Acasă Rețete Garnituri de post Ulei infuzat (cu usturoi si lamaie)

Ulei infuzat (cu usturoi si lamaie)

0
Ulei infuzat (cu usturoi si lamaie)

ulei infuzat (cu usturoi si lamaie)Aceasta reteta de ulei infuzat (cu usturoi si lamaie) se face foarte usor, cu doar cateva ingrediente la indemana in orice bucatarie, iar rezultatul se potriveste de minune in paste si salate, de exemplu. Daca vrei sa obtii un ulei infuzat de nota 10, atunci retine ca trebuie sa pornesti de la o baza excelenta: alege sa pornesti de la un ulei vegetal de calitate, presat la rece (de masline sau de floarea-soarelui). Rezultatul este o sticla de ulei infuzat (cu usturoi si lamaie) care poate fi facuta cadou prietenilor pasionati de gatit sau folosita la propriile creatii culinare.

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   12

TIP RETETA   Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Ulei infuzat (cu usturoi si lamaie)

  • 2 cani ulei vegetal
  • 4-6 catei de usturoi
  • 3 felii lamaie
  • 1 fir rozmarin
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin
  • ¼ lingurita piper multicolor
  • ¼ lingurita sare

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare Ulei infuzat (cu usturoi si lamaie)

  • Pentru a pregati acest ulei infuzat (cu usturoi si lamaie) si alege un recipient de sticla curat (care se inchide cu un capac ermetic).
  • Curata de coaja cateii de usturoi si adauga-i in sticla asa sau dupa ce i-ai copt, in prealabil; coacerea se face la cuptorul preincalzit, la 200o C – inveleste-i in folie de aluminiu si coace-i timp de 40 de minute.
  • Intr-un castron, amesteca bine toate condimentele: sarea, piperul macinat, coaja de lamaie rasa fin, lingura de oregano.
  • Adauga in vasul de sticla feliile de lamaie (aranjandu-le pe margini), firul de rozmarin si condimentele din castron (foloseste o palnie pentru acestea din urma), apoi toarna incet uleiul vegetal (prin aceeasi palnie).
  • Pune capacul sticlei sau borcanului ales si gata!

  Observatii reteta Ulei infuzat (cu usturoi si lamaie)

  • Daca vrei sa obtii un ulei infuzat mai aromat, foloseste catei de usturoi copti, nu cruzi.
  • Daca ai copt in prealabil usturoiul, depoziteaza uleiul infuzat rezultat la frigider si consuma-l in maxim 10 zile.
  • Foloseste acest ulei infuzat (cu usturoi si lamaie) in paste, salate, sosuri si in retetele de focaccia sau lipii de casa.

  Stiai ca?

  • Aceasta reteta de ulei infuzat (cu usturoi si lamaie) este doar un exemplu – poti face orice combinatie de ingrediente doresti, folosind un ulei de calitate, condimentele preferate si ierburi aromatice proaspete, pentru a obtine ulei infuzat picant, cu gust de portocale, cimbru, foi de dafin sau menta?
  • Usturoiul este consumat datorita mirosului puternic si gustului pregnant, fiind un ajutor de nadejde si la capitolul sanatate? Compusii sulfurosi care se formeaza in urma taierii, zdrobirii sau mestecarii usturoiului se afla in spatele beneficiilor acestuia: poate reduce tensiunea, poate imbunatati nivelul colesterolului si sanatatea osoasa, contine antioxidanti si poate elimina metalele grele din corp.
  • Lamaia este o sursa buna de Vitamina C, antioxidant care joaca un rol important in formarea colagenului (mentinand pielea frumoasa si tanara), poate reduce numarul atacurilor de astm, creste abilitatea organismului de a absorbi fierul si poate intari sistemul imunitar?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ulei infuzat (cu usturoi si lamaie)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.