34,76 lei

SIROP ARTAR VERTMONT CANADA 250 gr

In stoc Produsul ajunge la tine in 24 ore

SA

0.2505kg

9%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333

Folosit inca din vechime de indienii americani si extrem de popular in Statele Unite, siropul de artar reprezinta o alternativa gustoasa si cu mai putine calorii pentru indulcitorii clasici.

Ce este siropul de artar?

Siropul de artar este un indulcitor natural care se obtine din seva anumitor soiuri de artar. Aceasta seva, care se scurge in momentul in care arborele este crestat, se va fierbe pana cand se elimina apa si capata culoarea aramie si gustul dulce concentrat, usor lemnos.

Continutul nutritiv al siropului de artar

Siropul de artar contine zaharuri intr-o cantitate ridicata, dar aduce organismului tau un numar sesizabil mai mic de calorii decat zaharului alb, procesat. Are, de asemenea, in compozitie, vitamine din complexul B, antioxidanti, grasimi mononesaturate si polinesaturate (grasimi bune), doze importante de calciu, magneziu si potasiu, cat si fier, mangan sau zinc.

Beneficiile siropului de artar

  • Datorita compozitiei bogate in calciu, siropul de artar te ajuta sa iti mentii oasele sanatoase.
  • Normalizeaza glicemia si mentine nivelul colesterolului la cote moderate.
  • Sprijina digestia, diminuand / eliminand gazele si balonarea.
  • Bogat in zinc, consumul moderat de sirop de artar sustine sanatatea inimii si reduce riscul de boli cardiovasculare.
  • Tot zincul sprijina sistemul reproducator masculin si previne afectiunile prostatei.
  • Manganul si zincul din compzitia siropului de artar sunt elemente extrem de importante cu ajutorul caruia iti intaresti sistemul imunitar.
  • Siropul de artar iti aduce beneficii si pentru sanatatea si frumusetea pielii tale, intrucat are proprietati regenerante. Cateva linguri de fulgi de ovaz, putin apa calda si o lingura de sirop de artar amestecate duc la obtinerea unei masti regeneratoare cu efecte foarte bune pentru tenul tau.

Dieta cu lamaie si sirop de artar

Doua lingurite de sirop de artar aduc organismului tau numai 34 de calorii, insa numeroase beneficii pentru sanatate, aspecte care il fac potrivit pentru includerea in diete de detoxifiere si de slabire. Un astfel de program il reprezinta dieta cu limonada si sirop de artar, care promite eliminarea a 7 kg in 10 zile. Ea poate fi urmata de catre toti cei care doresc sa isi detoxifieze organismul, cu conditia sa nu sufere de afectiuni ale stomacului (gastrita, ulcer) si, bineinteles, dupa consultarea medicului.

Vedete precum Beyonce sau Naomi Campbell au obtinut foarte bune rezultate urmand un program de detoxifiere si eliminare a kilogramelor in plus pe baza de limonada indulcita cu sirop de artar si aromata cu piper cayenne.

In ce consta dieta cu lamaie si sirop de artar?

Limonada se obtine din:

  • suc de lamaie proaspat stors din doua lamai
  • 10 linguri sirop de artar
  • un varf de lingurita de piper cayenne
  • 2 litri apa plata

Aceasta limonada se consuma timp de 10 zile, in 6 reprize, fara a fi insotita de nici un alt aliment solid. La finalul acestei perioade te vei simti mai usor, mai plin de energie, vei fi slabit cateva kilograme, iar organismul tau va fi detoxifiat, promit specialistii si declara toti cei care l-au incercat. Totusi, fiind un program extrem de restrictiv din punct de vedere al continutului caloric si al alimentelor consumate, indiferent cat ar fi de laudat, noi recomandam sa nu il incerci fara a obtine avizul medicului tau in prealabil. Acesta iti cunoaste cel mai bine istoricul personal in materie de sanatate si poate stabili in mod avizat daca o dieta de acest gen ti se potriveste sau nu.

Siropul de artar in gastronomie

Siropul de artar se poate folosi pe post de indulcitor in ceaiurile tale, dand un gust delicios cu un adaos mic de calorii, poate fi considerat un topping pentru creme si budinci, dar  il poti adauga si in diferite retete de desert. Americanii pregatesc celebrele clatite cu sirop de artar, insa tu nu te limita la aceasta reteta numai pentru ca este foarte cunoscuta. Siropul de artar merge la fel de bine combinat la micul dejun cu fulgi de cereale integrale si lapte vegetal, in smoothieuri, mai ales atunci cand folosesti fructe care nu sunt foarte dulci, in budinci, in pandispanuri sau briose. Merge la fel de bine adaugat si in sosuri, mai ales in cele dulci acrisoare, de inspiratie orientala.

 

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati