Acasă Sport și fitness Poti sa slabesti si fara sa renunti la lucrurile care iti plac? Noi spunem ca da!

Poti sa slabesti si fara sa renunti la lucrurile care iti plac? Noi spunem ca da!

0
Poti sa slabesti si fara sa renunti la lucrurile care iti plac? Noi spunem ca da!

suplaEliminarea kilogramelor in plus nu este o tinta usoara. Nu te lupti numai cu propriul tau organism, obisnuit cu abuzuri alimentare (caci fara ele nu te-ai fi ingrasat, nu?), ci si cu mintea ta si ea este de fapt cea pe care trebuie sa o controlezi. Corpul se adapteaza la restrictii in cateva zile si intelege ce vrei de la el. Mintea, in schimb, are nevoie de mult mai mult timp in care sa se obisnuiasca, sa isi modifice perceptiile, sa gaseasca bucurie si placere in alt tip de mancare sau/si in alte cantitati.

Te numeri si tu printre cei care considera efortul de eliminare a kilogramelor in plus dificil pentru ca el presupune numai renuntari? Daca da, atunci afla ca te inseli!

Slabirea nu inseamna, asa cum ai crezut mereu, sa renunti, ci sa transformi si sa inlocuiesti. Poate ca la inceput vei avea nevoie de cateva sfaturi si de ceva imaginatie pentru a reusi, dar, pe parcurs, vei vedea cat este de simplu totul. Tine numai de obisnuinta.

  • Iti plac hamburgerii? Afla ca nu trebuie sa renunti la ei, ci sa inlocuiesti ingredientele cu unele care contin mai putine calorii. Gasesti o reteta de acest gen chiar si pe blogul nostru. Chiar si un banal sandwich poate fi dietetic daca il pregatesti cu paine neagra si cu legume, in loc de sunca sau alte mezeluri.

sandwich

  • Iti plac cartofii prajiti? Pot sa te ingrase mult mai putin daca, in loc sa ii prajesti in ulei, alegi sa ii tai exact in aceeasi forma in care obisnuiai, dar sa ii rumenesti in cuptor, pe hartie de copt.
  • Iti plac dulciurile? Poti sa iti satisfaci nevoia de dulce cu salate de fructe sau smoothie-uri energizante.
  • Iti plac sandwich-urile? Mai avem o idee pentru tine, in afara de aceea cu inlocuirea mezelurilor. Poti sa faci tartine folosind, in loc de paine, legume. Nu te vor ingrasa si vor fi si mult mai racoritoare.
  • Iti plac salatele cu dressinguri diverse, dar stii ca sunt pline de calorii? Inlocuieste maioneza sau sosul de usturoi preparat pe baza de smantana si ulei cu iaurt slab sau o lingura de crema de cocos si vei economisi multe calorii, fara a face rabat de la gustul bun.

vegan sandwich

  • Iti place salata si nu concepi sa nu pui in ea ulei? Inlocuieste sticla cu care torni ulei cu un pulverizator si vei consuma mult mai putin ulei, fara sa iti dai seama dupa gust ca s-a produs vreo schimbare.

O nutritionista cunoscuta spunea ca mancarea trebuie sa te bucure. Invatand sa inlocuiesti ingrediente, iti vei pastra bucuria, nu vei mai avea sentimentul acela de frustrare care insoteste renuntarea la un lucru cu care te-ai obisnuit si iti place.

Articolul precedent Budinca cu unt de arahide – reteta video
Articolul următor Tarta de curmale
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.