Acasă Rețete Aperitive Mini quiche cu spanac

Mini quiche cu spanac

0
Mini quiche cu spanac

mini quiche cu spanacSpanacul umple gradinile de legume si tarabele pietelor primavara, asa ca astazi te invitam sa il folosesti intr-o reteta de inspiratie frantuzeasca: mini quiche cu spanac. Aceste mini quiche cu spanac sunt o modalitate diferita de a utiliza spanacul proaspat, fata de clasicele retete de salata cu zeama de lamaie si spanac fiert. Rezultatul este un fel plin de verdeturi, leguminoase si alte ingrediente naturale sanatoase, care poate fi transformata sau completata, dupa gust, cu broccoli, rosii uscate si mirodeniile preferate. Daca iti place gustul picant, poti adauga in compozitie si fulgi de ardei iute.

TIMP PREPARARE   50 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Mini quiche cu spanac

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Seminte de in

seminte-de-in-1-kg

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Mini quiche cu spanac

  • Pentru a pregati aceste mini quiche cu spanac, incepe prin a lasa la dezghetat complet mazarea.
  • Macina semintele de in, folosind o rasnita de cafea curata, o rasnita de piper spalata si uscata complet sau un mojar si un pistil.
  • Preincalzeste cuptorul la 180° C si pregateste o forma de briose metalica sau mai multe forme individuale din silicon.
  • Curata, spala si taie in felii subtiri prazul; curata, spala si zdrobeste usturoiul, cu o presa speciala.
  • Incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi soteaza feliile de praz si usturoiul, la foc mediu-mare, timp de 5 minute, pana cand se inmoaie; adauga spanacul, iar dupa 2 minute stinge focul.
  • Intr-un blender vertical, adauga tofu taiat cubulete sau dat pe răzătoare, mazarea decongelata si scursa bine, fulgii de drojdie inactiva uscata, sare si piper (dupa gust); marunteste bine toate aceste ingrediente, pana obtii o crema omogena si fina.
  • Toarna crema din blender in tigaie și amesteca până se leagă mai bine.
  • Întinde foile de plăcintă, unge cu crema de spanac și rulează, apoi taie felii de cca 2 cm grosime, obținându-se niște spirale ce le așezi în formele de brioșe.
  • Alternativ, apoi toarna doar umplutura direct in formele de briose pregatite (umple-le doar pe jumatate), renunțând la foia de plăcintă.
  • Da formele la cuptor, timp de 40-50 de minute sau pana cand aceste mini quiche se intaresc si devin aurii pe margine.

  Observatii reteta Mini quiche cu spanac

  • In loc de seminte de in macinate, poti folosi seminte de chia intregi.
  • Poti pregati aceeasi reteta intr-o singura tava rotunda de tarta, otinand astfel o quiche cu spanac mare.
  • Poti completa reteta si cu alte ingrediente: broccoli, rosii uscate si mirodeniile preferate.

  Stiai ca?

  • Quiche-ul este un tip francez de tarta servit cald sau rece si compus dintr-un aluat umplut cu bucati de carne, branza, fructe de mare, legume sau diverse creme? Cea mai cunsocuta varianta este cea de quiche Lorraine.
  • Semintele de in sunt bogate in fibre, proteine, grasimi nesaturate (Omega-3 si Omega-6), antioxidanti, vitamine (B1, B6, B9) si minerale (mangan, magneziu, fosfor, cupru, seleniu, fier, zinc, calciu, potasiu)?
  • Drojdia inactiva uscata (Saccharomyces cerevisiae) este de fapt un tip de ciupercă, recoltată și uscată nu fermenteaza sau dospește (în ciuda numelui de ”drojdie”), care are aroma de nuci sau de branza (umami) si care contine antioxidanti, vitamine din complexul B-urilor si proteine complete?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mini quiche cu spanac
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.