Acasă Rețete Deserturi sănătoase Prajitura cu prune si aluat crocant

Prajitura cu prune si aluat crocant

0
Prajitura cu prune si aluat crocant

Aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat crocant nu contine deloc zahar adaugat, extragandu-si dulceata din fructele folosite. In plus, se face din doar 6 ingrediente si se prepara fara mari batai de cap. Daca iti plac prunele, fa si tu aceasta prajitura cu prune si aluat crocant, pentru a descoperi un desert mai sanatos decat cele din comert, indulcit natural, aromat si cu o textura interesanta. In plus, poti incerca reteta si cu alte fructe, in functie de sezon: piersici, caise, mere, pere.

TIMP PREPARARE   70 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Prajitura cu prune si aluat crocant

  Mod de preparare reteta Prajitura cu prune si aluat crocant

  • Preincalzeste cuptorul la 190o C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Spala bine prunele, taie-le in jumatate, scoate samburii si apoi taie fiecare jumatate in felii mai subtiri.
  • Intr-un bol incapator, adauga prunele taiate si amesteca-le cu turmericul; toarna totul in tava tapetata deja cu hartie de copt.
  • In alt bol, amesteca faina integrala, fulgii de ovaz, uleiul de cocos topit si piureul de curmale; amesteca bine, pana obtii un aluat faramicios.
  • Presara acest aluat in tava, peste fructe, apoi da tava la cuptorul preincalzit timp de 60 de minute, pana cand fructele fierb, iar aluatul de deasupra a devenit crocant si auriu.

  Observatii reteta Prajitura cu prune si aluat crocant

  • Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat crocant trebuie sa folosesti o tava cu dimensiunile de 23×33 cm.
  • Poti incerca aceeasi reteta si cu alte fructe, in functie de preferinte si de anotimp: piersici, caise, mere, pere.

  Stiai ca?

  • 100 g de prune crude contin doar 46 kcal si aproape 0 grasimi? In plus, contin antioxidanti, 16% din doza zilnica recomandata (DZR) de Vitamina C, 8% din DZR de Vitamina K, 7% din DZR de Vitamina A, 6% din DZR de fibre si 4% din DZR de potasiu.
  • Prunele pot controla glicemia: nu cresc brusc nivelul zaharului in sange (desi sunt bogate in carbohidrati), deoarece contin fibre si determina cresterea nivelului de adiponectina (hormon care joaca un rol in reglarea glicemiei)?
  • Prunele naturale si uscate pot contribui la sanatatea cardiaca, deoarece pot scadea nivelul tensiunii si al colesterolului consumatorului, avand un efect pozitiv asupra riscului de boli de inima (datorita fibrelor, potasiului si antioxidantilor din ele)?
  • Prunele uscate contin diverse vitamine si minerale care au efect de protectie osoasa (Vitamina K, fosfor, magneziu, potasiu), iar unele studii au asociat consumul de prune uscate cu un risc redus de boli caracterizate prin scaderea densitatii osoase (ca osteoporoza)?
  • Prunul creste pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii?
  • Durata de viata medie a prunului cultivat de om este de 10-15 ani? La nivel mondial, cele mai mari producatoare de prune sunt urmatoarele tari: China, Serbia, Romania si Iran.
  • In piete si supermarketuri se vand fie prune europene (varietati cu pulpa aurie sau verde si coaja mov sau albastra), fie prune japoneze (varietati care pot avea diverse culori, de la auriu la rosu, dar niciodata mov sau albastru)?

 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Prajitura cu prune si aluat crocant
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.