Acasă Rețete Aperitive Sos de spanac si anghinare

Sos de spanac si anghinare

0
Sos de spanac si anghinare

sos de spanac si anghinareFie ca pregatesti o masa festiva cu multi invitati, fie ca iti chemi cativa prieteni in vizita, mereu vrei sa ai pe masa ceva deosebit sa le oferi acestora, iar acest sos de spanac si anghinare este perfect pentru orice ocazie! Cald, cremos si aromat, acest sos de spanac si anghinare poate fi combinat cu bastonase de legume, crackers, chips-uri de tortilla/lipie, o bagheta de paine taiata felii si nu contine branza procesata, smantana sau ulei (ci doar ingrediente de origine vegetala).

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   10

TIP RETETA   Garnitura/Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Sos de spanac si anghinare

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Sos de spanac si anghinare

  • Primul pas in a prepara acest sos de spanac si anghinare este sa preincalzesti cuptorul la 200o C.
  • Intr-un bol, pune nucile caju la inmuiat in apa fierbinte, timp de 10 minute, pentru a te asigura ca obtii un amestec cremos, odata preparat sosul de spanac si anghinare.
  • Foloseste anghinare murata in apa sau saramura ori anghinare congelata: scurge-o bine de lichid in ambele cazuri, inainte de a o taia marunt.
  • Pregateste apoi spanacul; poti folosi spanac proaspat sau congelat pentru acesta reteta de sos de spanac si anghinare: daca alegi prima varianta, trage-l in tigaie putin, scurge-l si taie-l; daca alegi a doua varianta, lasa-l la dezghetat si scurge-l bine.
  • Intr-un blender vertical, adauga nucile caju inmuiate si scurse de apa, fulgii de drojdie inactiva uscata, cateii de usturoi (curatati de coaja si taiati marunt), zeama de lamaie, laptele de migdale, sare si piper; marunte-te totul bine, timp de 2-3 minute, pana obtii un sos omogen si cremos.
  • Intr-un vas termorezistent, adauga anghinarea si spanacul tocate marunt, toarna deasupra sosul de caju din blenderul vertical si amesteca-le bine.
  • Acopera vasul cu un capac sau folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit, timp de 10 minute.
  • Serveste acest sos de spanac si anghinare imediat, alaturi de felii de bagheta frantuzeasca, legume taiate bastonas (morcovi, ardei capia, telina tulpina), chips-uri de tortilla/lipie sau crackers.

  Observatii reteta Sos de spanac si anghinare

  • Daca ai sensibilitate la nuci, lasa cajuul la inmuiat in apa mai mult timp (2-3 ore), pentru a-ti ajuta digestia sau inlocuieste nucile caju cu seminte de floarea-soarelui.
  • Poti inlocui cateii de usturoi cu 1 lingurita usturoi pudra sau aceeasi cantitate de pudra de ceapa.
  • Poti inlocui fulgii de drojdie inactiva uscata cu 2 linguri de mustar.
  • Poti face aceasta reteta de sos de spanac si anghinare din timp (cu 1-2 zile inainte), dand vasul la cuptor abia inainte de servire.

  Stiai ca?

  • Anghinarea (Cynara cardunculus scolymus) este considerata o leguma, dar este o specie de ciulin, cultivata in scop alimentar?
  • Originara din zona mediteraneeana, anghinarea a fost folosita de sute de ani pentru proprietatile ei medicinale?
  • Consumul de anghinare poate reduce glicemia si colesterolul „rau”/LDL, poate imbunatati digestia, poate regla hipertensiunea si poate contribui la sanatatea inimii si ficatului?
  • 100 g de nuci caju contin 110% din doza zilnica recomandata (DZR) de cupru, 83% din DZR de mangan, 73% din DZR de magneziu, 59% din DZR de fosfor, 43% din DZR de Vitamina K, 36% din DZR de proteine, 13% din DZR de fibre?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Sos de spanac si anghinare
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.