Tort de post Musuroi din arpacas

Tort Musuroi din arpacasSunt multe retete de post cu arpacas, iar intre ele, acest Tort de post Musuroi din arpacas ocupa un loc de cinste: nu doar ca are un gust delicios, dar nu va fi deloc greu de pregatit, iar beneficiile pentru sanatate nu le poate contesta nimeni. Mai mult chiar: in functie de modul in care decizi sa il ornezi, il vei putea adapta la sezon si oferi copiilor tai alaturi de o poveste.

TIMP PREPARARE 75 minute

PORTII 8

TIP RETETA Desert

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente Tort de post Musuroi din arpacas

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Mix exotic de fructe confiate

exotic-mix-250g

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Mod de preparare Tort de post Musuroi din arpacas

  • Arpacasul se lasa la inmuiat peste noapte in apa rece.
  • A doua zi, il vei pune la fiert intr-o cratita cu apa, cu capacul pus. Din cand in cand vei amesteca in el pentru a te asigura ca nu se lipeste.
  • Vei lasa boabele de arpacas la fiert aproximativ 40 de minute sau pana când bobul devine moale, iar lichidul a fost absorbit in totalitate.
  • Se adauga zaharul si fructele confiate maruntite, apoi se mai lasă 15 minute pe foc, amestecand continuu. In acest moment, in prezenta zaharului, este foarte posibil sa se lipeasca daca nu esti atenta sa amesteci, asa incat nu trece cu vederea aceasta etapa.
  • Se stinge focul si se amesteca energic cu un tel circa 10 minute pentru a se lega mai bine compozitia.
  • Se adauga nuca macinata fin si coaja de lamaie rasa, apoi se toarna compozitia intr-un castron adanc, lasand-o sa se raceasca lent.
  • După ce s-a racit complet, se rastoarna pe un platou, se presara karobul printr-o sita pe toată suprafata tortului si se decoreaza după preferinta.
  • Se poate servi cu 1-2 linguri din gemul preferat sau cu fructe proaspete de jur imprejur

Observatii

  • Nu este indicat sa folosesti mixerul atunci cand amesteci in compozitia de arpacas, mai ales in cel fiert, intrucat vei zdrobi boabele si reteta isi pierde din textura placuta.
  • In loc de karob, poti sa folosesti si fulgi de cocos si sa numesti aceasta reteta Tort Bulgare de zapada sau Tort Om de zapada. Omul de zapada il ornezi cu cateva picaturi de dulceata sau stafide inmuiata in prealabil in apa.

Stiai ca?

  • Arpacasul este un aliment care se obtine prin decojirea boabelor de grau?
  • Datorita faptului ca ajuta la stabilizarea glicemiei, arpacasul este un aliment nu doar permis, dar chiar recomandat, in doze moderate, persoanelor care sufera de diabet?
  • Datorita numarului mare de fibre solubile si insolubile din compozitie, arpacasul este un excelent adjuvant pentru o buna functionare a sistemului tau digestiv?
  • Arpacasul nu este foarte bun doar in alimentatie, ci poate fi folosit si in retetele de infrumusetare? Cu ajutorul unui pumn de arpacas, macinat si apoi fiert in putina apa, poti sa pregatesti o masca purificatoare, cu efecte spectaculoase pentru tenul tau. Arpacasul are, in plus, proprietatea de a fi un bun cicatrizant, asa incat te ajuta sa scapi si de urmele lasate de acnee.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tort Musuroi din arpacas
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)


Ti-a placut? Distribuie mai departe!
Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.