Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Pasta de quinoa neagra pentru aperitive inedite

Pasta de quinoa neagra pentru aperitive inedite

1
Pasta de quinoa neagra pentru aperitive inedite

Pasta de quinoa neagra

Pasta de quinoa neagra este un aperitiv delicios, potrivit atat petru mesele de sarbatoare, cat si pentru mesele in familie carora vrei sa le dai un aer festiv. Pregateste reteta de pasta de quinoa neagra daca te intereseaza ca familia ta sa manance sanatos si serveste-o la masa pe felii de legume sau pe bucatele de paine neagra, pentru a asigura organismului tau aportul nutritiv de care are nevoie. Vrei o gustare sanatoasa care poate fi preparata usor? Ai ajuns exact in locul potrivit. Combina quinoa cu cateva ingrediente simple si pastreaz-o intr-un borcan la frigider, ca sa te poti bucura de ea si in zilele urmatoare prepararii.

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pasta de quinoa neagra

  • ½ cana quinoa neagra (saualt sortiment de culoare)
  • 5 linguri ulei de susan
  • 1 lingurita mustar
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov mic
  • sare de mare
  • piper
  • apa

 

  Mod de preparare reteta Pasta de quinoa neagra

  • Se clatește bine quinoa, apoi se pune la fiert in aproximativ 2 cani de apa, impreuna cu morcovul curatat si taiat in bucati.
  • Se fierbe la foc mic pana cand quinoa absoarbe tot lichidul.
  • Se lasa putin la racit.
  • Dupa ce quinoa si morcovul fierte s-au racorit, se amesteca intr-un blender impreuna cu restul ingredientelor: usturoiul, mustarul si uleiul de susan.
  • Intrucat pasta va fi prea tare doar in aceasta forma, se adauga apa putin cate putin, pana cand ajunge la consistenta de pasta moale, numai buna de intins.
  • Se potriveste de sare si piper si se serveste pe legume sau pe felii de paine neagra.

  Observatii reteta Pasta de quinoa neagra

  • In loc de ulei de susan se poate folosi si ulei de masline in aceasta reteta. Noi recomandam uleiul de susan pentru ca da un gust usor exotic, foarte potrivit cu quinoa si, spre deosebire de uleiul rafinat, uleiul presat la rece pastreaza in cea mai mare masura calitatile nutritive ale semintelor din care a fost obtinut.

  Stiai ca?

  • Vechii incasi numeau quinoa cereala mama si o foloseau deseori ca provizie, atunci cand plecau in lungi marsuri la razboi?
  • Multa lume considera quinoa o cereala, datorita aspectului si modului de preparare? In realitate, quinoa este o pseudocereala si se inrudeste mai degraba cu spanacul, insa aduce organismului toate beneficiile cerealelor si inca altele in plus.
  • Exista in lume peste 120 de tipuri principale de quinoa, dar cele mai cunoscute si comercializate sunt quinoa alba, neagra si rosie?
  • Quinoa neagra este o varietate de quinoa salbatica, care creste in mod natural in culturile de quinoa din Bolivia, cu bobul mai crocant decat al semintelor albe? Spre deosebire de celelate tipuri (alba si rosie), quinoa neagra isi pastreaza, la fierbere, bobul intreg si nu se lipeste.
  • Beneficiile pe care quinoa le aduce organismului tau sunt mult mai mari decat iti imaginai? Printre ele mentionam combaterea radicalilor liberi si de mentinerea frumusetii pielii, sustinerea dezvoltarii musculaturii, proprietatile antiinflamatorii si anticanceroase si imbunatatirea tranzitului intestinal.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pasta de quinoa neagra
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 63 Review(s)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.