Acasă Rețete Deserturi Pasta de karob cu alune

Pasta de karob cu alune

0
Pasta de karob cu alune

Pasta de karob cu alune

Pasta de karob cu alune este solutia delicioasa si hranitoare pentru micul dejun al familiei tale, dar utilitatea ei nu se reduce numai la aceasta. Consistenta sa cremoasa o face foarte potrivita si pentru decorarea torturilor festive. Pregatita din numai cateva ingrediente simple, pasta de karob poate sa devina usor componenta de baza pentru prajiturile tale de casa sau startul unei zile plina de energie.

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pasta de karob cu alune

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Zahar brut din trestie

zahar-brut-din-trestie-500g

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Sare de mare fina

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Pasta de karob cu alune

  • Inainte de preparare, alunele se lasa la inmuiat in apa timp de 8-10 ore (eventual de seara pana dimineata).
  • Dupa ce s-au inmuiat, se scurg de apa, se clatesc si se rasnesc bine in blenderul setat la o viteza mare timp de 5-10 minute (cu pauze intre reprizele de rasnit pentru a nu arde blenderul), pana cand capata o consistenta de pasta.
  • Laptele de migdale se incalzeste si in el se dizolva zaharul brut, amestecand pentru a grabi putin atat procesul de topire, cat si racirea.
  • Dupa ce laptele de migdale cu zahar s-a racit complet, se amesteca cu pasta de alune și cu restul ingredientelor (pudra de roscove, zaharul vanilat) adaugand un praf de sare de mare.
  • Compozitia rezultata se mixează la viteza mica in blender pana se omogenizeaza si consistenta devine cremoasa.
  • Pasta de karob cu alune este foarte buna tartinata pe paine integrala, la micul dejun,  dar merge de minune si pentru a decora prajiturile si torturile.

  Observatii reteta Pasta de karob cu alune

  • Zaharul vanilat poate fi topit alaturi de zaharul brut in laptele de migdale, dar in acest caz ai cu atat mai multa grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, altfel aroma de vanilie se estompeaza.

  Stiai ca?

  • Pudra de roscove nu contine cofeina, teobromina (o substanta organica cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoza sau colesterol si poate fi un inlocuitor excelent pentru cacao? O poti, asadar, include fara grija in meniul zilnic al copilului tau, mai ales ca este si un excelent antioxidant. De asemenea, pudra de roscove poate fi folosita pentru preparatele consumate de persoanele care doresc sa isi mentina o greutate optima sau sa scape de kilogramele in plus, intrucat are un indice glicemic foarte mic.
  • Alunele de padure reprezinta un aliment cu proprietati nutritive deosebite? Ele contin vitamina A si E, proteine, grasimi mononesaturate sanatoase, acid oleic si folic, dar si minerale cum este manganul, cuprul, seleniul si zincul.
  • In medicina naturista antica, mixturile cu alune de padure ajutau la tratarea racelii si la combaterea tusei?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pasta de karob cu alune
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 58 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.