NIAVIS ECO BAOBAB PULBERE 125GMareste

22,68 lei

28,35 lei

-20%

In stoc Produsul ajunge in 24 ore de la expeditie

M371284

0.1255kg

5%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333

Ingrediente: 100% pulbere din pulpa fructului de baobab*

       * Ingredient provenit din agricultura ecologica

Produs vegan. Fara gluten. 100% natural. Produs certificat ecologic.

Baobab-ul (Adansonia digitata) este un arbore african venerat de mii de ani, care este numit "Copacul vietii". Are un profil nutritional unic, avand mai multa Vitamina C decat portocalele, mai mult fier decat carnea rosie si un continut bogat de minerale alcaline corpului: calciu, potasiu si magneziu. Pudra are o culoare galbuie si un gust unic, putin acrisor, pe care majoritatea persoanelor il descriu ca o combinatie intre caramel, para, vanilie si grapefruit. 

Cele mai importante beneficii ale pulberii de Baobab:

  • revitalizare si invigorare
  • intareste sistemul imunitar
  • imbunatateste functiile sistemului digestiv
  • actioneaza asupra sistemului nervos, intensificandu-i activitatea
  • creste absorbtia de fier in organism

Provenit din Africa, baobabul este singurul fruct din lume care se usuca pe ramura, producand o pulbere naturala extrem de nutritiva, avand nenumarate beneficii pentru sanatate si frumusete. 

Pulberea de baobab este o sursa extrem de bogata de Vitamina C, care contribuie la un proces normal de: eliberare a energiei, functionare a sistemului imunitar, piele sanatoasa si stralucitoare. 10 g de baobab (2-3 lingurite) asigura 33% din necesarul zilnic de Vitamina C

Pulberea are o proportie de aproape 50% fibre (jumatate solubile si jumatate insolubile) si contine mai multi antioxidanti decat orice alt fruct intreg. Nivelul de antioxidanti din pulberea de baobab este de 2 ori mai mare decat cel din goji, gram per gram, si decat cel din afine si rodie combinate, antioxidantii fiind esentiali pentru protejarea, repararea si prevenirea distrugerii celulelor.

Pudra de baobab se poate consuma ca atare sau prin amestec cu apa si lamaie, ceaiuri sau in compozitia unor bauturi sanatoase, de tip smoothie. Daca optezi pentru prima varianta si nu ai mai luat pana acum acest superaliment, e bine sa incepi cu mai puțin de 1/4 de lingurita, apoi sa cresti doza progresiv, pana la 1/2 lingurita si chiar mai mult.

Informatii nutritionale/100 g:

Energie.........................................................................393 kcal/1.663 kj
Grasimi..........................................................................1,9 g
         dintre care grasimi saturate.............0 g
Carbohidrati..............................................................96,5 g
         dintre care zahar.......................................16,8 g
Proteine........................................................................5,2 g
Fibre ...............................................................................13,3 g
Sare..................................................................................0,03 g

Recomandari de utilizare: se recomanda administrarea zilnica a unei cantitati de aproximativ 2-5 g.

Acesta este un produs agricol, ca atare pot exista anumite diferente intre loturi in ceea ce priveste culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compozitia, reflectand conditiile de crestere si variatiile sezoniere.

Gramaj: 125 g.

  1.      Descriere generala despre baobab

a. Ce sunt fructele debaobab

b. Proprietatile nutritionale ale fructelor de baobab

  1.      Beneficiile consumului de fructe de baobab

a. Fructele de baobab promoveaza sanatatea digestiva

b. Fructele de baobab te pot ajuta sa slabesti

c. Fructele de baobab protejeaza muchii

d. Fructele de baobab pot ajuta glicemia

e. Fructele de baobab pot lupta cu anemia

f. Fructele de baobab iti pastreaza pielea tanara

g. Fructele de baobab te ajuta sa ai o sarcina sanatoasa

h. Fructele de baobab echilibreaza nivelul pH-ului

i. Fructele de baobab pot reduce inflamatia

  1.      Riscurile consumului de fructe baobab
  2.      Retete cu baobab

 

Descriere generala despre baobab

Baobabul (pe numele sau latinesc, Adansoniadigitata) este originar de pe continentul african, dar creste si in Australia, Madagascar si Orientul Mijlociu. Rata de dezvoltare ii este determinata de cantitatea de apa din sol, iar arborele are o durata de viata de pana la 1.000-1.500 de ani (cel mai vechi specimen datat, din Zimbabwe, a atins 2.450 de ani!). Denumirea de „baobab” vine din araba si inseamna „tatal a multe seminte”, in timp ce numele stiintific provine de la forma frunzelor (asemanatoare unei palme cu 5 degete) si de la exploratorul si botanistul francez Michel Adanson (1727–1806), care a analizat un specimen de baobab in 1749, pe insula Sor (din Senegal), iar apoi a concluzionat ca arborele este „probabil cel mai util dintre toti copacii” (cat a stat in Africa, Adanson a baut suc de baobab de 2 ori/zi, convins fiind ca acesta l-a pastrat sanatos).

Ce sunt fructele debaobab

Baobabul creste de obicei singur, pana la inaltimi de 25-30 m (cu un diametru al trunchiului de 10-14 m), isi pierde frunzele in sezonul uscat (ramanand asa timp de 9 luni/an) si face fructe de pana la 25 cm lungime. Fructele de baobab sunt capsule in forma de oua, pline de seminte negre, in forma de fasole si de o pulpa care, cand se usuca, seamana cu painea uscata. Pulpa este consumata in mod traditional in Africa ca atare sau dizolvata in apa/lapte. Fructele de baobab sunt singurele frcute din lume care se usuca pe crengile pomilor pe care cresc, coaja devenindu-le tare, asemanatoare cojii nucilor de cocos.

Africanii folosesc fiecare element al baobabului in scop culinar, medicinal (frunzele, semintele, pulpa si scoarta sunt folosite impotriva malariei, tuberculozei, febrei, infectiilor microbiale, durerilor de dinti, dizenteriei, anemiei si pentru stimularea imunitatii) sau ca baza pentru obiecte casnice si de imbracaminte. Uniunea Europeana a aprobat in 2008 consumul de fruct de baobab, care este folosit pe post de supliment alimentar, in forma de pudra, asa cum il gasesti si in magazinul online Sanoo Vita, la un pret bun.

Proprietatile nutritive ale fructelor de baobab

Fructele de baobab – caruia i se mai spune si „copacul vietii” – au o aroma asemanatoare citricelor si sunt bogate in vitamine si minerale importante pentru organismul uman, iar continutul lor nutritional difera in functie de locatia geografica unde a crescut arborele. Pulpa de baobab nu contine grasimi, dar este bogata in Vitamina C (contine de 6 ori mai multa Vitamina C decat portocalele), antioxidanti, potasiu, magneziu, fier si zinc, avand de doua ori mai mult calciu decat laptele. Pudra de fructe de baobab are o culoare galbuie si un gust putin acrisor, descries de majoritatea persoanelor drept o combinatie intre vanilie, caramel, pere si grapefruit. 

In medie, 100 grame de pudra de fructe de baobab contin:

  •        253 kcal
  •        38,8 g carbohidrati
  •        46,9 g fibre
  •        1,9 g proteine
  •        266 mg Vitamina C (333% din doza zilnica recomandata)
  •        0,17 mg Vitamina B1 (15% din doza zilnica recomandata)
  •        1.980 mg potasiu (99% din doza zilnica recomandata)
  •        285 mg calciu (36% din doza zilnica recomandata)
  •        161 mg magneziu (43% din doza zilnica recomandata)
  •        0,76 mg mangan (38% din doza zilnica recomandata)

 

Beneficiile consumului de fructe de baobab

Pudra obtinuta din fructele uscate de baobab este compusa in proportie de aproape 50% din fibre (doua treimi solubile si o treime insolubile), deci este un prebiotic eficient si este pe locul 3 in topul fructelor cu cei mai multi antioxidanti din lume, dupa cascara (pulpa care inveleste boabele de cafea) si amla (agrisa indiana), cu o valoare ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) de 140.000. Deoarece pudra de baobab este naturala, organismul uman absoarbe nutrientii din acest supliment alimentar mai usor si mai bine decat ar face-o dintr-un supliment de vitamine produs industrial. Descopera mai jos toate beneficiie pe care ti le pot aduce, din punct de vedere al sanatatii, fructele de baobab!

Fructele de baobab pot ajuta sistemul imunitar

Organsimul nostru nu poate produce sau stoca Vitamina C, deci trebuie sa o obtina din alimentele consumate zilnic, iar o singura portie de pudra de baobab pe zi (2-3 lingurite sau 10 g) sunt suficiente pentru a-ti oferi 33% din necesarul zilnic de Vitamina C. Aceasta este o componenta esentiala a unui sistem imunitar sanatos, care sa iti protejeze corpul de infectii, boli si ale afectiuni.

Fructele de baobab promoveaza sanatatea digestiva

Cu totii am auzit despre rolul fibrelor in sanatatea noastra digestiva, dar nu toti consumam destule. Fructele de baobab contin atat fibre solubile (care se dizolva in apa din sistemul digestiv si pot contribui la reducerea nivelului colesterolului in sange), cat si fibre insolubile (care nu se dizolva, dar mentin sistemul digestiv sanatos si previn problemele digestive). Studiile arata ca un consum mai mare de fibre poate lupta cu afectiuni digestive cum este constipatia, poate preveni ulcerele intestinale, hemoroizii si boala inflamatorie intestinala. In plus, fibrele au rol prebiotic, hranind bacteriile benefice, optimizand sanatatea microbiotei/microbiomului intestinal si sprijinind un somn bun.

Fructele de baobab te pot ajuta sa slabesti

Odata cu o digestie sanatoasa, fructele de baobab iti pot aduce si o reducere a numarului de kilograme, deoarece pot scadea pofta de mancare, pot creste sentimentul de satietate si te pot ajuta sa mananci mai putin.

Fructele de baobab protejeaza muchii

Vitamina C contribuie la eliberarea treptata a energiei, de-a lungul intregii zile, reducand oboseala si ajutand metabolismul sa isi faca treaba. Consumand fructe de baobab pudra inainte si dupa ce faci sport si miscare, iti poti ajuta muschii sa nu fie atat de afectati de stresul oxidativ, dupa o sesiune la sala.

Fructele de baobab pot ajuta glicemia

Continutul de fibre din fructele de baobab incetinesc eliberarea zaharului in sange, pot controla glicemia, imbunatati nivelul colesterolului si reduce grasimea viscerala (care se depune in jurul organelor din abdomen). Studii de specialitate dovedesc ca painea alba (in care a fost inclus, la coacere, extract de baobab) a redus cantitatea de amidon rapid digerabil, a incetinit cresterea niveluui de zahar din corp si a scazut cantitatea de insulina necesara transportarii zaharului din sange in tesuturi.

Fructele de baobab pot lupta cu anemia

Peste 30% din populatia lumii are deficienta de fier (nota Organizatia Mondiala a Sanatatii, in 2017), iar fructele de baobab sunt o cale naturala de a o regla: contin fier si Vitamina C (care este necesara pentru a ajuta corpul sa absoarba acest mineral).

Fructele de baobab iti pastreaza pielea tanara

Pudra de fructe de baobab este extrem de bogata in antioxidanti, cum spuneam si mai sus, care – in combinatie cu Vitamina C – sprijina formarea de colagen, ajutandu-te sa iti pastrezi pielea stralucitoare, sanatoasa si lipsita de riduri. Antioxidanti ca flavoinoidele, taninii si flavanolii lupta cu radicalii liberi si impiedica imbatranirea prematura a pielii.

Fructele de baobab te ajuta sa ai o sarcina sanatoasa

Femeile insarcinate sunt sfatuite sa consume 85 mg de Vitamina C/zi (deoarece aceasta ajuta organismul sa creeze colagen, proteina structurala necesara pentru dezvoltarea normala a fatului), iar 10 g de pudra de fructe de baobab contin 26 mg. In plus, Vitamina C ajuta corpul viitoarei mamici sa lupte cu infectiile si protejeaza celulele si creste capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentatie.

Fructele de baobab echilibreaza nivelul pH-ului

Baobabul este considerat unul dintre alimentele cu cel mai ridicat nivel de alcalinitate din lume. Consumul alimentelor alcaline ajuta la echilibrarea nivelului de pH in corp si poate ajuta organismul sa se apere de boli cronice si afectiuni diverse, ca hipertensiunea, artrita si deficienta de Vitamina D.

Fructele de baobab pot reduce inflamatia

Fructele de baobab sunt pline de antioxidanti si polifenoli care protejeaza celulele de stresul oxidativ si reduc inflamatia (conform studiilor pe animale realizate de expertii in domeniul medical) – putandu-te proteja de boli de inima, cancer, boli autoimune si diabet.

 

Riscurile consumului de fructe de baobab

Fructele de baobab pot fi consumate fara probleme de oricine, femeile insarcinate si cele care alapteaza fiind – totusi – sfatuite sa ceara sfatul medicului inainte de a lua suplimente de pudra de baobab.

 

Retete cu baobab

Incorporeaza pudra de baobab in bautura ta preferata (apa, suc de fructe, ceai), smoothie-uri sau presar-o peste cereale, in salate de fructe, deserturi ori supe crema.

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati