Vafe de casă

Vafe de casă

Există deserturi cărora trebuie să le alegem noi topping-ul, ceea ce ne face să le iubim cu atât mai mult. Asemenea clătitelor, vafele merg și ele bine cu „aproape” orice. De la obișnuitele dulcețuri, gemuri, ciocolate sau fructe și până la gusturile cele mai extravagante. Tocmai versatilitatea vafelor este cea care le conferă succesul și răspândirea lor în toate colțurile lumii. De aceea, chef-ul nostru, Daniela Dan, ne aduce în față propria rețetă pentru a ne putea bucura de vafe de casă, făcute de mâinile noastre și cu ingredientele alese de noi.

 

TIMP DE PREPARARE   10 minute 

PORȚII  10

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 2 lingurițe făină de in sau semințe de in date prin râșniță
  • 5 linguri apă fiartă
  • 2 căni fulgi de ovăz
  • ½ cană caju
  • ½ linguriță de sare
  • 2 ¼ căni apă
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri miere sau piure de curmale
  • spray cu ulei
  • Opțional: ½ cană mălai pentru a-l face mai crocant.

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

  Mod de preparare:

  • Se amestecă făina de in cu 5 linguri de apă fiartă, timp de 5 minute, într-o cană până se va forma un gel.
  • Se pun ovăzul, nucile de caju, sarea, restul de apă, uleiul, mierea și gelul din in într-un blender și se mixează până devine o pastă omogenă.
  • Se pulverizează ulei în aparatul de făcut vafe (sau în tigaie) și se adaugă o cantitate de pastă în funcție de cât de groasă se dorește a fi vafa sau clătita.
  • Vafele se pot servi ca atare sau cu dulceață, gem, miere, alături de lapte, înghețată de fructe, salată de fructe și multe altele.

  Știai că?

  • Etimologia cuvântului „vafă” are rădăcini lungi de cel puțin o mie de ani, până la „wafla”. În limba germanică a francilor, acesta însemna tort sau fagure de miere.
  • Există numeroase varietăți de vafe, cele mai vechi datând chiar din Evul Mediu. Cea mai cunoscută și răspândită, însă, rămâne vafa belgiană.
  • Deși este promovată deseori ca un element pentru micul dejun, vafa tradițională este mult mai potrivită pentru desert, având în vedere cantitatea mare de zahăr din ea.
  • Cea mai mare vafă din istorie a fost făcută de un olandez în 2013. Avea diametru de 2 metri și jumătate și cântărea în jur de 50 kg.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.