Acasă Wellness și stil de viață sănătos Minunea care poate fi casa ta chiar de azi. Dar numai daca alegi sa…

Minunea care poate fi casa ta chiar de azi. Dar numai daca alegi sa…

0
Minunea care poate fi casa ta chiar de azi. Dar numai daca alegi sa…

pizza in doiA vorbi dragastos implica mult mai mult decat sa rostim niste cuvinte. Expresia noastra faciala, limbajul corpului, contactul vizual si tonul vocii joaca un rol important in comunicarea cu ceilalti. De fapt, atunci cand limbajul nonverbal transmite un alt mesaj decat cel pe care il exprimam prin cuvinte, interlocutorul va avea mai multa incredere in prima forma de limbaj. Comunicarea nonverbala pozitiva poate ajuta la imbunatatirea relatiilor pe care le avem. Majoritatea copiilor prefera sa fie imbratisati sau sarutati de catre parintii lor intrucat aceste gesturi le transmit faptul ca sunt doriti si apreciati. Contactul vizual inseamna „Iti ofer toata atentia mea,” si „Esti important pentru mine”.

Este greu de crezut ca o persoana ar fi deschisa in fata uneia care tipa sau are un ton autoritar. Acelasi lucru se intampla si cu copiii. Daca vreti ca ei sa coopereze, foloseste un ton pozitiv si respectuos. De obicei, copiii raspund bine la bunatate. Fran Swift, educator parental, spune ca „tonul vocii pe care il avem atunci cand vorbim cu copiii nostri va fi tonul pe care ei ne vor vorbi noua mai tarziu.”

Creeaza o atmosfera mai placuta in casa ta prin modul in care alegi sa comunici nonverbal cu cei care locuiesc acolo!

Lucreaza la dezvoltarea unei atitudini de recunostinta in sanul familiei. Fa un borcan al recunostintei in care fiecare membru al familiei sa puna zilnic un biletel cu un lucru pentru care este recunoscator. La sfarsitul lunii cititi impreuna toate lucrurile care au fost introduse in borcan.

familieAcasa este locul in care gasim iubire, acceptare, liniste si siguranta. Familia este piatra de temelie a unei societati, iar legaturile solide bazate pe iubire intre membrii familiei ajuta la mentinerea integritatii societatii in care traim.

Alege sa vorbesti pe un ton afectuos, sa oferi atingeri blande, sa asculti cu atentie, sa zambesti mai des si sa faceti din casa voastra un loc in care membrii familiei sa vrea sa stea.

Stiai ca recunostinta…

  • ne apara de negativitate
  • ne face sa fim cu cel putin 25% mai fericiti
  • ne stimuleaza creierul
  • elimina stresul
  • vindeca
  • imbunatateste somnul
  • creste stima de sine si capacitatile de lucru
  • sustine legea atractiei
  • imbunatateste relatiile cu ceilalti

Lectii de invatat din natura

Albinele traiesc si muncesc intr-o comunitate. Ele detin capacitatile necesare pentru a-si indeplini sarcinile independent una de cealalta, insa cu toate acestea stiu ca cel mai bine este sa lucreze in echipa. Pe parcursul vietii isi vor schimba responsabilitatile in functie de nevoile stupului. Asemenea lor, si noi avem responsabilitati specifice necesare bunei functionari a familiei si a comunitatii in care traim. Accepta-le, impartaseste-le cu altii si ofera mereu tot ce ai mai bun celor dragi tie.

albine

Albinele sunt nemapomenite in ceea ce priveste comunicarea sincera. Prin intermediul dansului, al vibratiilor si al semnalelor chimice, ele transmit celorlalte albine din stup locul in care se afla sursele de mancare de la mai mult de 150 de metri de stup. Comunicarea sincera este pilonul principal al unei comunitati sanatoase.

In final, nu uita ca fiecare casa are atmosfera sa proprie. Poate fi o atmosfera calda, de bucurie si iubire sau una rece, plina de tensiune si tristete. Cum este atmosfera din casa ta? Cum isi vor aduce aminte copiii tai de atmosfera de acasa atunci cand vor creste?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.