Paine cu dovlecei

paine cu dovleceiDescopera o reteta care utilizeaza altfel dovleceii, incorporandu-i intr-un aluat de paine de casa. La finalul procesului de preparare de mai jos vei obtine o paine cu dovlecei similara retetelor de paine cu banane, pe care o poti adapta, dupa gust, inlocuind dovleceii cu morcovi rasi, mere sau gutui rase. Important de retinut este faptul ca aceasta paine cu dovlecei este un desert care contine zahar brut, dar poti reduce cantitatea din lista de ingrediente, pentru a obtine un rezultat si mai sanatos.

TIMP PREPARARE   100 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aluat/Paine de casa/Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Paine cu dovlecei

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Faina de orez expandat

faina-de-orez-expandat-250g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Otet din cidru de mere

bioh-biona-otet-din-cidru-de-mere-nefiltrat-500ml

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

Mix 4 seminte

mix-4-seminte-150g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Paine cu dovlecei

  • Pentru a pregati aceasta paine cu dovlecei, incepe prin a transforma migdalele intr-o faina fina, intr-un blender vertical.
  • Curata, spala si da pe razatoarea mare dovlecelul, apoi adauga-l intr-un bol incapator.
  • Adauga in acelasi bol zaharul brut si toate ingredientele lichide (uleiul vegetal, otetul din cidru de mere, siropul de artar, esenta de vanilie si apa), amestecand cu mixerul, pana cand se dizolva zaharul.
  • Da bolul la frigider timp de jumatate de ora.
  • Incorporeaza in aluatul de paine cu dovlecei si fulgii de ovaz si da bolul din nou la frigider, pentru alte 10 minute.
  • Preincalzeste cuptorul la 180º C si tapeteaza o tava de paine (de 12×22 cm) cu hartie de copt.
  • Intr-un bol amesteca toate ingredientele uscate ramase (faina de grau, de migdale si de orez expandat, amidonul, praful de copt, scortisoara si sarea).
  • Toarna acest amestec uscat in bolul cu aluat si incorporeaza-l omogen; daca ce rezulta este un aluat prea lichid, mai adauga 1-2 linguri de faina de orez expandat.
  • Toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, presara deasupra mixul de 4 seminte si miexul de nuca si coace-l in cuptorul preincalzit timp de 50-55 de minute (sau pana cand trece testul scobitorii).
  • Lasa aceasta paine cu dovlecei sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoate-o din tava, indeparteaza hartia de copt si asteapta sa se raceasca aproape de tot.
  • Taie-o felii si serveste-o calduta, ca atare sau unsa cu unt vegan.

  Observatii reteta Paine cu dovlecei

  • Poti coace aceasta paine cu dovlecei si intr-o tava de prajituri (de 20×20 cm), taind apoi rezultatul in cuburi sau romburi. Sau intr-una de briose, reducand timpul de coacere la 25-30 de minute.
  • Poti inlocui dovleceii rasi cu morcovi, mere sau gutui rase.

  Stiai ca?

  • Dovleceii sunt bogati in vitaminele A si C, potasiu si mangan?
  • Migdalele iti aduc un aport sanatos de proteine, fibre, grasimi nesaturate, vitaminele B si E, mangan, magneziu si fosfor?
  • Miezul de nuca este plin de antioxidanti, grasimi Omega-3, mangan, vitamine (B-uri si E), fosfor si cupru?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paine cu dovlecei
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.