP PREPARARE   65 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Ardei umpluti (in stil mexican)

SOS DE CAJU

  • 150 g caju
  • 180 ml supa de legume
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 2 lingurite fulgi de drojdie inactiva uscata
  • ¼ lingurita pudra de ceapa
  • ¼ lingurita pudra de usturoi
  • ¼ lingurita chimion pudra
  • 1 lingurita felii de ardei iute
  • ½ lingurita sare

ARDEI UMPLUTI

  • 6 ardei grasi
  • 425 g fasole rosie fiarta/din conserva
  • 425 g porumb fiert/din conserva
  • 1 ceapa
  • 3 cani orez fiert
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 lingura usturoi zdrobit
  • ½ lingurita chimion pudra
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Fasole rosie

bioh-eco-fasole-azuki-500g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Orez prefiert

orez-prefiert-1-kg

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare Ardei umpluti (in stil mexican)

  • Pentru a pregati aceasta reteta de ardei umpluti (in stil mexican), incepe prin a fierbe orezul, fasolea si porumbul (sau scurge-le de lichidul din conserva).
  • Prepara sosul de caju pentru umplutura: adauga nucile caju, supa de legume, usturoiul zdrobit, drojdia inactiva uscata, sarea, pudra de ceapa, usturoi si chimion si ardeiul iute intr-un blender vertical, maruntindu-le pana obtii un sos omogen.
  • Al doilea pas este pregatirea ardeilor grasi: taie-le codita si curata-i de samburi (poti pastra capacul pentru a-i acoperi, inainte de a-i coace sau poti toca marunt pulpa din jurul coditei si o poti adauga in umplutura).
  • Curata de coaja ceapa si tai-o marunt.
  • Intr-o tigaie incapatoare, adauga 1 lingura de ulei vegetal si prajeste usor ceapa, usturoiul zdrobit, putin piper si chimionul pudra, pana cand ceapa devine aurie.
  • Adauga in tigaie fasolea neagra si porumbul (si pulpa din capacelele de ardei, daca nu vrei sa le pui deasupra, intregi), lasa-le cateva minute, apoi completeaza umplutura cu orezul fiert si aproape toata legatura de patrunjel, tocata marunt (pastreaza 1-2 fire pentru decorul final).
  • Toarna sosul de caju in tigaie, amesteca bine si stinge focul.
  • Preincalzeste cuptorul la 200° C si asaza cei 6 ardei grasi intr-o tava inalta, de 23×35 cm, tapetata cu hartie de copt.
  • Stropeste-i cu restul de ulei vegetal, umple-i cu amestecul din tigaie, pune deasupra capacul de ardei (daca l-ai pastrat) si da tava la cuptorul preincalzit, timp de 35 de minute, pana cand ardeii se inmoaie si umplutura se coace.
  • Serveste ardeii umpluti (in stil mexican) imediat, decorati cu patrunjel proaspat.

  Observatii reteta Ardei umpluti (in stil mexican)

  • Pentru a pregati sosul de caju, nucile nu trebuie inmuiate in prealabil decat daca blenderul tau vertical este un model mai vechi, care nu mai marunteste ca in prima zi, in acest caz, lasa nucile caju la inmuiat in apa fierbinte, timp de 15 minute, pentru a le inmuia putin.
  • Poti pastra ardeii umpluti (in stil mexican) ramasi la frigider pana la 4 zile, in tava in care i-ai copt, acoperind-o cu folie de aluminiu; reincalzeste-i tot in ea, la cuptor, dupa ce a ajuns la temperatura camerei.
  • In plus, acesti ardei umpluti (in stil mexican) pot fi congelati, dupa coacere, pentru a-i avea la indemana atunci cand nu ai chef de gatit sau ai aflat din scurt ca iti vin musafiri a doua zi: lasa-i sa se raceasca bine, acopera-i individual cu folie alimentara si depoziteaza-i vertical intr-o caserola, in congelator; decongeleaza-i la frigider, peste noapte, apoi reincalzeste-i la cuptor.

  Stiai ca?

  • Fasolea rosie contine fibre si minerale valoroase, care ajuta digestia, poate reduce riscul de diabet, mentine sanatatea inimii, pielii si oaselor si contribuie la detoxificarea ficatului?
  • Porumbul contine vitamine (B-uri) si minerale esentiale (zinc, magneziu, cupru, fier, mangan), benefice pentru sanatate, dar si antioxidanti care iti mentin ochii sanatosi (carotenoide, luteina, zeaxantina)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ardei umpluti (in stil mexican)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 30 Review(s)


2 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.