Tarta de capsuni (cu crema de vanilie)

tarta de capsuni (cu crema de vanilie)Aceasta tarta de capsuni (cu crema de vanilie) este o reteta cremoasa, care nu necesita folosirea cuptorului si care se potriveste la orice ocazie speciala. Avand la baza un aluat din biscuiti vegani si o crema de vanilie si cocos (preparata ca o budinca traditionala), tarta este decorata cu fructe proaspete si frunze de menta si este gata in doar jumatate de ora!

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tarta de capsuni (cu crema de vanilie)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Lapte de soia cu vanilie

lapte-soia-vanilie-bio-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Tarta de capsuni (cu crema de vanilie)

  • Pentru a pregati aceasta tarta de capsuni (cu crema de vanilie), adauga biscuitii intr-un blender vertical si marunteste-i bine.
  • Toarna faina astfel obtinuta intr-un bol incapator, adauga deasupra uleiul de cocos topit si amesteca-le bine, pana obtii un aluat crocant si omogen.
  • Transfera aluatul intr-o forma de tarta de 23 cm diametru, apasandu-l uniform la baza si pe marginile tavii.
  • Da tava de tarta la frigider, timp de cel putin 15 minute sau pana aluatul se intareste bine.
  • Intr-un castron, pune deoparte 5 linguri din laptele de soia cu vanilie si toarna deasupra lui zaharul brut, amidonul de porumb, un praf de sare si esenta de vanilie, amestecandu-le omogen.
  • Toarna restul de lapte de soia intr-o cratita si pune-o pe foc.
  • Cand laptele da in clocot, adauga in cratita amestecul de amidon, sare, lapte si vanilie, din castron; amesteca non-stop in cratita, folosind un tel, pentru a te asigura ca budinca nu se va prinde de fundul vasului.
  • Gusta budinca de vanilie si mai adauga zahar brut, daca este nevoie.
  • Cand budinca s-a ingrosat, stinge focul si las-o la racit, amestecand din cand in cand in cratita; toarn-o intr-un bol, acopera-l cu folie alimentara (pentru a evita formarea unei pojghite deasupra cremei de budinca) si lasa-la racit complet, la temperatura camerei, apoi da-o la frigider, pentru a se raci bine.
  • Intr-un bol incapator, bate crema de cocos cu un mixer electric, pana obtii o frisca tare.
  • Cand budinca este rece, scoate-o de la frigider, amestec-o pana devine din nou cremoasa si incorporeaz-o in frisca de cocos; toarna crema astfel obtinuta peste aluatul de tarta rece, niveland-o uniform.
  • Da tarta la frigider, acoperita cu folie de aluminiu, pana cand esti gata de servire.
  • Inainte de a o servi familiei tale sau invitatilor tai la masa, spala si curata capsunile, taie-le in jumatati si adauga-le peste crema.
  • Decoreaza tarta de capsuni si crema de vanilie cu frunze proaspete de menta si serveste-o imediat.

  Observatii reteta Tarta de capsuni (cu crema de vanilie)

  • Poti inlocui fara probleme uleiul de cocos folosit la blat cu unt vegan, iar in loc de esenta de vanilie poti sa pui in reteta semintele de la o pastaie de vanilie.
  • Poti prepara aceasta tarta de vanilie si cu alte fructe: fa aceeasi reteta folosind agrise si chips-uri de cocos, de exemplu!
  • Daca vrei sa obii o tarta de capsuni (cu crema de vanilie) cu blat mai crocant, poti – dupa prepararea acestuia – sa dai tava de tarta la cuptorul preincalzit (la 175o C), timp de 5-8 minute; lasa aluatul sa se raceasca de tot inainte de a turna in el crema de vanilie.
  • Daca vrei sa obtii o crema de vanilie mai ferma, adauga mai mult amidon in compozitie.
  • Poti pastra tarta de capsuni (cu crema de vanilie) la frigider, timp de maximum 2 zile.
  • Daca vrei sa o pregatesti in avans, pentru o aniversare sau o petrecere intre prieteni, fa doar aluatul, adauga-l in tava de tarta, apoi acoper-o cu suficienta folie de aluminiu si da-o la congelator; in ziua in care o vei servi, dezgheat-o la frigider, prepara crema si asambleaza tarta.

  Stiai ca?

  • Capsunile sunt lipsite de grasimi, sare si colesterol, dar sunt o sursa excelenta de Vitamina C (100 g de capsuni proaspete contin 98% din doza zilnica recomandata), antioxidanti si mangan? In plus, contin acid folic si potasiu.
  • Exista si capsuni albe, nu doar rosii? Acestea au semintele rosii si arata asa deoarece le lipseste proteina care semnalizeaza coacerea fructului, deci raman albe si dupa ce s-au copt.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tarta de capsuni (cu crema de vanilie)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.