Sos cremos de „brânză” vegetală

Sos cremos de brânză

Știți acel moment în care simți că ceva îi lipsește mâncării tale și nu știi ce? Dacă răspunsul este da, atunci poți încerca rețeta noastră de sos de „brânză”.  Acest sos este perfect pentru persoanele care au intoleranță la lactoză sau pentru cele care au adoptat dieta vegană sau vegetariană – și, desigur, poate fi folosit de oricine respectă perioadele de post. Pe lângă acest aspect, mai este și foarte versatil. Îl poți folosi cu legume, lasagna, paste, taco, nachos, chiar și pe pizza. Tot ce trebuie să faci e să îți dai frâu liber imaginației și să explorezi în bucătărie!

TIMP DE PREPARARE   30 minute 

PORȚII  8

TIP REȚETĂ  Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Băutură de migdale

CAJU CRUD 500G

Amidon din porumb

amidon-din-porumb-250g sos

  Mod de preparare:

  • Puneți nucile de caju, amidonul de porumb, fulgii de drojdie, praful de sare și ceapa pudră într-un robot de bucătărie și amestecați până când totul devine cremos.
  • Adăugați laptele de cocos, apa și turmericul / morcovul fiert / ardeiul copt și amestecați până când compoziția devine un sos fin, cremos.
  • Gătiți într-o cratiță la foc mediu, amestecând constant, până când sosul fierbe și se îngroașă.
  • Se poate servi peste legume, ca un sos pentru lasagna sau pentru macaroanele cu brânză. Poate fi folosit și pe pizza. Un sos cremos, delicios și versatil!

  Știai că?

  • Magneziul, element care se regăsește din plin în compoziția nucilor de caju, te ajută să îți menții oasele sănătoase și, de asemenea, susține flexibilitatea articulațiilor.
  • Amidonul de porumb poate fi utilizat pe post de șampon uscat sau dezodorizant pentru încălțăminte.
  • Fulgii de drojdie sunt un supliment alimentar bogat în vitamine şi minerale. Aceștia conțin vitamine din complexul B, minerale de tipul fosforului, magneziului și zincului precum și o cantitate însemnată de proteine .
  • Cocosul este recomandat deoarece ajută la întărirea sistemului imunitar, reduce inflamația și dimensiunea ulcerului și poate lupta împotriva virusurilor și bacteriilor care cauzează infecții.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.