Nuggets vegani crocanti

Nuggets vegani crocantiAceasta reteta de nuggets vegani crocanti este o alternativa fara ingrediente de origine animala la crocantii nuggets de la fast food si poate fi incorporata usor in alimentatia copiilor, care vor consuma astfel un fel principal mai sanatos. Serviti alaturi de legume, cartofi la cuptor sau simpli (cu ketchup sau mustar), acesti nuggets vegani crocanti sunt excelenti in post si vor fi pe placul intregii tale familii!

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Nuggets vegani crocanti

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de migdale

eco-bautura-din-orez-cu-migdale-1l

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Pesmet din faina neagra

pesmet-din-faina-neagra-cu-seminte-400g

  Mod de preparare reteta Nuggets vegani crocanti

  • Preincalzeste cuptorul la 200° C.
  • Pentru aceasta reteta de nuggets vegani crocanti trebuie sa incepi prin a pune branza tofu la presat, pentru a extrage cat mai multa umiditate din ea: taie tofu in 12 fasii egale, asaza-le pe un tocator, pe o bucata de servet de hartie impaturit in doua, acopera-le cu alt servet de hartie impaturit in doua, apoi pune deasupra o cratita grea (o poti umple cu apa, de exemplu) si asteapta 10 minute, ca hartia sa absoarba lichidul din tofu.
  • Taie fiecare fasie de tofu astfel uscata in doua, pentru a obtine 24 de nuggets patrati si egali.
  • Intr-un bol mic, bate cu un tel laptele de migdale, mustarul si fulgii de drojdie uscata inactiva.
  • In alt bol, amesteca uniform pesmetul, fulgii de ceapa, pudra de usturoi, salvia, sare si piper (dupa gust).
  • Inmoaie fiecare nugget in amestecul de lapte, apoi da-l prin amestecul de pesmet, pe ambele parti, acoperindu-l uniform.
  • Pune fiecare nugget crocant intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da tava la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, pana cand fiecare nugget devine auriu si crocant la exterior (dupa 10 minute, intoarce fiecare nugget pe partea cealalta).

  Observatii reteta Nuggets vegani crocanti

  • Serveste acesti nuggets vegani crocanti alaturi de legumele preferate, orez cu legume sau cartofi wedges; ii poti manca si ca atare, alaturi de ketchup de casa sau mustar.

  Stiai ca?

  • Planta de mustar face parte din familia Brassicaceae, deci este inrudita indeaproape cu o varietate surprinzatoare de legume (broccoli, conopida, nap si varza)?
  • Cand romanii au cucerit galii, au adus cu ei seminte de mustar, care – plantate in solul fertil din Burgundia (in Franta de azi) – s-au adaptat rapid? Pana in secolul XIII, Dijon devenise un centru important de productie pentru mustar, punand bazele inventarii celebrului „mustar de Dijon” in 1856.
  • O simpla schimbare a unui ingredient a dat un gust nou retetelor vechi de mustar, cand Jean Naigeon s-a gandit cum ar fi sa inlocuiasca otetul cu verjuice (suc acidic obtinut din struguri necopti)? Schimbarea era atat de usor de facut de orice producator, incat mustarul de Dijon a putut fi facut oriunde in lume si nu mai este de mult produs doar in regiunea franceza.
  • Dijon nu este singurul tip de mustar celebru: alte varietati regionale de mustar sunt cel american, britanic, bavarian dulce, italian fructat, creol si multiplele tipuri de mustar german?
  • Pe langa ingredientul principal – boabele de mustas – diferitele tipuri ale acestui condiment popular mai au ceva in comun: tara de origine? Jumatate dintre tipurile de mustar vandute in lume au ingrediente originare din Canada sau Nepal.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Nuggets vegani crocanti
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 37 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.