Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă Minunile din farfurie care iti vor schimba viata pentru totdeauna

Minunile din farfurie care iti vor schimba viata pentru totdeauna

0
Minunile din farfurie care iti vor schimba viata pentru totdeauna

Frumusetea fizica si psihica vine din interior. Modul in care ne alimentam si grija pe care o acordam produselor consumate se reflecta in exterior. Frumusetea fizica si sanatatea merg mana-n mana. Un corp sanatos, frumos si un psihic puternic se construiesc pornind de la o alimentatie echilibrata.

In ziua de astazi clima s-a schimbat destul de mult, iar temperaturile care cresc sau scad brusc se joaca cu sistemul nostru imunitar. Adaugand la asta alimentatia si stilul nesanatos de viata pe care din ce in ce mai multi oamenii il adopta, vedem cum creste numarul gravelor afectiunilor fizice si psihice care ne schimba viata pentru totdeauna. Obezitatea, diabetul, cancerul, bolile cardiace, amenoreea, insuficienta hepatica, problemele dentare, infertilitatea, tulburarile digestive, atrofia musculara, refluxul gastro-esofagian, osteoporoza, depresia, dar si multe alte boli declansate de comportamentul alimentar ne pot face sa devenim dependenti de medic, pastile si, de asemenea, sa ne pierdem increderea in noi insine.

Pentru a evita toate aceste neplaceri, trebuie sa adopti un stil de viata sanatos bazat pe legume, fructe, cereale integrale si seminte.

De ce frumusetea fizica si psihica merge mana-n mana cu alimentatia sanatoasa? Pentru ca totul porneste din interior.

Iata produsele minune care au rolul de a imbunatati atat aspectul fizic sau psihic, dar ne si ajuta sa ne mentinem un corp sanatos in interior.

Seminte

Seminte de in – sunt foarte bogate in nutrienti. Aceste seminte protejeaza inima datorita grasimilor bune (Omega 3). Au un rol important in echilibrarea hormonilor la femei si lupta impotriva problemelor de infertilitate.

Seminte de floarea soarelui – sunt bogate in vitamina E si magneziu. Ele reduc nivelul de colesterol din sange si cresc imunitatea.

biscuiti cu seminteSeminte de susan – sunt pline de minerale, acid oleic, nutrienti si vitamine. Aceste seminte curata sangele si inlatura colesterolul rau.

Seminte de dovleac  –  sunt bogate in zinc, seleniu si vitamina E.  Ajuta la tratarea acneei, problemelor de piele si ajuta personale care sufera de osteoporoza.

Seminte de canepa – contin aminoacizi esentiali. Aceste seminte ajuta in cazul problemelor gastro – intestinale si la problemele imunitare.

Aceste seminte se pot include in iaurt, paine, salate sau in alta mancare pe care o preferati. Puteti adauga si nuci, seminte de chimen, seminte de mac, migdale, tarate psyllium, fulgi de ovaz, merisoare uscate, prune uscate, curmale fara samburi, seminte de hrisca, samburi de caise, fistic crud, etc.

Consumand in mod regulat aceste produse o sa iti mentii sanatatea organismului, greutatea, vei avea o stare psihica perfecta, un sistem digestiv care functioneaza optim si o piele mult mai hidratata si elastica.

Legume

Spanacul – este un aliment care ajuta foarte mult tractul digestiv prin curatarea si reconstructia acestuia. Este bogat in minerale, vitamine, pigmenti, magneziu, potasiu si calciu.

Rosiile – mentin sanatatea pielii, imbunatatesc vederea si previn afectiunile renale.

Ciupercile – contin fier, cupru, fosfor, potasiu si sunt foarte bogate in antioxidanti.  Principalele lor beneficii sunt reducerea riscului de boli de inima si cancer.

vanata cu legumeCeapa – ceapa are o compozitie bogată in tiosulfinate, sulfuri si sulfoide. Are proprietati antibiotice, antimicrobiene si antiinflamatoare.

Castravetele –  are in compozitie vitamina A, B si C si este format in proportie de 96% din apa. El hidrateaza,  elimina toxinele si intareste articulatiile.

Vinetele – contin fier, calciu si minerale. Ele protejeaza tractul digestiv, controleaza nivelul glicemiei si imbunatatesc circulatia sangelui.

Ardeiul gras – contine multa vitamina C care intareste sistemul imunitar si mentine pielea tanara.

Dovleacul – este bogat în provitamina A, vitaminele E şi C, hidrati de carbon, saruri minerale si vitamine.

Conopida – contine vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9, Omega 3, vitamina K, vitamina C, fosfor, potasiu și mangan. Are proprietati antiinflamatorii si detoxifica.

Broccoli – este bogat in fibre, antioxidanti, complexul de vitamine B, vitaminele A, C si K si minerale. Trateaza depresia, previne cancerul, intareste masa osoasa si reduce nivelul de colesterol.

Fructe

Banane – sunt bogate surse de potasiu, vitamina B6 si acid folic. Ele protejeaza inima si plamanii.

Mere –  sunt bogate in fibre si vitamine.

fructePortocala – este bogata in vitamina C, acid folic si magneziu. Sucul de portocale reduce riscul aparitiei bolilor renale si a pietrelor la rinichi.

Ananas –  constituie o sursă bogată de micronutrienti, betacaroten si cupru.

Murele –  sunt o sursa bogata de antioxidanti si fibre. Murele contin seleniu, care confera o stare de bine, combate anxietatea si depresia.

Avocado – este bogat in surse de acizi grasi esentiali. Are proprietati antioxidante puternice si regleaza nivelul de glicemie.

Cred ca deja ai vazut din enumerarea noastra ca nici unul dintre aceste produse nu sunt rare, dimpotriva, le gasesti cu usurinta in piete sau pe rafturile hypermaketurilor. De ce le-am numit atunci alimente minune? Simplu: pentru beneficiile pe care le ofera! Nu ai sa vezi schimbari uluitoare peste noapte, dar, consumandu-le regulat, nu doar ca te vor schimba in bine din punct de vedere al sanatatii, dar te vor schimba si pentru totdeauna.

Nu uita ca o viata sanatoasa inseamna disciplina alimentara, corectitudine fata de tine si de corpul tau si mai ales multe mese sanatoase in care sa incluzi legumele, fructele si semintele. Dupa cum ai putut vedea, minunile sunt la indemana ta.

Guest post realizat de Camelia Radoi. O gasesti pe Retete Delicioase

Articolul precedent 5 remedii din natura pentru pielea uscata
Articolul următor Chiftelute cu sos la cuptor
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.