Orez cu lapte vegetal

Orez cu lapte vegetalFa orez cu lapte vegetal si transforma desertul copilariei tale intr-o versiune fara ingrediente de origine animala, perfecta in post! Aceasta reteta de orez cu lapte este una de care se va bucura intreaga ta familie, fiind aromata si avand o textura potrivita. Pentru a face orez cu lapte vegetal, reteta folosita de noi este simpla: pui toate ingredientele la fiert si amesteci constant, pana obtii un orez cu lapte perfect.

Practic, este vorba despre o budinca de orez cremoasa, cu aroma de vanilie si scortisoara si doldora de stafide zemoase – desertul ideal pentru a te incalzi in zilele reci ori ploioase si pentru a te face sa te simti ca acasa cu orice ocazie.

TIMP PREPARARE   25 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Orez cu lapte vegetal

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Orez brun prefiert

orez-brun-prefiert-1-kg

  Mod de preparare reteta Orez cu lapte vegetal

  • Incepe sa prepari reteta de orez cu lapte vegetal amestecand – intr-o cratita incapatoare – orezul, laptele, zaharul brut, stafidele, scortisoara si nucsoara.
  • Fierbe totul la foc mic, amestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn, pentru a te asigura ca budinca de orez nu se prinde de fundul cratitei.
  • Dupa 15-20 de minute, gusta orezul si – daca este patruns – adauga si esenta de vanilie, incorporandu-o in orezul cu lapte vegetal.
  • Toarna orezul cu lapte in boluri separate si serveste-l imediat.

  Observatii reteta Orez cu lapte vegetal

  • Poti inlocui stafidele cu merisoare, curmale taiate marunt sau le poti elimina cu totul din reteta, cum vrei!
  • Poti inlocui laptele de soia clasic cu lapte de soia cu vanilie, pentru a da un gust de vanilie si mai potentat acestei retete de orez cu lapte.

  Stiai ca?

  • Stafidele – care sunt struguri uscati la soare sau intr-un deshidratator – iti ofera energie, fibre, vitamine si minerale?
  • Stafidele pot ajuta digestia, ridica nivelul de fier din organism si iti pot pastra oasele sanatoase?
  • Stafidele au fost descoperite intamplator, uscate pe ciorchini, in vii, in jurul anului 2.000 i.Hr.?
  • Fenicienii si armenii au facut primii pasi in domeniul viticulturii, crescand si selectionand soiuri diferite de struguri?
  • Fructul arborelui Myristica fragrans are in mijloc o samanta tare (nucsoara), care este inconjurata de o membrana rosie, care – uscata – da nastere altui condiment, mace? Mace este rar folosit acum si este, la gust, un amestec dulceag de nucsoara, coriandru, citrice si scortisoara.
  • Pana la mijlocul secolului XIX, Insulele Banda (din Indonezia) erau singurele surse de nuscoara din lume?
  • In prima parte a secolului XVII, nucsoara era unul dintre cele mai populare si scumpe condimente din Europa si era la moda sa te afisezi in lumea buna avand la purtator o razatoare mica de nucsoara?
  • Productia de scortisoara este egala cu un volum de 155.000 de tone recoltate la nivel mondial? Cei mai mari producatori de scortisoara sunt China, Sri Lanka, Indonezia, Madagascar, Seychelles si Vietnam.
  • Scortisoara era de mare pret in Egiptul antic (cum este sofranul astazi, pentru noi), unde era folosita in mancare, bauturi si ca agent de imbalsamare al mumiilor?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Orez cu lapte vegetal
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 56 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.