Tort de ciocolata si scortisoara

tort de ciocolata si scortisoaraIncearca sa faci acest tort de ciocolata si scortisoara, pentru a vedea cat de usor poti obtine un desert fara ingrediente de origine animala, pufos si aromat, perfect pentru Sarbatorile care vin! Din cantitatile de mai jos iti va iesi un tort de ciocolata si scortisoara care poate fi servit ca atare, alaturi de o bautura calda, tuturor musafirilor care iti vor trece pragul in zilele de Craciun sau Revelion. Sau care poate fi adaptat oricand si transformat intr-un blat pe care il poti taia in doua si orna folosind cremele preferate.

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tort de ciocolata si scortisoara

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Tort de ciocolata si scortisoara

  • Pentru a pregati aceasta reteta de tort de ciocolata si scortisoara, trebuie mai intai sa preincalzesti cuptorul la 190o C.
  • Intr-un bol incapator, amesteca toate ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt, scortisoara si sarea).
  • Toarna in bol ingredientele lichide (uleiul de cocos topit, siropul de artar, laptele vegetal) si incorporeaza-le cu ajutorul unui tel, pana obtii un aluat omogen, de culoarea ciocolatei.
  • Tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si toarna in ea aluatul.
  • Da tava la cuptorul preincalzit si coace-o timp de 30 de minute (sau pana blatul de tort de ciocolata si scortisoara trece testul scobitorii).
  • Lasa tortul de ciocolata si scortisoara la racit complet, taie-l in felii si serveste-l ca atare, alaturi de o cana de Golden Latte.

  Observatii reteta Tort de ciocolata si scortisoara

  • Pentru aceasta reteta de tort de ciocolata si scortisoara poti folosi o forma clasica de tort (rotunda, cu fundul detasabil si cu diametrul de 23 cm) sau poti turna aluatul intr-o tava patrata dau dreptunghiulara, cu peretii inalti.
  • Poti inlocui pudra de cacao cu pudra de roscove (karob), caz in care poti folosi mai putin sirop de artar (deoarece karobul este mai dulce decat pudra de cacao).
  • Poti adauga in blatul de tort, inainte de a-l turna in tava tapetata cu hartie de copt si a-l da la cuptor, si bucati confiate de coaja de portocala/lamaie bio (facute in casa chiar de tine) sau merisoare uscate.

  Stiai ca?

  • Boabele de cacao intregi (din care se obtine pudra de cacao) sunt semintele uscate si fermentate ale arborelui Theobroma cacao, din care se obtin untul de cacao si pudra de cacao?
  • Fructul in care se gasesc boabele de cacao intregi are forma de minge de rugby, culoare glbena, verde sau maronie, o coaja de 2-3 cm grosime si este umplut de o pulpa moale, cu gust de limonada? Fiecare fruct contine in jur de 30-50 de boabe de cacao.
  • Boabele de cacao sunt recoltate manual si sunt lasate la uscat pe sol, pe frunze de bananier, fermentarea pulpei si uscarea ulterioara a boabelor fiind vitale pentru aparitia binecunoscutei arome de cacao?
  • Arborii de cacao cresc in zonele tropicale aflate la 20° latitudine nordica si sudica de Ecuator si fac fructe tot timpul anului?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tort de ciocolata si scortisoara
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.