Acasă Rețete Aperitive Pasta de rosii uscate

Pasta de rosii uscate

2
Pasta de rosii uscate

pasta de rosii uscatePasta de rosii uscate este un aperitiv care se prepara extrem de rapid si usor, din doar cateva ingrediente, dar care poate sta cu mandrie la loc de cinste pe masa ta de Sarbatori sau de sfarsit de saptamana. Fa si tu aceasta pasta de rosii uscate si serveste-o alaturi de pasta de masline, humus sau una dintre cele 8 retete de pasta de tofu (simpla, cu morcov, cu ciuperci, cu spanac, cu ardei, cu masline, cu avocado, cu migdale si mustar)!

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   1 borcanel

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pasta de rosii uscate

  • 1 cana rosii uscate
  • 2-3 catei de usturoi
  • ½ cana frunze de spanac/busuioc
  • 3-4 fire de oregano proaspat
  • 3-4 linguri ulei vegetal
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Pasta de rosii uscate

  • Pentru a pregati aceasta pasta de rosii uscate, nu trebuie sa faci decat un singur lucru: pune toate ingredientele intr-un blender vertical si marunteste-le bine, pana cand se transforma intr-o pasta.
  • Gusta pasta de rosii uscate, mai adauga sare si piper (daca este nevoie), apoi serveste imediat.

  Observatii reteta Pasta de rosii uscate

  • Daca vrei sa pregatesti o cantitate mai mare de pasta de rosii uscate, o poti face foarte usor: dupa ce ai preparat-o, toarna rezultatul obtinut intr-un borcan curat si sterilizat, acopera pasta de rosii uscate cu alte 1-2 linguri de ulei begetal, pune capacul si pastreaza borcanul la frigider.
  • Cum sterilizezi borcanul pentru aceasta reteta? Il speli, apoi fie il fierbi in apa clocotita, fie il pui in cuptorul preinlcazit, timp de 10 minute.
  • Foloseste pentru aceasta reteta rosii uscate pe care le cumperi ambalate ca atare, nu in ulei, la borcan.

  Stiai ca?

  • Rosiile uscate isi pierd majoritatea continutului de apa prin uscare, dar capata o aroma mult mai intensa?
  • Rosiile uscate vandute ca atare trebuie rehidratate inainte de utilizare, daca nu le vei folosi intr-o reteta in care vor fi gatite in lichid? Lasa-le la inmuiat 30 de minute in apa calda, pana devin moi si pliabile, usuca-le si foloseste-le in salate, paine de casa, paste sau mancaruri cu legume. In plus, odata rehidratate, rosiile uscate pot fi consumate pe post de gustare sanatoasa, intre mese, fiind bune de consumat timp de 2 saptamani, daca sunt tinute la frigider.
  • Poti crea acasa propriile rosii uscate in ulei, cu diverse arome (pentru a le folosi in propria bucatarie sau a le face cadou apropiatilor)? Pune rosii uscate intr-un borcan, adauga condimentele dorite si acopera-le cu ulei. Da borcanul inchis la frigider, timp de 42 de ore.
  • 100 g de rosii uscate contin 98% din doza zilnica recomandata de potasiu, 92% din doza zilnica recomandata de mangan, 87% din doza zilnica recomandata de sodiu, 71% din doza zilnica recomandata de cupru, 65% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 54% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 50% din doza zilnica recomandata de fier, 49% din doza zilnica recomandata de magneziu si fibre, 45% din doza zilnica recomandata de Vitamina B3, 36% din doza zilnica recomandata de fosfor, 35% din doza zilnica recomandata de Vitamina B1, 29% din doza zilnica recomandata de Vitamina B2, 28% din doza zilnica recomandata de proteine si 17% din doza zilnica recomandata de vitaminele B6 si B9?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pasta de rosii uscate
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 28 Review(s)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.