Acasă Am grijă de corpul meu Si parul tau vrea sa arate bine: 5 masti DIY, cu ingrediente exclusiv naturale

Si parul tau vrea sa arate bine: 5 masti DIY, cu ingrediente exclusiv naturale

0
Si parul tau vrea sa arate bine: 5 masti DIY, cu ingrediente exclusiv naturale

par sanatos naturalIndiferent de anotimp, vrei sa ai un par hidratat, stralucitor, usor de pieptanat si cu varfuri sanatoase. Mastile de par DIY (facute in casa) sunt o modalitate puternica si eficienta de a face o injectie de beneficii firului tau de par, in doar 20 de minute. Si cum Mama Natura este sursa nr. 1 pentru tratamente naturale, am pus laolalta 5 idei de masti de par care contin produse la indemana, pe care le ai deja in casa sau pe care le poti cumpara usor. Asa ca fa-ti timp pentru tine si parul tau, prepara in casa o masca din cele pe care ti le propunem in acest articol si descopera de ce aceste ingrediente naturale iti vor ajuta foliculii si firele de par!

8 ingrediente naturale, pentru masti de par eficiente

masti de par DIY facute in casaMai jos am facut o „lista de cumparaturi”, care include toate ingredientele naturale de care vei avea nevoie pentru cele 5 masti DIY de mai jos si explicatii referitoare la beneficiile fiecaruia. Cumpara-le in versiune organica, cat mai putin procesata, pentru a tine la distanta de parul tau pesticidele si chimicalele.

1. Ulei de cocos

Am mai scris (pe blogul Sano Vita) despre proprietatile uleiului de cocos si te-am tentat deja cu 12 masti cu ulei de cocos, pentru toate problemele parului tau. Prin urmare, stii deja ca uleiul extras din nucile de cocos este un ingredient magic atunci cand vine vorba despre ingrijirea capilara: iti pastreaza firul hidratat, moale, stralucitor, ii impiedica ruperea si il penetreaza in adancime (spre deosebire de balsamurile de par din comert).

Descopera 65 de utilizari surprinzatoare ale uleiului de cocos!

Alege uleiul de cocos ecologic, pentru un produs hidratant de top!

Ulei_de_cocos_200mlAcest borcan de ulei de cocos ecologic contine 100% ulei de cocos extravirgin, presat la rece, obtinut din nuci de cocos proaspete, culese manual. Produsul nu provine din culturi modificate genetic.

2. Ulei de masline extravirgin

Folosit de ani buni pe post de balsam natural, uleiul de masline extravirgin imbunatateste circulatia la nivelul scalpului, te scapa de parul uscat, hidratand si pielea capului, si varfurile firelor de par. In plus, este bogat in antioxidanti si lupta cu infectiie bacteriene.

ulei de masline3. Miere de albine

Mierea de albine este perfecta pentru hidratarea firului de par (impiedicand uscarea acestuia), este un agent emolient natural (care iti pastreaza podoaba capitala moale) si readuce stralucirea in peisaj, fiind bogata in enzime si nutrienti si antibacteriana.

Alege mierea de salcam, pentru un produs natural de top!

miere-salcam-jajinMierea de salcam este un produs raw (netratat termic), cu proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Mierea este un antibiotic natural, gratie peroxidului de hidrogen (apa oxigenata) din compozitie.

4. Avocado

Avocado nu este doar un fruct care pune ingrediente sanatoase pe orice masa, gratie continutului sau de grasimi sanatoase, minerale si vitamine (C si E, care promoveaza cresterea capilara; acid folic, care repara celulele afectate). Poate fi un ajutor de nadejde impotriva parului lipsit de stralucire si afectat de indreptarea cu placa sau ondularea zilnice.

avocado5. Scortisoara

Scortisoara are proprietati antioxidante, antimicrobiene, antiinflamatoare si antifungice (deci lupta cu matreata si reduce mancarimea asociata acesteia), iti ajuta parul sa creasca (deoarece stimuleaza circulatia la nivelul scalpului, exfoliaza la nivel fizic si chimic pielea capului, promovand sanatatea foliculara) si lupta impotriva matretii si caderii parului.

Alege scortisoara Ceylon, pentru un produs natural de top!

niavis-eco-scortisoara-ceylon-pulbere-60gScortisoara de Ceylon se obtine din scoarta arborelui Cinnamomum verum, are un gust mai dulce si o aroma mai fina si mai delicata, comparativ cu scortisoara chinezeasca (obtinuta din scoarta de Cinnamomum cassia).

6. Zahar brut

Zaharul brut exfoliaza scalpul, te scapa de celulele moarte ale pielii si poate hidrata firul de par, eliminand toate substantele acumulate pe acesta, in timpul zilei. In plus, spre deosebire de alte ingrediente naturale greu de clatit din par, zaharul se dizolva usor si iti lasa parul suplu si curat.

Alege zaharul brut, pentru un produs exfoliant de top!

zahar-brut-din-trestie-1-kgZaharul brut nu contine coloranti sau aditivi alimentari. Este obtinut prin procedee simple, bazate pe principiul pastrarii melasei naturale (bogata in vitamine si minerale) din trestia de zahar, nu pe rafinarea ei.

7. Capsuni

Capsunile sunt pline de Vitamina C, antioxidant care iti ajuta organismul sa creeze colagen, componenta importanta in structura firului de par. Magneziul, grasimile esentiale Omega-3 si cuprul din capsuni sunt esentiale pentru un par sanatos. In plus, pot elimina excesul de grasime acumulata la nivelul scalpului, lasandu-ti parul stralucitor.

capsuni8. Otet din cidru de mere

Otetul din cidru de mere are proprietati antibacteriene si antifungice, de mare ajutor daca ai mancarimi la nivelul scalpului si matreata. In plus, curata firul de par fara a elimina si uleiurile naturale, pastrandu-i hidratarea. Otetul din cidru de mere contine potasiu si vitaminele B si C, este usor acid si, diluat cu apa, echilibreaza de minune pH-ul scalpului si intareste exteriorul firelor de par.

Alege otetul din cidru de mere nefiltrat, pentru un produs natural de top!

bioh-biona-otet-din-cidru-de-mere-nefiltrat-500mlOtetul de fata este obtinut, prin presare la rece, din cidru de mere (care sunt provenite din agricultura ecologica). Produsul nu este pasteurizat, filtrat sau tratat. Depunerile pe fundul sticlei sunt normale.

5 masti de par DIY, din ingrediente exclusiv naturale

1. Masca reparatoare, cu ulei de cocos si miere de albine

masca ulei de cocosIngrediente: 1 lingura de ulei de cocos + 1 lingura de miere de albine.

Metoda: amesteca ingredientele intr-un bol, toarna-le intr-un ibric si incalzeste-le pana la topirea si omogenizarea completa; aplica masca pe intreaga lungime a parului, prinde-l, acopera-l cu o casca de dus si asteapta 15-20 de minute; clateste in profunzime parul, cu apa calda si/sau sampon, pana se curata complet; foloseste aceasta masca de fiecare data cand iti simti parul uscat.

2. Masca pentru cresterea parului, cu ulei de cocos si scortisoara

scortisoaraIngrediente: 1 lingura de ulei de cocos + 1 lingurita de scortisoara.

Metoda: amesteca bine ingredientele, intr-un bol; fa-ti o carare pe mijlocul capului si incepe sa aplici masca pe scalp si pe par, in ambele parti, masand cu degetele (pentru ca produsul sa patrunda in adancime si pentru a-ti face, cu ocazia asta, si un masaj); prinde-ti parul, acopera-l cu o casca de dus si asteapta 30-45 de minute; spala-ti parul ca de obicei; pentru rezultate optime, foloseste aceasta masca 1 data/saptamana.

3. Masca impotriva scalpului uscat, cu ulei de masline si zahar brut

zahar brutIngrediente: 2 linguri de zahar brut + 1 lingura de ulei de masline extravirgin.

Metoda: amesteca bine ingredientele, intr-un bol; aplica masca pe intreaga lungime a parului, incepand de la radacina; prinde-ti parul si asteapta 15-20 de minute; spala-ti parul ca de obicei; foloseste aceasta masca de fiecare data cand iti simti parul uscat sau cand ai mancarimi la nivelul scalpului/matreata.

4. Masca pentru par stralucitor, cu ulei de cocos, miere de albine si capsune

miere de albineIngrediente:  1 lingura de ulei de cocos + 6-8 capsune proaspete + 1 lingura de miere de albine.

Metoda: amesteca bine toate ingredientele, intr-un bol, pana obtii un piure rozaliu la culoare; umezeste-ti parul cu apa calduta si aplica masca pe toata lungimea acestuia; prinde-ti parul si asteapta 5-10 minute; clateste-ti parul in profunzime, cu apa calda; foloseste aceasta masca de fiecare data cand vrei sa dau un plus de stralucire parului tau.

5. Balsam natural de par, cu otet din cidru de mere, miere de albine si ulei de masline

otet din cidru de mereIngrediente: 1 lingura de otet din cidru de mere + 2 linguri apa + 3 linguri miere de albine + 1 lingura ulei de masline extravirgin + 3-6 picaturi din uleiul esential preferat (optional).

Metoda: amesteca bine toate ingredientele, intr-un bol, pana obtii un amestec omogen; aplica balsamul pe scalp si par, folosindu-ti degetele; prinde-ti parul si asteapta 10-15 minute; clateste-ti parul in profunzime, cu apa calda; foloseste acest balsam 1 data/saptamana si observa cum se comporta parul tau.

Articolul precedent Clatite din cartofi dulci si linte
Articolul următor Negrese cu avocado si migdale
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.