Acasă Rețete Aperitive Salata de dovlecei, cu maioneza de post

Salata de dovlecei, cu maioneza de post

0
Salata de dovlecei, cu maioneza de post

Aceasta salata de dovlecei (cu maioneza de post) are un gust deosebit si nu necesita decat o mana de ingrediente, care sunt la indemana oricui. Asemanatoare ca textura si culoare clasicei salate de vinete, salata de dovlecei cu maioneza are un gust mai fin, se serveste si rece si poate contine mai multa sau mai putina maioneza si mai mult sau mai putin usturoi, dupa gust. Profita si tu de perioada din an in care dovleceii umplu tarabele pietelor si supermarketurile si pregateste aceasta salata de dovlecei (cu maioneza de post)!

TIMP PREPARARE   50 minute

PORTII   12

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Salata de dovlecei, cu maioneza de post

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de dovleac

seminte-de-dovleac-100g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Salata de dovlecei, cu maioneza de post

  • Pentru a pregati aceasta salata de dovlecei (cu maioneza de post), pune la fiert apa cu sare, intr-o oala incapatoare.
  • Curata dovleceii de coaja, spala-i si taie-i in cubulete medii.
  • Cand apa da in clocot, adauga dovleceii intr-o strecuratoare metalica, pe care o asezi apoi deasupra oalei, astfel incat cuburile de dovlecei sa fiarba la aburi; acopera strecuratoarea cu un capac si lasa dovleceii la fiert 15-20 minute, pana intra usor furculita in ei.
  • Indeparteaza strecuratoarea de pe oala si varsa dovleceii intr-un bol,lasandu-i sa se raceasca de tot.
  • Paseaza dovleceii cu o presa pentru piure, adauga-i inapoi in strecuratoare si lasa-i la scurs 20 de minute; poti accelera procesul de scurgere cu ajutorul unui tifon (adauga dovleceii transformati in piure intr-o bucata curata de tifon, strange bine panza si scurge-i bine).
  • Curata usturoiul de coaja.
  • Dupa ce ai scapat de lichidul suplimentar din piureul de dovlecei, transfera-i intr-un bol, adauga deasupra lor maioneza de post (poti pune mai multa sau mai putina decat mentioneaza reteta, dupa preferinta), usturoiul zdrobit (pune doar 1 catel initial si adauga-l pe al doilea la final, dupa ce gusti salata de dovlecei, pentru a te asigura ca gustul de usturoi nu este prea puternic), mararul tocat marunt, sare si piper (dupa gust).
  • Amesteca bine toate ingredientele din bol, acopera vasul cu folie alimentara si da-l la frigider.
  • Salata de dovlecei (cu maioneza de post) se serveste rece, decorata cu seminte de dovleac, pe felii de paine de casa integrala.

  Observatii reteta Salata de dovlecei, cu maioneza de post

  • Daca vrei sa obtii o salata de dovlecei cu maioneza mai texturata, atunci da pe razatoarea mare dovleceii curatati de coaja si fierbe-i la baie de aburi, apoi scurge-i in strecuratoarea metalica sau intr-un tifon si amesteca-i direct cu maioneza si restul ingredientelor.

  Stiai ca?

  • Semintele de dovleac nu contin colesterol, dar sunt bogate in proteine, grasimi nesaturate, fibre, Vitamina K, mangan, magneziu, fosfor, fier, cupru si zinc?
  • Dovleceii fierti sunt bogati in vitaminele A si C, potasiu si magneziu?
  • Dovleceii mai mari nu sunt si cei mai aromati? Cand esti la cumparaturi, alee dovlecei mici si medii, care au coaja cat mai inchisa la culoare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salata de dovlecei, cu maioneza de post
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.