NIAVIS MIERE DE MANUKA KF12 RAW 250gr Mareste

111,37 lei

123,75 lei

-10%

MIERE DE MANUKA KF12 RAW 250gr

In stoc Produsul ajunge in 24 ore de la expeditie

MM1225

0.2805kg

9%

Pentru comenzi telefonice apelati 0250.776.333

Antibiotic natural oferit de natura si prelucrat de catre albine, mierea de Manuka s-a raspandit din Noua Zeelanda in intreaga lume, iar faima ei este aproape fara precedent. Vom vedea imediat de ce aceasta faima este pe deplin meritata, ce proprietati are mierea de Manuka, ce beneficii aduce sanatatii tale si care sunt motivele pentru care trebuie sa o incerci.


Cuprins:

Ce este Manuka?

Ce este mierea de Manuka?

Care este originea mierii de Manuka?

Proprietati miere de Manuka

Cum se clasifica Mierea de Manuka?

Cum arata mierea de Manuka?

Ce culoare are mierea de Manuka?

Informatii nutritionale miere de Manuka

Cum se consuma mierea de Manuka

Miere de Manuka pentru copii

Unde gasesti miere de Manuka?

Beneficii miere de Manuka

  • Beneficiile mierii de Manuka pentru sanatatea orala
  • Beneficiile mierii de Manuka pentru sistemul gastro-intestinal
  • Beneficiile mierii de Manuka in tratarea infectiilor
  • Beneficiile mierii de Manuka pentru sanatatea pielii
  • Beneficiile mierii de Manuka pentru un somn odihnitor
  • Beneficiile mierii de Manuka in scaderea colesterolului
  • Beneficiile mierii de Manuka pentru frumusete
  • Beneficiile mierii de Manuka pentru bebelusi

Mod de utilizare miere de Manuka

Cum se pastreaza mierea de Manuka?

Cate calorii are mierea de Manuka?

Contraindicatii miere de Manuka

Mierea de Manuka : includerea ei in meniurile tale zilnice

Ce este Manuka?

Manuka, pe numele sau latinesc Leptospermum scoparium, este un arbore de esenta tare, pe care il intalnim in Australia si Noua Zeelanda, in special in zonele izolate, situate departe de poluare. Manuka este in general un arbore putin inalt, care poate ajunge pana la cel mult 5 metri, dar are calitatea extraordinara de a fi verde tot timpul anului, datorita climatului natural in care se dezvolta. Multiplele sale ramificatii i-au adus denumirea de arborele matura de ceai, iar florile lui sunt albe sau rozalii si raspandite pe yoata ungimea crengilor.

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este o miere obtinuta exclusiv din florile arborelui de Manuka, o miere utilizata inca din vechime in scopuri terapeutice de catre triburile Maori si primii colonisti europeni, iar apoi preluata de catre oamenii de stiinta pentru cercetare si raspandita astazi in intreaga lume.

Faptul ca medicina moderna a studiat indeaproape calitatile mierii de Manuka reprezinta un mare plus, intrucat acum putem vorbi despre beneficiile sale bazandu-ne pe argumente stiintific dovedite. Mierea de Manuka nu este produsul unei campanii de marketing abile, ci un aliment unic, cu beneficii esentiale pentru sanatatea ta, probate de cercetari de specialitate. 

Care este originea mierii de Manuka?

Originea mierii de Manuka trebuie cautata in indepartata Noua Zeelanda. Arborele de Manuka este specific zonei Noii Zeelande, iar o varietate derivata din acesta creste si in Australia, unde climatul este asemanator. Desi exista alte 150 de specii de arbori in lume inruditi cu arborele de manuka, mierea produsa de albine care este culeasa din florile acestor alti arbori nu are aceleasi calitati ca si mierea de Manuka. Asadar, pentru a fi siguri ca mierea pe care o cumperi are cu adevarat calitatile care au facut-o cunoscuta pe intreg mapamondul, trebuie ca tara producatoare sa fie una dintre cele doua prezentate anterior.

Proprietati miere de Manuka

Mierea de Manuka are proprietati atat de uimitoare incat enumerarea lor seamana mai degraba cu un prospect. Ce gasim asadar in prospectul mierii de Manuka? Gasim proprietati antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, descoperite acum aproape 40 de ani de catre Dr Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare al Mierii in cadrul Universitatii Waikato din Noua Zeelanda. Datorita acestor proprietati mierea de manuka este extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si te ajuta sa previii si sa ameliorezi numeroase probleme de sanatate.

Cum se clasifica Mierea de Manuka?

Brandul Wedderspoon, unul dintre ei mai importanti producatori si exportatori de miere de Manuka din lume a fost creat ca o afacerea de familie, iar interesul pentru produs provenea din necesitate: membrii acestei familii consumau mierea si au experimentat beneficiile sale pentru sanatate, asadar si-au dorit sa o aiba mereu la indemana si sa o ofere cat mai multor persoane. Principiile si misiunea Wedderspoon a fost extrem de asemanatoare cu cea a noastra, la SanoVita si acesta este motivul pentru care am si decis sa oferim consumatorilor din Romania mierea de Manuka creata sub acest brand. De altfel, produsele Wedderspoon respecta cele mai inalte standarde de calitate si puritate, iar o dovada in acest sens a fost crearea de catre brand a unui sistem de clasificare si certificare a mierii de Manuka, denumit KFactor ™.

Sistemul de rating KFactor ™ a fost studiat si aprobat de Ministerul Noii Zeelande pentru Industrii Primare (MPI), cel care dezvolta standarde si reglementeaza certificarile tuturor celelalte produse alimentare si agro-alimentare din Noua Zeelanda. El clasifica Mierea de Manuka prin analiza enzimelor active si a cantitatii de polen prezente in produs.

Sistemul de gradare a Mierii de Manuka

Polenul de Manuka este cel responsabil de importantele calitati antioxidante si de intarire a imunitatii pe care mierea le detine. In acest sens:

  • KFactor™ 12 garanteaza o concentratie de polen din flori de Manuka de 65 % in miere, restul fiind reprezentat de alte tipuri de polen.
  • KFactor™ 16 garanteaza o concentratie de polen din flori de Manuka de 75 % in miere, restul fiind reprezentat de alte tipuri de polen.
  • Kfactor™ 22 garanteaza o concentratie de polen din flori de Manuka de 90 % in miere, restul fiind reprezentat de alte tipuri de polen.

In functie de KFactor-ul detinut, calitatea si pretul mierii de Manuka variaza, asa cum se poate vedea si in oferta prezenta pe site-ul Sano Vita.

Cum arata mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este groasa si in general are o culoare inchisa, lipsita de transparenta. De fapt, acesta este si specificul acestei mieri, un grad de vascozitate crescut. Daca intalniti o miere de Manuka foarte lichida si decolorata, probabil ca nu va aflati in posesia unui produs de calitate inferioara. 

Ce culoare are mierea de Manuka?

Culoarea mierii de Manuka este bej maronie (asemanatoare cu mierea de mana romaneasca), clasificata in cunoscutul sistem de notare Pfund Color Standard ca avand nuanta Dark Amber.

Informatii nutritionale miere de Manuka

Mierea de Manuka contine methylglyoxal si peroxyd de hydrogen, compusi cu rol antibacterian, la care se adauga minerale, aminoacizi esentiali, vitamine, polen si, nu in ultimul rand, proteine. Aceasta structura face din mierea de Manuka un excelent ajutor de care poti sa beneficiezi pentru obtinerea unei sanatati infloritoare. 

Cum se consuma mierea de Manuka

Mierea de manuka se poate consuma simpla, in scop profilactic sau terapeutic sau se poate combina cu alte ingrediente, in smoothieuri delicioase. Totusi, pentru ca ea sa isi pastreze calitatile nutritive nu trebuie expusa unor temperaturi mari, deci nu o includeti in prajituri care presupun coacere, ci numai in prajituri raw-vegane.

Miere de Manuka pentru copii

Mierea de Manuka nu se administreaza sugarilor sau copiilor mai mici de 1 an. Care este explicatia? Copiii cu varste mai mici de 12 luni nu si-au dezvoltat pe deplin sistemul digestiv si imunitar, asadar nu ar trebui sa consume nici un tip de miere, inclusiv miere de Manuka, existand un risc de  contaminare cu anumiti spori prezenti in acest tip de produse si rezistenti chiar si la sterilizare. Dupa varsta de 1 an organismul isi gaseste singur resursele de a se apara impotriva acestor spori si poti sa incluzi in alimentatie mierea de Manuka.

Unde gasesti miere de Manuka?

Pentru a beneficia pe deplin de calitatile extraordinare ale mierii de Manuka, este necesar sa o achizitionezi de la o sursa de incredere, sa fie obligatoriu o miere raw si calitatea ei sa fi fost testata. Indicatorul KFactor prezent pe eticheta este unul dintre semnele ca mierea respectiva este certificata. Atat mierea de Manuka, cat si alte produse complementare, cum ar fi bomboanele cu miere de Manuka, eucalipt si propolis, bomboanele cu miere de Manuka, ghimbir si echinaceea sau balsamurile de buze cu miere de Manuka si menta sau alte arome se pot comanda din magazinul online Sano Vita, ceea ce inseamna ca ai ajuns exact in locul potrivit. Poti sa alegi dintre variante de mierele de Manuka de 250g, 500g sau dozele de 5g, perfecte pentru a fi strecurate in geanta sau buzunar, putand fi consumate in orice pauza.

Beneficii miere de Manuka

Mierea de Manuka este recunoscuta la nivel mondial pentru beneficiile sale asupra sanatatii. Asa cum vom vedea pe larg in cele ce urmeaza, ea actioneaza atat din interior, dar poate fi extrem de utila si in exterior, inclusa in tratamente cosmetice, masti pentru fata sau par.

Beneficiile mierii de Manuka pentru sanatatea orala

Mierea de Manuka are, printre altele, importante calitati antimicrobiene, motiv pentru care iti poate fi de un real folos in ingrijirea orala: impiedica formarea placii dentare, protejeaza impotriva cariilor si mentine gingiile sanatoase, fara sangerari. In cazul pacientilor care sufera de paradontoza (chiar si in stadiu incipient) este indicat atat consumul de miere de Manuka, cat si al produselor complementare, cum sunt bomboanele cu miere si eucalipt sau ghimbir pe care le gasiti chiar pe site-ul Sano Vita.

Beneficiile mierii de Manuka pentru sistemul gastro intestinal

Mierea de Manuka este recunoscuta ca un antibiotic natural, unul care, spre deosebire de  antibioticele clasice, nu aduce cu ea efecte adverse cum ar fi uscaciunea gurii sau distrugerea microflorei intestinale. Mierea de Manuka te ajuta sa lupti cu succes impotriva bacteriei Helicobacter Pylori (cea care duce la aparitia ulcerului), impotriva arsurilor si aciditatii, impotriva refluxului gastric si chiar a parazitilor.

Beneficiile mierii de Manuka in tratarea infectiilor

Mierea de Manuka face adevarate minuni cand este vorba despre a te feri de infectii. Iata o lista cu microorganismele pentru a caror distrugere este eficienta mierea de Manuka:

  • Escherichia coli (E. coli)
  • Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
  • Salmonella typhimurium
  • Staphylococcus aureus (Staph infections)
  • Citrobacter freundii
  • Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)
  • Proteus mirabilis
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Streptococcus faecalis
  • Streptococcus pyogenes
  • Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital

Beneficiile mierii de Manuka pentru sanatatea pielii

Si pielea ta se va bucura daca folosesti miere de Manuka! Acest produs cu calitati aproape miraculoase te va ajuta sa combati inflamatiile, sa scurtezi timpul de vindecare in cazul arsurilor, a ranilor, a semnelor lasate de acnee, a petelor de pe piele, psoriazisului, intepaturilor de insecte. Si herpesul se vindeca mult mai repede cu ajutorul mierii de Manuka, iar foliculita aparuta in urma epilarii se diminueaza sesizabil.

Beneficiile mierii de Manuka pentru un somn odihnitor

Somnul odihnitor reprezinta pentru organismul tau sanatate curata. In timpul perioadei nocturne de repaus corpul se reface dupa efortul depus pe parcursul zilei trecute si isi incarca bateriile pentru a face fata provocarilor din perioada care urmeaza. Nelinistile, stresul, tensiunile mentale acumulate iti pot afecta somnul, insa mierea de Manuka te ajuta sa scapi de aceste probleme si sa te odihnesti. Pune o lingurita de miere intr-o cana de lapte vegetal sau ceai caldut (dar nu fierbinte) si bea-le cu o jumatate de ora inainte de culcare. Ai sa vezi ca te vei trezi odihnit!

Beneficiile mierii de Manuka in scaderea colesterolului

Antioxidantii din mierea de Manuka te ajuta sa scazi nivelul colesterolului rau din sange, lucru care are efecte benefice asupra intregului tau sistem cardiovascular.

Beneficiile mierii de Manuka pentru frumusete

Asa cum discutam anterior, mierea de Manuka nu este utilizata doar intern, ci si extern, intrand in compozitia unor produse pentru ingrijire si frumusete. Nu este necesar sa fie produse cosmetice costisitoare pentru a da rezultate spectaculoase, uneori cele mai simple remedii pot fi pregatite chiar de tine acasa. Iata cateva exemple:

  • Masca de fata cu miere de Manuka si ulei de cocos care te ajuta sa ai o piele elastica si catifelata, are efect antirid, amelioreaza acneea si roseata.
  • Masca pentru scalp cu miere de Manuka pentru a combate matreata, iritatiile si caderea parului.
  • Masca pentru par cu miere de Manuka pentru elasticitate, regenerare si coafare usoara.

In compunerea mastilor pentru fata procedeaza exact ca in cazul preparatelor culinare: foloseste ingrediente de calitate, proaspete, sanatoase si lasa-ti imaginatia sa zboare. Poti sa pregatesti masti pentru fata amestecand minunanta miere de Manuka cu fructe sau legume (avocado, castravete, caise) sau uleiuri hidratante (cum este uleiul de cocos). Compune un mix si lasa-l sa actioneze macar 20 de minute, dupa care clateste fata si usuc-o prin tamponare usoara. Ideal ar fi sa procedezi astfel seara, pentru ca o asemenea masca iti deschide si curata porii, iar peste noapte nu iti aplici nici un fel de machiaj.

Beneficiile mierii de Manuka pentru bebelusi

Eficacitatea mierii de Manuka pentru iritatiile pielii se manifesta si in cazul bebelusilor. O crema cu miere de Manuka poate preveni si combate iritatia de scutec si poate asigura copilului tau un somn linistit si odihnitor.

Mod de utilizare miere de Manuka

Modul de utilizare al mierii de Manuka difera in functie de destinatia sa. Sa nu uitmam ca vorbim depsre un produs considerat aliment si, in acelasi timp, tratament natural, asa incat o putem folosi in ambele modalitati. Hai sa vedem in continuare cum se procedeaza mai exact!

Utilizare miere de Manuka pentru adulti

  • Profilactic, pentru mentinerea sanatatii, intarirea sistemului imunitar se consuma 1 lingurita pe zi, dimineata cu 30 min inainte de masa (goala sau pe o bucatica de paine, cu lapte vegetal). A nu se utiliza mierea de Manuka in ceaiul fierbinte.
  • Ca tratament se consuma aceeasi doza, dar mai des pe parcursul unei zile: 1 lingurita cu 30 de minute inainte de masa, dar de 3 ori pe zi.

Utilizare miere de Manuka pentru copii cu varsta mai mare de 1 an

  • Profilactic, pentru mentinerea sanatatii, intarirea sistemului imunitar se consuma o jumatate de lingurita pe zi, dimineata cu 30 min inainte de masa (goala sau pe o bucatica de paine, cu lapte vegetal). A nu se utiliza mierea de Manuka in ceaiul fierbinte.
  • Ca tratament se consuma aceeasi doza, dar mai des pe parcursul unei zile: o jumatate de lingurita cu 30 de minute inainte de masa, repetat de 3 ori pe zi.

Cum se pastreaza mierea de Manuka?

Mierea de Manuka nu trebuie tinuta la rece dupa deschidere, este suficient un loc uscat si racoros pentru a o pastra.

Cate calorii are mierea de Manuka?

Mierea de Manuka are 322 calorii/100g, ceea ce poate sa para mult, dar trebuie sa ne amintim ca mierea are putere de indulcire mai mare decat zaharul, ceea ce inseamna ca trebuie sa utilizam o cantitate mai mica si, pe de alta parte, zaharurile din miere au eliberare lenta, ceea ce inseamna ca vor contribui la o mai indelungata senzatie de satietate.

Contraindicatii miere de Manuka

Contraindicatiile mierii de Manuka sunt extrem de putine si se refera in primul rand la administrarea sugarilor si copiilor cu varste mai mici de 1 an. Consumul nu este insa interzis femeilor insarcinate.

Mierea de Manuka: includerea ei in meniurile tale zilnice

Singura grija pe care o a ai in momentul in care folosesti mierea de Manuka in preparatele tale culinare este sa le ocolesti pe cele care necesita tratamente termice si sa nu le oferi copiilor cu varste prea mici, asa cum discutam si anterior. In rest, iti poti lasa imaginatia sa zboare si te poti bucura de gust si beneficii impreuna cu cei dragi.

Retete cu miere de Manuka

Exista o paleta extrem de larga de preparate culinare in care mierea de Manuka poate fi inclusa. Singurul aspect la care trebuie sa fii atent este acela al tratamentului termic. Noi oferim mierea raw, 100% naturala, pura si netratata termic, intrucat numai in acest mod ea isi pastreaza continutul nutritional care aduce organismului tau atat de multe beneficii. Poti sa pregatesti delicioase smoothieuri cu miere de Manuka, fructe, legume si cateva seminte, sa pui o lingurita in cerealele integrale de la micul dejun si sa adaugi un pahar de lapte de orez, soia sau migdale si ai sa fii plin de energie in prima parte a zilei. Prajiturile tale raw vegane, indulcite cu miere de manuka vor fi nu doar extrem de gustoase, ci si foarte sanatoase. O varianta minunata este si sosul pentru salata pregatit cu miere de Manuka, putin ulei de masline, o lingura de mustar, zeama de lamaie, un catel de usturoi proaspat zdrobit, sare si piper.

Foarte des suntem intrebati daca mierea de Manuka este un ingredient gastronomic sau un medicament. Ei bine, o vom spune inca o data: este in acelasi timp si una si alta. Mierea cu Kfactor™ 22, cea care are cea mai mare concentratie de polen, este mai degraba potrivita pentru a fi consumata cruda, simpla, ca tratament, in timp ce mierea cu un Kfactor mai mic, cum este cea de 12 este mai folosita adesea ca ingredient culinar. Un motiv al acestei alegeri este in principal calitatea exceptionala a celei cu Kfactor ridicat, reflectata si in pretul sau de vanzare, datorita careia multi consumatori prefera sa o savureze simpla, nu sa o amestece. Dar, pe de alta parte, suntem ceea ce mancam, asa cum spune un celebru nutritionist, asadar atunci cand vine vorba de preparate culinare, continutul nutritional ar trebui sa primeze.

Din aceeasi categorie

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla ultimele noutati