Salată cușcuș – foarte rapid de preparat

0
625
Salată cușcuș – foarte rapid de preparat

Așa cum asiaticii integrează orezul în aproape fiecare masă și cei din Africa de Nord nu se pot despărți de cușcuș. Acest tip de paste, prezent în bucătăriile arabe încă din secolul al XIV – lea, reușește și în ziua de azi să ne cucerească prin gust, beneficii pentru sănătate și prin versatilitate – îl poți adapta ușor oricărei rețete, fie că e vorba de un desert sau de o salată. Așadar, vă invităm să încercați rețeta de salată de cușcuș, pregătită de chef Daniela Dan – ușor de preparat și foarte sănătoasă!

TIMP DE PREPARARE   10 minute 

PORȚII 

TIP REȚETĂ  Salată

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 200 g cușcuș
  • 1 cană apă fiartă (cană de 200 ml)
  • ¼ linguriță turmeric
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță ulei floarea soarelui presat la rece
  • Jumătate de ceapă galbenă, tăiată mărunt
  • 1 ardei roșu kapia, tăiat cubulețe mici
  • 100 g tofu cu sare SanoVita, tăiat cubulețe mici
  • 1 legătură pătrunjel, tocat foarte mărunt
  • Un pachet de nuci Fun Mix, tocat

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Ulei de floarea soarelui presat la rece

Mod de preparare:

  • Amestecă bine cușcușul, turmericul și sarea.
  • Adaugă apă fiartă (cât să acopere cușcușul), uleiul și amestecă bine și repede. Acoperă vasul pentru 5 -7 minute.
  • După cele 5-7 minute, amesteci din nou cușcușul încet până arată frumos și fără cocoloașe.
  • Într-o tigaie, prăjește (fără ulei) nucile din Fun Mix tocate -cu cuțitul pentru 5 minute. Lasă-le la răcit.
  • Adaugă ceapa, pătrunjelul, ardeiul, migdalele prăjite și tofu și amestecă din nou.
  • Se servește imediat.

Poți adăuga în salată și alte ingrediente: castraveti, roșii, năut fiert, ridichi, măsline, frunze de mentă etc.

 

Știai că:

  • Nu știm exact când a apărut pentru prima dată cușcușul, însă primele menționări ale acestuia datează din secolele XIII și XIV, în cărțile de bucate arabe.
  • Deși primele menționări scrise sunt cele din cărțile arabe, istoricii au descoperit originea pur africană a acestor făinoase în urma descoperirii unor ustensile, care ar fi fost folosite pentru prepararea acestuia, ce datează din secolul al XII-lea.
  • Cușcușul conține minerale (seleniu, potasiu, fosfor, magneziu), toate vitaminele din grupul B (cu excepția vitaminei B12) într-o cantitate mai mică, precum și fibre, acestea având un rol esențial pentru un tranzit intestinal sănătos.
Articolul precedentArdei cu sos la borcan
Articolul următorÎnghețată de caju și cocos
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.