NIAVIS ECO LUCERNA(ALFALFA) PULBERE 125GMareste

22,67 lei

28,34 lei

-20%

LUCERNA (ALFALFA) PULBERE BIO 125G NIAVIS

In stoc Produsul ajunge in 24 ore de la expeditie

M371299

0.1255kg

9%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333
  1. Descriere generala despre lucerna (alfalfa)

a. Ce este lucerna (alfalfa)

b. Din ce se obtine si cum se consuma lucerna (alfalfa)

c. Proprietatile nutritionale ale lucernei (alfalfei)

  1. Beneficiile consumului de lucerna (alfalfa)

a. Lucerna (alfalfa) poate scadea colesterolul, protejand inima

b. Lucerna (alfalfa) poate scadea glicemia

c. Lucerna (alfalfa) are efect antioxidant si iti ajuta sistemul imunitar

d. Lucerna (alfalfa) iti detoxifica organismul

e. Lucerna (alfalfa) te scapa de simptomele menopauzei

  1. Riscurile consumului de lucerna (alfalfa)

  2. Retete cu lucerna (alfalfa)

Descriere generala despre lucerna (alfalfa)

Alfalfa (cum i se spune in America de Nord) sau lucerna (pe numele ei stiintific, Medicago sativa) este o planta perena ale carei frunze, flori, germeni si seminte sunt folosite in scop medicinal. Cunoscuta in tara noastra drept planta furajera data vacilor si cailor, lucerna este originara din Persia si face parte din familia Fabaceae (a leguminoaselor, care include alunele de pamant, fasolea, mazarea, lintea, nautul, soia, glicina, trifoiul si salcamul japonez, printre altele).

Ce este lucerna (alfalfa)

Lucerna infloreste din mai pana in octombrie (planta are flori violet), semanarea este necesara o data la 3-4 ani, iar durata de viata a plantei este de de 8-10 ani. Lucerna este cultivata pentru nutret inca din vremea grecilor si romanilor, planta ajungand in Americi in secolul XVI, odata cu spaniolii. In prezent, lucerna (alfalfa) este cultivata in toata lumea, cu exceptia zonelor tropicale: cei mai mari producatori sunt America de Nord si de Sud si Europa. In Romania, lucerna este cultivata pe suprafete intinse mai ales in zona de sud, fiind confundata usor cu trifoiul in primele faze de crestere.

Din ce se obtine si cum se consuma lucerna (alfalfa)

Denumirea de „alfalfa” a lucernei provine din araba si inseamna „parintele tuturor alimentelor”. Si numele nu se dezminte: lucerna este mai mult decat un simplu nutret pentru animale (vaci, cai, oi, cape, iepuri, pui), oamenii consumand florile si frunzele in ceaiuri, semintele germinate in salate si sandvisuri, dar si suplimente de alfalfa (obtinute din frunzele deshidratate si vandute in forma de pudra, tablete sau extras lichid). Lucerna pudra – pe care o gasesti la un pret bun in magazinul online Sano Vita – se administreaza in cantitate de 1-2 lingurite zilnic (adaugate in apa, ceaiuri sau smoothie-uri).

In mod traditional, ceaiul de lucerna era folosit pentru a impulsiona apetitul si a trata indigestia, din seminte se facea o pasta impotriva muscaturilor de insecte, in timp ce textele ayurvedice indiene prescriu semintele si germenii de alfalfa pentru impulsionarea productiei de globule rosii si frunzele si tulpina drept sursa buna de proteine si minerale.

Proprietatile nutritionale ale alfalfei (lucernei)

Lucerna/alfalfa este bogata in Vitamina K si compusi bioactivi de plante (saponine, cumarine, flavonoide, fitosteroli, fitoestrogeni si alcaloizi). In plus, contine vitaminele C, D si E, proteine, cupru, mangan si acid folic.

100 g de alfalfa (lucerna) pulbere contin:

  • 360 kcal

  • 4 g grasimi (din care 3 g grasimi saturate)

  • 70 g carbohidrati

  • 23 g proteine

  • 8,5 g fibre

  • 51 mg clorofila

Beneficiile consumului de lucerna (alfalfa)

Exista o lista lungă de utilizari traditionale ale lucernei pe post de planta medicinala (scaderea tensiuni sangvine, diuretic, stimularea lactatiei, tratarea artritei, eliminarea pietrelor la rinichi). Din pacate, majoritatea acestor beneficii raman la stadiul de presupunere, neexistand inca studii care sa le confirme. Unele din ele au fost insa cercetate si confirmate de catre specialisti.

Lucerna (alfalfa) poate scadea colesterolul, protejand inima

Studiile pe oameni si animale arata ca alfalfa poate scadea nivelul colesterolului „rau”/LDL si total, gratie continutului de fibre si saponine. Fibrele previn acumularea de grasimi pe peretii arteriali, echilibrand nivelul colesterolului „bun”/HDL si preveind artreroscleroza, atacul de cord si accidentele vasculare cerebrale. Saponinele sunt compusi de origine vegetala au acest efect deoarece scad absorbtia de colesterol in stomac si maresc excretia de compusi folositi la crearea de colesterol nou. In plus, lucerna contine potasiu si fier: primul este vasodilatator, deci ajuta la scaderea tensiunii sangvine, eliminand tensiunea din vase si artere; al doilea creste productia de globule rosii, imbunatatind circulatia si asigurand oxigenarea corecta a tuturor sistemelor de organe din corp (astfel incat inima nu munceste in exces pentru a trimite oxigen la extremitati).

Lucerna (alfalfa) poate scadea glicemia

Studii pe animale au descoperit ca utilizarea traditionala a lucernei pe post de agent anti-diabetic este corecta: suplimentele de alfalfa scad glicemia, marind cantitatea de insulina eliberata de pancreas.

Lucerna (alfalfa) are efect antioxidant si iti ajuta sistemul imunitar

Cu un continut ridicat de Vitamina C, lucerna este un booster ideal pentru sistemul tau imunitar. Vitamina C stimuleaza productia de globule albe si actioneaza ca antioxidant pentru a elimina stresul oxidativ. In plus, vitaminele E si B regleaza metabolismul si au rol de compusi antioxidanti in corp: studii pe animale confirma ca alfalfa poate reduce moartea celulara si daunele aduse ADN-ului de catre radicalii liberi.

Lucerna (alfalfa) iti detoxifica organismul

Alfalfa are proprietati diuretice care accelereaza detoxifierea organismului si eliminarea de sare, grasimi si apa in exces. Continutul de fibre din lucerna iti ajuta corpul sa monitorizeze si sa optimizeze sanatatea digestiva, accelerand digestia si reducand dezechilibrul bacterian si probleme ca indigestia, balonarea, crampele, diareea si constipatia.

Lucerna (alfalfa) te scapa de simptomele menopauzei

Alfalfa este bogata in compusi vegetali numiti fitoestrogeni, caresunt similari estrogenului produs de corp si care pot – de aceea – reduce simptomele neplacute ale menopauzei (provocate de scaderea hormonului amintit): transpiratii nocturne si bufeuri.

Riscurile consumului de lucerna (alfalfa)

Alfalfa este sigura pentru majoritatea persoanelor, dar trebuie evitata de urmatoarele categorii: persoanele care iau medicamente pentru subtierea sangelui (Vitamina K reduce eficienta acestora), persoanele cu boli autoimune (poate reactiva lupusul/simptome asemanatoare acestuia) sau cu un sistem imunitar afectat (germenii de lucerna vanduti in supermarketuri pot fi contaminati de bacterii), femeile insarcinate (poate provoca stimulare uterina/contractii).

Retete cu lucerna (alfalfa)

Include lucerna pulbere in alimentatie pe post de supliment, in smoothie-uri, ceaiuri sau amestecand-o in apa. Alege mereu alfalfa de la producatori cu reputatie in domeniu, pentru a te asigura ca ceea ce scrie pe eticheta se regaseste si sub ambalaj!

Germenii de alfalfa sunt un ingredient comun in felurile de mancare din sudul Indiei. Pentru a obtine in casa germeni de lucerna nutritivi si sanatosi, in aproximativ o saptamana, pune 2 linguri de seminte de lucerna intr-un borcan de cel putin 15 cm inaltime si toarna deasupra o cantitate de 2-3 mai mare de apa rece. Lasa semintele la inmuiat 8-12 ore/peste noapte, apoi scurge apa, clateste bine semintele si lasa-le in borcan, la temperatura camerei si nu in soare direct, 3 zile (acoperind borcanul cu o bucata de tifon, prinsa cu un elastic). De 2-3 ori/zi, clateste semintele si scurge-le bine de apa, agitand borcanul, pentru ca germenii sa nu se lipeasca intre ei. Dupa 5-7 zile, vei obtine un borcan plin de germeni de lucerna, numai buni de savurat (clateste-i inainte de servire)!

Ingrediente: 100% pulbere de lucerna*

       * = INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA

 

Informatii nutritionale 100 g:

Energie ................................  360 kcal/1525kj

Grasimi.................................... 4 g 

      din care grasimi saturate.......3 g

Carbohidrati ............................. 70 g

       din care zahar.....................3 g

Fibre ........................................... 8,5 g

Proteine ................................... 23 g

Sare .......................................... 0,2 g

Clorofila ...................................................................................... 51 mg


Mod de administrare
: se recomanda adminsitrarea de 1-2 lingurite zilnic, adaugate in apa, smoothie-uri sau sucuri de fructe.

Acesta este un produs agricol, ca atare pot exista anumite diferente intre loturi in ceea ce priveste: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compozitia, reflectand conditiile de crestere si variatiile sezoniere.

Gramaj: 125 g

Tara de proveninta: China

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati