Painici cu tapioca fara gluten

Painici cu tapioca fara glutenCredeai ca este dificil si dureaza mult sa faci paine? Inseamna ca nu ai incercat inca reteta noastra de painici cu tapioca fara gluten. Pregateste-o si vei descoperi o alternative naturala si delicioasa la reteta clasica de paine. Iti poti servi si musafirii la o gustare cu tartine din painici de tapioca si salata de icre din migdale sau le oferi copilului ca mic dejun, unse cu unt de arahide. E posibil sa nu mai faca niciodata mofturi la masa!

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   16 painici

TIP RETETA   Aluaturi/paine

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


 Ingrediente reteta Painici cu tapioca fara gluten

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Tapioca perle

tapioca-perle-500g

Sare de mare fina iodata

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

Lapte de soia

lapte de soia

Lapte de orez Bio

eco-bautura-de-orez-1l

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

  Mod de preparare reteta Painici cu tapioca fara gluten

  • Se pune intr-o craticioara laptele, apa, uleiul si sarea si se incalzeste pe aragaz, la foc mediu, pana cand amestecul incepe sa devina fierbinte, dar fara sa clocoteasca.
  • Intr-un castron, se pun pudra de tapioca, praful de copt si faina de orez/soia, iar peste ele se toarna amestecul lichid (fierbinte), amestecându-se repede si bine pâna se aduna totul într-un aluat.
  • Se lasa la racit 5 minute. Rezulta un aluat foarte elastic si nelipicios, pe care il vei imparti in 16 bucati egale.
  • Bucatile se modeleaza în forma de bile si se asaza apoi in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.
  • Painicile se coc timp de 20 de minute în cuptorul preincalzit.

  Observatii reteta Painici cu tapioca fara gluten

  • Daca vrei sa faci mai putin efort, poti sa mixezi toate ingredientele folosind mixerul.
  • Desi in mod normal prepararea unei retete de paine este dificila si laborioasa, in cazul painicilor de tapioca fara gluten inlocuirea ingredientelor clasice cu cele pe care le-am prezentat mai sus, duce la scurtarea spectaculoasa atat a timpului de pregatire, cat si a efortului pe care trebuie sa il depui.
  • Painicile cu tapioca se pot folosi in exact aceleasi situatii ca si painea clasica, din faina de grau. Daca tii post sau, pur si simplu vrei sa mananci natural, incearca sa pregatesti tartine cu painici de tapioca taiate pe jumatate si peste care pui salata de icre din seminte de chia, de exemplu.
  • Painicile de tapioca nu inlocuiesc paine clasica, in cazul in care esti la dieta, intrucat contin aproximtiv acelasi numar de calorii

  Stiai ca?

  • Boabele de tapioca sunt obtinute din radacinile unui arbust numit manioc, care creste in tarile calde, sud africane?
  • Tapioca este un aliment nutritiv si usor de digerat, foarte util în dietele pentru copii și convalescenti?
  • Tapioca nu contine deloc gluten, inlocuind cu succes agenti de ingrosare cum ar fi faina, atat in preparate dulci, cat si sarate?
  • Desi extrem de sanatoasa, tapioca trebuie consumata cu moderatie sau evitata in dietele de slabit, intrucat are o valoare calorica egala cu cea de grau, 100 de grame contine aproximativ 350 de calorii?
  • Singurele contraindicatii pentru tapioca sunt diabetul zaharat și obezitatea?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Painici cu tapioca fara gluten
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 46 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

2 Comentarii

  1. Buna
    Nu inteleg din reteta ca faina de tapioca a fost fiarta. Se foloseste nefiarta? In reteta de budinca cu perle de tapioca se fierb 30 minute.

    • Faina de tapioca nu se fierbe, se pune pur si simplu, iar painicile se coc la cuptor la final. Practic, seamana cu o reteta de paine clasica: se formeaza aluatul si apoi se coace.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.