PASTE FAINOASE INTEGRALE DIN GRAU SCURTE 300GMareste

2,39 lei

PASTE INTEGRALE DIN GRAU SCURTE 300G

In stoc Produsul ajunge la tine in 24 ore

PGSCU

0.3005kg

9%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333

Pastele integrale din grau ajuta la o buna digestie, prin continutul bogat de fibre. Facute din bobul integral de grau, aceste paste contin carbohidrati complecsi, seleniu, potasiu, magneziu si sunt o buna sursa de fier, proteine vegetale, vitamina A, E, F și B. Timp de fierbere: 12-15 minute.

Ingrediente: Faina integrala de grau, apa. Contin gluten din cereale.

Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.

Spre deosebire de pastele fainoase obtinute din faina alba, pastele integrale sunt preparate din cereale carora nu li s-a indepartat tarata (coaja), pastrandu-si, astfel, toate beneficiile nutritive. Continutul de fibre, de exemplu, este dat aproape exclusiv de taratele din cereale si prin acestea ajung pastele integrale sa fie atat de bune pentru digestie. Fibrele sprijina miscarile peristaltice si fac ca bolul alimentar sa alunece mai usor, antrenand odata cu el si reziduri de pe peretii intestinului.  In plus, pastele din cereale integrale aduc organismului tau mai putine calorii decat pastele din faina alba, procesata, astfel incat, daca sunt consumate cu moderatie, pot fi incluse ocazional chiar si in meniul unei persoane care urmeaza un program de eliminare a kilogramelor in plus. 

Forme de paste fainoase

Discutand din punct de vedere al formelor, exista cateva zeci de tipuri de paste fainoase, gandite initial de maestrii gastronomi pentru a usura pregatirea unui anumit preparat culinar. Asocierea unei retete clasice cu un anumit tip de paste nu reprezinta insa o regula absoluta, oricine poate sa adapteze ingredientele dupa propriul gust si necesitati. De exemplu, copiilor, carora le plac formele deosebite, amuzante, le vom pregati retete folosind in special paste fainoase in forme inedite (alfabet, scoici, fluturi, spirale) care sa ii amuze si sa ii determine sa nu mai faca mofturi la mancare. 

Pastele fainoase scurte sunt potrivite mai ales pentru preparate cu sosuri mai grele, consistente, in timp ce pastele care din fabricatie au o forma mai plina merg cu orice tip de sosuri, dar mai ales cele lejere, bazate in special pe legume. 

Alegand in alimentatia ta pastele fainoase integrale (din cereale cu bobul intreg, neprocesat) vei savura un gust deosebit si, in acelasi timp, vei beneficia de toti nutrientii care, dupa procesarea boabelor, s-ar pierde. 

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati