Acasă Rețete Deserturi Negrese cu avocado si migdale

Negrese cu avocado si migdale

0
Negrese cu avocado si migdale

negrese cu avocado si migdaleAceasta reteta de negrese cu avocado si migdale arata intr-un mare fel si are un gust pe masura! Usor de facut si plin de grasimi sanatoase (din avocado si ulei de cocos), acesta poate fi desertul perfect pentru o seara in doi sau intre prieteni, daca cei de fata sunt mari amatori de ciocolata. Bonus: acest negrese cu avocado si migdale au o textura cremoasa, desi nu contin pic de oua si unt, deci pot fi consumate in post sau de oricine a devenit vegan si a renuntat la ingredientele de origine animala.

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Negrese cu avocado si migdale

 BLAT

CREMA

  • 1 avocado
  • 1 lingura sirop de curmale
  • 2 linguri cacao pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Sirop de curmale

sirop-de-curmale-330g

Mini migdale

mini-migdale-1-kg

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Negrese cu avocado si migdale

  • Incepe sa prepari aceasta reteta de negrese cu avocado si migdale ocupandu-te de crema care va fi intinsa deasupra blatului; scoate pulpa de avocado din fruct (dupa ce ai indepartat samburele central), adaug-o intr-un blender vertical si pune deasupra restul ingredientelor (siropul de curmale, pudra de cacao si esenta de vanilie).
  • Marunteste bine ingredientele din blender, pana obtii o crema groasa si lucioasa; transfera crema din vasul blenderului intr-un bol, acopera-l cu folie alimentara si da-l la frigider.
  • Pregateste apoi blatul de negrese: acopera o tava termorezistenta (cu dimensiunea de 20×25 cm) cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 200o C.
  • Pune, intr-un blender vertical, pulpa de avocado soasadin fructele coapte, banana curatata si taiata felii, siropul de curmale, uleiul de cocos si esenta de vanilie, omogenizandu-le bine.
  • Toarna amestecul intr-un bol incapator, cerne deasupra restul de ingrediente ucate (faina integrala, pudra de cacao, praful de copt si sarea) si incorporeaza-le uniform in amestecul astfel obtinut.
  • Toarna aluatul in tava pregatita deja si da-l la cuptorul preincalzit timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
  • Lasa blatul de negrese la racit complet, apoi intinde deasupra lui crema rece, cu ajutorul unui cutit de patiserie.
  • Taie blatul in patrate sau romburi, decoreaza-le cu mini migdale si serveste-le imediat.

  Observatii reteta Negrese cu avocado si migdale

  • Poti inlocui pudra de cacao din reteta cu pudra de roscove/carob, caz in care poti injumatati cantitatea de sirop de curmale din lista de ingrediente a blatului (foloseste doar 1 lingura, deoarece carobul este mai dulce decat pudra de cacao).

  Stiai ca?

  • Prima reteta cunoscuta de negrese a fost publicata in SUA, in 1897, in „Catalogul Sears, Roebuck”? Legenda urbana spune ca inventatorul a fost un bucatar neglijent, care a uitat sa puna praf de copt in blatul de tort, prin urmare acesta nu a crescut corespunzator.
  • 100 g de avocado contin: acizi grasi Omega-3 si Omega-6, 27% din doza zilnica recomandata de fibre, 26% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 20% din doza zilnica recomandata de Vitamina B9 (acid folic), 17% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 10% din doza zilnica recomandata de Vitamina E, 14% din doza zilnica recomandata de potasiu si Vitamina B5, 13% din doza zilnica recomandata de potasiu si Vitamina B6 si 9% din doza zilnica recomandata de cupru?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Negrese cu avocado si migdale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.